Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan szoktassam le a 10...

Hogyan szoktassam le a 10 hónapos babámat az éjszakai óránkénti szopizásról?

Figyelt kérdés
Teljesen kimerültem, már nem bírom tovább, éjszaka óránként kel, de van hogy 40 percenként. Mire elalszik a tesója,ő már ébred is. A tesójával ilyen gondok nem voltak, ő ennyi idősen már rég átaludta az éjszakát, max a cumit kellett neki néha visszaadni. De a pici nem is cumizik, és a cumisüveget sem fogadja el. Attól is félek, hogy ha nem szoptatom meg, attól még ugyanúgy megébred. Légyszi segítsetek. Napközben egyébként napirendünk van, már 4szer eszik, kétszer főzeléket kétszer gyümölcsöt, napközben kétszer egy órát alszik.

2012. ápr. 18. 10:26
 1/10 anonim ***** válasza:
58%
laktató vacsora-jóéjt tejpép,teának jóéjt tea,ha felkel,jó éjt tápszer. nem kell már neki a szopi éjjel. az üveget meg előbb utóbb elfogadja ha éhes lesz,hidd el. de a tejpép elteliti,fürdés után etesd meg.
2012. ápr. 18. 10:29
 2/10 anonim ***** válasza:
32%
Ha felkelne pedig "jó éjt aludj vissza" :)))
2012. ápr. 18. 10:32
 3/10 A kérdező kommentje:
biztos hogy nem éhség miatt kell, hiszen főzeléket vagy tejpépet kap 7 kor, 8 kor szopizik, és mondjuk 9 kor ébred először. de ha nem kap cicit nagy behergeli magát, eddig max 10 percig hagytam, tovabb nem birtam annyira sírt. hagyjam sírni, vagy vegyem ki és ringassam?
2012. ápr. 18. 10:38
 4/10 anonim ***** válasza:
48%
Nálunk is ez ment. Aztán a férjem eldöntötte, hogy ebből elég, és mondta, hogy ő jár majd be hozzá. A felkelések nem szűntek meg, de ritkultak. Kb. 1,5 éves koráig fent volt minden éjjel. Vannak ilyen gyerekek. Én azért azt javasolnám, hogy ne add oda neki a cicit, mert azt szokta meg, hogy csak ezzel lehet visszaaludni. Ha nem bírod nélküle megnyugtatni, akkor apa marad. Persze egy pár napig fáradt lesz ő is, de a közös érdekért bevállalhatja.
2012. ápr. 18. 10:52
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is apa vált be. Vagy magához veszi, vagy tea. Ritkábban kell. Nálunk már félóránként kérte a cicit. Meglepődtem vmelyik éjjel én mentem hozzá és nem a cici kellett, hanem a tea és aludt tovább.
2012. ápr. 18. 12:16
 6/10 anonim ***** válasza:
hasfájás? espumisant adj neki evés alatt-lefekvés előtt. tegyél be neki a kiságyba teát,cumit,macit. ennyi idősen már kiszolgálhatja magát. kis éjjeli fény h megtalálja a cuccait
2012. ápr. 18. 12:22
 7/10 anonim ***** válasza:
30%

fura ilyeneket hallani,nekem mind2 4 hósan már nem kelt éjjel. nem tudom mi lehet,nem csak megnyugtatni akarja magát? esetleg fél? van a szobájában fény? próbáld ki a melegithető levendulás állatkát,az puha is,nyugtató is,meg valami fényforrást.

ha apa jár be az meg azért nem jó,mert akkor azt szokja meg.

rögtön bemész ha sir? várj pár percet,lehet abbahagyja. vagy csak halkan szólj be neki h alukáljon..

2012. ápr. 18. 12:32
 8/10 A kérdező kommentje:
biztos, hogy csak megnyugtatasra kell neki a cici, mert egy percig se szopizik szinte azonnal alszik is vissza, tehat nem lehet annyira ehes. ejjeli feny van, plussallatkaja nincs, de van egy levendulaillatu katicam, azt lehet h beteszem melle. az espumisan is jo tipp, kiprobalom, koszonom mindenkinek a tanacsokat.
2012. ápr. 18. 13:54
 9/10 xStefix ***** válasza:

Együttalvás? Tudom, ezt sokan ellenzik, de ha minden úgy van, ahogy írod, akkor ez lenne talán a legkényelmesebb.

Másrészről pedig, nagyon gyanús, hogy szeparációs szorongása van - amire pont nem az lenne a jó reakció szerintem, hogy magára hagyod vagy megvonod tőle a szopit... pont most.

Attól pedig ne félj előre, hogy hozzászokik a dologhoz; mert ha mégis így lenne, még akkor is fogsz tudni mit tenni, hogy szépen lassan majd javuljon a helyzet. ;)

Ha érdekelnek részletek, szívesen segíthetek priviben is.

2012. ápr. 19. 18:07
 10/10 A kérdező kommentje:
az egyuttalvason mar tul vagyunk, bar csak hajnalban veszem oda, mert addigra mar annyira faradt vagyok, hogy nem tudom visszatenni az agyaba. de en sajnos nem tudok ugy igazan melyen aludni, hogy mellettem van, raadasul a derekam is faj mert ilyenkor az oldalamon alszom.
2012. ápr. 19. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!