HOzzátáplálást mivel folytassam?
6 hónapos kortól adható
alma, őszibarack, meggy, gesztenye
burgonya, sárgarépa, sütőtök, cékla
gabona-pelyhek, rizs, búza, zab, kukorica
7 hónapos kortól adható
banán, körte, narancs, citrom
paradicsom, cukkini, saláta (főzeléknek elkészítve), brokkoli,
fehérrépa, pasztinák, zeller, spárga, tök, uborka (sütve vagy főzve),
passzírozott zöldborsó (héj nélkül), tökfélék
hús: csirke, pulyka
étolaj : 1 kávés- kanál / 1 dl főzelék petrezselyem, zellerlevél, kapor, metélőhagyma
Mivel hamarabb kezdted a hozzátáplálást (gondolom, tápszeres a babád), így ezeket már adhatod neki. Egyébként a kiskönyv közepén is van egy táblázat, abból is vehetsz ötleteket.
Ez is egy jó táblázat: [link]
"Az új ételek bevezetésének a sorrendje nem szigorúan kötött, mindig függ az idénygyümölcsöktől, -zöldségektől is, támpontot azonban adhat letölthető táblázatunk: Hozzátáplálás táblázat.
A vashiány megelőzésére a szilárd táplálék bevezetésének megkezdése után 1,5-2 hónappal bevezethetjük a húst is. Elsősorban zsírtalanított baromfi, majd sertéshúst adjunk. A baromfi mellehúsa elég száraz, és pépesítve szálas lesz, a baromficomb finomabb, és könnyebben ehető. Húskészítményt, felvágottat ne használjunk. Májat – mivel méregtelenítő szerv – legfeljebb hetente egyszer adjunk, és csak fiatal állatét. A hal túlérzékenységet okozhat, ezért ezzel is óvatosan bánjunk. Mivel a fagyasztott halfilék tartalmazhatnak szálkát, inkább bébiételben adjuk."
Szia! Nekem is ennyi idősa babám, mi nemrég kezdtük a hozzátáplálást és azt mondta a védőnő, hogy meggyetis céklát is és cukkinit is lehet neki adni, persze azokon kivül amiket már adtál. Ja és mindezeket keverve is. Az én kislányom a cukkinit nagyon birja.
Bocsi...az elsőhöz egy kérdés: milyen kiskönyv közepén van lista?? A mienkben bizony nincs..Pedig már annyi helyen olvastam ezt, de lehet hogy csak én vagyok figyelmetlen és nem találom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!