Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tovább? Mit kezdjek az...

Hogyan tovább? Mit kezdjek az életünkkel? Hogyan folytassam, vagy mit tegyek, hogy minden rendben legyen?

Figyelt kérdés

A kislányom 7 hónapos. Két napja elutaztam anyukámékhoz, hogy meglátogassuk őket a kicsivel. A párom azt mondta, hogy ő nem jön, mert fáradt. Sokszor vitatkoztunk a baba születése óta, mert semmit nem segített, inkább eljárt a barátaival, néha szórakoztatta a lányát és ennyi volt a tevékenysége.

Mikor hazajöttünk az anyukámtól (egy estét töltöttünk ott) akkor már nem volt itthon. A cuccai sem, az utazótáska sem.

Két napja semmi jele annak, hogy ő visszajönne. Ma tudatosult bennem, hogy besokallt és elhagyott minket.

Fogalmam sincs, hogy mit csináljak, a kislányom hét hónapos, mint már említettem, a segítségem (édesanyám) 110 km-re van tőlünk, dolgozni pedig nem tudok, mert még ahhoz kicsi a lányom, hogy lepasszoljam valakinek.

El vagyok keseredve.

2012. márc. 16. 09:43
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
Én nem fogadnám vissza. Nem lebeghet folyamatosan az ember feje fölött, hogy a párja egyszer csak nem lesz ott, amikor ő hazamegy. Aki ilyet képes megcsinálni, az legyen tudatában annak is, hogy egyszer volt erre lehetősége. Az is egy más dolog, ha az ember odaáll a másik elé, hogy te figyelj, nekem ez nem megy, egy pár napra hadd utazzak el. Ez is necces, de még mindig jobb, mint szó nélkül lelépni. Még jó, hogy csak 8 hónapos a kislányotok, mert ha ez idősebb korában történik vele, mit mondasz neki? Hogy éli meg, hogy elhagyja őt az egyik szülője. Borzasztóan felelőtlen és éretlen gondolkodású a párod, ha ilyet tudott tenni. Egy ilyen emberre nem lehet építeni az életet. Nekem ez az eset azt vetíti előre, hogy minden problémát neked kell megoldani majd az életben. És kinek kell egy olyan férfi, akit még ennyi idősen is az anyja befolyásol? Én a helyedben inkább nevelném egyedül a lányunkat, és hagynám, hogy rám találjon egy olyan kapcsolat, ahol mindannyian biztonságban érezhetjük magunkat. Én mindig azt mondom a férjemnek, hogy nem számít, hogy nekünk milyen összezördüléseink vannak, nem könnyű kisgyerekes szülőnek lenni, elfogadni a sok lemondást, és hogy mennyire megváltozott az életünk. Normális, hogy ettől egyikünk is, másikunk is besokall. Amitől sosem kell tartania, az az, hogy elküldöm. Sosem fosztanám meg sem őt, sem a kislányomat attól, hogy legyenek egymásnak. De az én férjemnél ilyen, hogy lelépjen, főleg szó nélkül, föl sem merülne. Neki is és nekem is a család fontos, nem olyan, amiből kilépünk, majd visszasétálunk, mikor hogy van kedvünk. Ez nonszensz.
2012. márc. 18. 11:00
 42/51 A kérdező kommentje:

Nem, nem írtam, hogy mióta vagyunk együtt.

Anyukám azt mondta, hogy meg kell hallgatnom, az a minimum, mert nem élhetek örökké kételyek között. Ha meghallgatom, akkor utána eldöntöm, hogy mi legyen - ez Édesanyám véleménye.

Egyébként 6 éve vagyunk együtt.

2012. márc. 18. 18:11
 43/51 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem is hallgasd meg, utána ráérsz dönteni.

2012. márc. 18. 19:03
 44/51 anonim ***** válasza:
Mi újság van valami fejlemény?
2012. márc. 20. 14:26
 45/51 anonim ***** válasza:
Mi ujsag?történt vmi azota??
2012. márc. 21. 06:07
 46/51 A kérdező kommentje:

Sziasztok! :)

Igen, adtam neki egy esélyt arra, hogy elmondja amit szeretne. Arról még nem döntöttem, hogy kettőnkkel mi legyen, az a döntés még várat magára.

Jelenleg a tesójánál lakik, én anyuéknál, a lányát láthatja természetesen, jön is hozzá ha tud.

Még nem tudom, hogy folytassuk-e, adjak neki egy esélyt, vagy inkább hagyjuk, maradjunk baráti viszonyban, ami a kapcsolatunkban is megvolt.

Erről fogalmam sincsen. Mellesleg nem szeretném, hogy kilépjen az életünkből, mert a lányom mellé ő a megfelelő személy, csak még gyakorolnia kell, hogy miket tehet meg egy kislánnyal. (Gondolok itt a hirtelen való eltűnésre.)

Még nem döntöttem.

2012. márc. 21. 06:58
 47/51 anonim ***** válasza:

A szavaidból úgy érzem, hogy szereted és hogy fontos neked, hogy a lányod mellett, mellettetek legyen.

Ajánlanék egy filmet:

[link]

nagyon szép, megindító, ha tehetitek nézzétek meg együtt!!!

hátha sikerül közös elhatározásra jutni és adni egy esélyt még a családotoknak.

Tényleg nagyon ajánlom, és szurkolok nektek:)

2012. márc. 21. 07:58
 48/51 anonim ***** válasza:
Én pedig párterápiát ajánlanék! Szakember segítségével van esélyetek kilépni a játszmákból, neki pedig felnőnie és leválnia az anyukájától.
2012. márc. 21. 08:23
 49/51 A kérdező kommentje:

Köszönjük, majd megnézzük! :)

És igen, jól látod, nagyon szeretem és szükségem van rá.

A párom pedig el tud szakadni az anyukájátòl csak az a boszorkány túl rámenős.

2012. márc. 21. 09:53
 50/51 anonim ***** válasza:

...én azért szurkolok nektek, hogy sikerüljön rendbehozni. Nálatok nem a szeretet hiányáról van szó, csak a kommunikáció hiányáról. beszéljetek, beszélgessetek, ha tudtok randizzatok újra (szigorúan gyerek nélkül) és néha szükség van 1-2 napos kettesben való kiruccanásra is. Gondolom a szüleid szívesen vigyáznak az unokájukra.

Mondom ezt úgy, hogy 3 kisgyermekünk van. Egész évben arra gyüjtögetünk, hogy 1-2 napra valahova kettesben megszökjünk :)

Sok sikert!!

2012. márc. 21. 10:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!