Mivel folytassam és mikor?
Kisfiam 6 hónapos múlt, egy hete kezdtük az almával, majd a barackkal a hozzátáplálást. 25-40 g-ot hajlandó csak enni, nem tudom, így mikor tudok étkezést kiváltani. Eddig csak tápszeres volt, de most - talán a meleg miatt? - azt sem nagyon kéri: reggel 220g, este 150g, napközben 60-80, amit megeszik!
Másnak is ilyen nehezen kezdődik a hozzátáplálás, vagy csak az én kisfiam áll így a dologhoz? Lehet, hogy a meleg miatt nem kéri a tápszert sem?
Mivel kell folytatni: újabb gyümölccsel, vagy kezdjem a zöldségeket? Délelőtt vagy délben? Melyik étkezést kell először lecserélni? (mondjuk szerintem a lecseréléstől nagyon messze vagyunk ezzel a kicsi adaggal). Vagy csináljam úgy, hogy tízóraira gyümölcs, délben már főzelék? Nem akarom sürgetni, de kicsit elkeseredtem, és most úgy érzem, soha nem fog átállni.:(( Mindig máskor ébred: fél 7 és fél 10 között, így az etetések időpontja sem stabil sosem...Ébresszem fel reggel mindig ugyanakkor? Mit tanácsoltok?
Nem baj,ha csak ennyit eszik a babád.Hagy kóstolgasson csak,egyen annyit ami neki jólesik.A meleg miatt is kevesebbet esznek ilyenkor,az én kisfiam is 6 hós és alig hízott az utóbbi 1 hónapban.
Mi az ebédet váltottuk ki először és egy hónap alatt.
Már kóstoltathatod vele a répát,krumplit,sütőtököt.Utóbbit nagyon szeretik a babák :)Kaphat még meggyet és körtét is.
Ha így kel akkor a helyedben az ebéddel kezdeném a kiváltást.Reggel ne ébreszd fel,majd beáll Neki a kis napirendje.
Ja és ne keseredj el!Úgy el telik az idő,hogy egyszer csak azt veszed észre,hogy megevett egy üvegnyi babaételt :)
Köszönöm, hogy írtál, megnyugodtam egy kicsit! Ha nem gond, hogy akár 1 hónapig is eltart egy étkezés kiváltása, akkor csak sikerül nekünk is...Pechünkre pont most van kánikula, és egyébként is nyűgös a babóca.
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!