Hogyan szoktassam le a szopizásról?
Nálunk annyiban volt más a dolog, hogy az én kisfiam a tápszeres cumisüveghez volt nagyon "hozzánőve", nem tudott mással elaludni. Ez addig nem is zavart, amíg éjszaka nem kelt fel, de 1 éves korától elkezdett éjszaka 2-3-szor felébredni, és csak tápszerrel tudott visszaaludni. 14 hónapos elmúlt, amikor erőt vettem magamon, hogy most már tényleg leszoktatom róla. Én kb. 1 hétre számítottam, mire át tud állni vízivásra, de nem kellett annyi, csak 2 nap :) A déli alvással kezdtem, és onnantól nem kapott mást elalváshoz, csak vizes cumisüveget. Volt egy nehéz éjszakánk (2 órán keresztül bömbölt, addig végig mellette voltam) és valamivel hosszabb ideig tart azóta is elaltatni, de nem bánom, mert azóta nem is ébred fel éjjel! (15 hónapos most)
Neked azt tanácsolnám, hogy válassz ki egy olyan hetet, amikor nincs ovi, és még előtte pénteken kezdd el a leszoktatást. Hétvégén a párod is jobban ki tudja pihenni magát, utána pedig mindenkinek jobb lesz, ha éjjel nem sír a picur. Ettől még szerintem napközben szopizhat, nem muszáj teljesen abbahagyni a szoptatást.
Tudom, a tápszer nem ugyanaz, mint a cici, hiszen arra nem mondhatod, hogy nincs (illetve mondhatod neki, hogy éjjel alszik a cici, nem ad tejet), így a mi helyzetünk nem ugyanaz volt. Lehet, hogy érdemes lenne bevonni a párodat (vagy nagymamát), hogy ő menjen be éjszaka a babához. Sok sikert, és kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!