Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » HOzzátáplálást mivel folytassam?

HOzzátáplálást mivel folytassam?

Figyelt kérdés
5.5 hós a lányom. 4 hós kora óta hozzátáplálok. Ezeket az ételeket adtam már neki: alma, körte, barack, szilva, krumpli, sárgarépa, brokkoli, sütőtök. Mi legyen a következő étel? Nincs ötletem, tanácstalan vagyok
2010. jún. 6. 08:17
 1/7 anonim ***** válasza:

6 hónapos kortól adható

alma, őszibarack, meggy, gesztenye

burgonya, sárgarépa, sütőtök, cékla

gabona-pelyhek, rizs, búza, zab, kukorica

7 hónapos kortól adható

banán, körte, narancs, citrom

paradicsom, cukkini, saláta (főzeléknek elkészítve), brokkoli,

fehérrépa, pasztinák, zeller, spárga, tök, uborka (sütve vagy főzve),

passzírozott zöldborsó (héj nélkül), tökfélék

hús: csirke, pulyka

étolaj : 1 kávés- kanál / 1 dl főzelék petrezselyem, zellerlevél, kapor, metélőhagyma

Mivel hamarabb kezdted a hozzátáplálást (gondolom, tápszeres a babád), így ezeket már adhatod neki. Egyébként a kiskönyv közepén is van egy táblázat, abból is vehetsz ötleteket.

2010. jún. 6. 08:19
 2/7 anonim ***** válasza:

Ez is egy jó táblázat: [link]

"Az új ételek bevezetésének a sorrendje nem szigorúan kötött, mindig függ az idénygyümölcsöktől, -zöldségektől is, támpontot azonban adhat letölthető táblázatunk: Hozzátáplálás táblázat.

A vashiány megelőzésére a szilárd táplálék bevezetésének megkezdése után 1,5-2 hónappal bevezethetjük a húst is. Elsősorban zsírtalanított baromfi, majd sertéshúst adjunk. A baromfi mellehúsa elég száraz, és pépesítve szálas lesz, a baromficomb finomabb, és könnyebben ehető. Húskészítményt, felvágottat ne használjunk. Májat – mivel méregtelenítő szerv – legfeljebb hetente egyszer adjunk, és csak fiatal állatét. A hal túlérzékenységet okozhat, ezért ezzel is óvatosan bánjunk. Mivel a fagyasztott halfilék tartalmazhatnak szálkát, inkább bébiételben adjuk."

2010. jún. 6. 08:27
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem is ennyi idősa babám, mi nemrég kezdtük a hozzátáplálást és azt mondta a védőnő, hogy meggyetis céklát is és cukkinit is lehet neki adni, persze azokon kivül amiket már adtál. Ja és mindezeket keverve is. Az én kislányom a cukkinit nagyon birja.

Bocsi...az elsőhöz egy kérdés: milyen kiskönyv közepén van lista?? A mienkben bizony nincs..Pedig már annyi helyen olvastam ezt, de lehet hogy csak én vagyok figyelmetlen és nem találom.

2010. jún. 6. 08:29
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem 5 hónapos a babám, és én is 4 hónaposan kezdtem el. Én adtam már neki paradicsomot krumplival, meg passzírozott zöldborsót is, és tegnap adtam először neki húsos bébiételt. Ízlett neki :)) Mivel korábban kezdted meg, ezért hamarabb bevezetheted az új dolgokat.
2010. jún. 6. 09:00
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom, milyen a kiskönyvetek, de abban, aminek az elején kisbaba van (szőke, göndör hajú) és sárgától kékig színes függőleges csíkok vannak, abban pont a középső lapokon van egy táblázat. OGYEI 2003-as kiadás.
2010. jún. 6. 09:00
 6/7 anonim ***** válasza:
Hát az én kiskönyvem hófehér és csak az vizsgálatoknak és az oltásoknak van benne hely :( Na meg a doki nevének.. Akkor ezt buktam :( Na mindegy.. Köszi és bocsi a kérdezőtöl, hogy belekérdeztem..
2010. jún. 6. 09:07
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, akkor most jön a meggy, cékla, cukkini,majd a husi :-)
2010. jún. 7. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!