Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy szoktassam vissza a déli...

Hogy szoktassam vissza a déli alváshoz?

Figyelt kérdés

27 hónapos a lányom!Kb. 2 hónapja alig alszik napközben.HA kiviszem az udvarra délelőtt,akkor egészen estig nem akar bejönni,ha meg mégis be tudom hozni,akkor sem alszik.Viszont ha nem tud kimenni az udvarra,mert pl. rossz idő van,akkor ha nem játszok vele alvási időben,akkor előbb-utóbb bemászik az ágyba és az unalomtól elalszik.

Tehát az udvaron nem tudom kifárasztani,míg ha bent van,akkor az unalom miatt alszik.

Viszont,ha nem alszik napközben,akkor már 7 körül kidől és reggel 8-ig alszik.

Lehetséges,hogy nincs már igénye a napközbeni alváshoz?

Igaz,még is rá kéne bírni valahogy,hogy aludjon,mert az oviban is kell majd aludni...

2012. ápr. 13. 10:15
 1/3 anonim ***** válasza:

Az enyémek se aludtak, az oviban sem.Viszont én betettem őket minden délután az ágyba egy könyvvel. Csendben kellett lenniük,néha még az is előfordult, hogv elbóbiskoltak. Az oviban is lefeküdtek, kaptak könyvet és csendben voltak.

Nem mindenkinek van szüksége nappali alvásra. éjszaka viszont 10-12órát aludtak

2012. ápr. 13. 10:24
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia.

Az én lányom 2 éves korától aludt napközben .Az oviban viszont igen a többiekkel.Ne erőltesd,nem érdemes.Majd az oviban is változni fog ez,de ott sem erőltetik rá a gyerekekre az alvást.Legalább is nálunk volt kint egy csendes sarok ahol addig játszottak csendesen amíg a többiek csucsultak.

2012. ápr. 13. 10:46
 3/3 anonim ***** válasza:

nem attól fárad le a gyerkőc hogy egész nap az udvaron van(persze az is jó meg a friss levegő) hanem,hogy sok inger érje amit a kis agyának fel kell dolgozni!Tehát ha ő mondjuk egész délelött az udvaron van de csak ül egyhelyben és a krétájával rajzolgat a járdára még nem biztos,hogy aludni fog!Viszont ha mondjuk pl beviszed egy játszóházba vagy egy babafoglalkozásra ahol sok ÚJ inger éri tuti lefárad a kis agya és alszik délben mint a bunda!

persze nem lehet minden nap vinni játszóházba,babafoglakozásra de esetleg nincsennek hasonló korú gyerekes ismerősötök akikkel összejöttök és sokat tudnának játszani a gyerekek???

Egyébként én azt vallom,hogy ebben a korban mi már kevesek vagyunk nekik!Sztem 2 éves kor tájékán már igenis jót tesz a bölcsi ahol sok kispajtást szerez,ahol folyamatosan a dadusok mondókáznak,énekelnek nekik,a gyerkőcök már el szerepjátékoznak egymással(orvososdi,piacosdit,apás-anyást,főzőcskézést játszanak stb)

Sok új játék van amit felfedezhet,kint az udvaron fógocskáznak,bújócskáznak,mászókáznak míg ezeket otthon az udvarotokban nem tudja megtenni vagy nincs hozzá partner!

2012. ápr. 14. 00:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!