Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mivel folytassam a zöldségeket...

Mivel folytassam a zöldségeket a hozzátáplálásnál?

Figyelt kérdés
Eddig eszik: krumpli, sárgarépa, fehérrépa, paradicsom, spenót, brokkoli, cékla. Miket adhatok még neki? 7 hónapos a kisfiam.
2010. nov. 16. 17:36
 1/5 anonim ***** válasza:

És most álljon itt a részletes hozzátáplálási táblázat:

6 hónapos kortól adható

alma, őszibarack, meggy, gesztenye

burgonya, sárgarépa, sütőtök, cékla

gabona-pelyhek, rizs, búza, zab, kukorica

7 hónapos kortól adható

banán, körte, narancs, citrom

paradicsom, cukkini, saláta (főzeléknek elkészítve), brokkoli,

fehérrépa, pasztinák, zeller, spárga, tök, uborka (sütve vagy főzve),

passzírozott zöldborsó (héj nélkül), tökfélék

hús: csirke, pulyka

étolaj : 1 kávés- kanál / 1 dl főzelék petrezselyem, zellerlevél, kapor, metélőhagyma

8 hónapos kortól adható

kenyérhéj, kifli

szilva, ringló, sárgabarack, görögdinnye, sárgadinnye, cseresznye

zöldborsó, karalábé, kelkáposzta, karfiol, csicsóka,

vörös- és fokhagyma (sütve vagy főzve), spenót,

sóska, lencse, sárgaborsó, felesborsó, bab

hús: marha, sertéshús, hal, csirkemáj legfeljebb heti 1 alkalommal

Ha a családban nem fordult elő allergiás megbetegedés: kefír,

natúr joghurt, túró, sajt, kis mennyiségben, főzelék vagy gyümölcs kiegészítéseként

árpa, rozspehely

bazsalikom, kakukkfű, borsikafű, borsmenta, szurokfű, citromfű, lestyán

gyümölcsteák

10-11 hónapos kortól adható

káposzta, padlizsán, zöldbab, rebarbara, mángold

főtt tojássárgája heti 1-2 alkalommal

1 éves kortól adható

uborka nyersen vagy savanyítva (reszelve), retek,

vöröshagyma és fokhagyma nyersen,

szójatofu, szójatej, csicseriborsó, szójabab, paprika

tehéntej, vaj, tejszín, tejföl, kecsketej, és kecskesajtok,

juhtúró, juhsajt

teljes kiőrlésű gabonák, köles, hajdina

méz, tojásfehérje, mandula, napraforgómag,

tökmag és egyéb olajos magvak

gyógynövényteák (menta, cirtomfű, csalán)

Másfél éves kortól adható

kiwi, ribiszke, feketeribiszke, szeder, egres,

csipkebogyó, áfonya, som, málna, eper, szamóca,

déligyümölcsök (ananász, mangó, grapefruit stb.)

[link]

[link]

2010. nov. 16. 17:52
 2/5 anonim ***** válasza:

Húha, komolyan néha csodálkozom, hogy anyukám hogy tudják táblázat szerint nevelni és etetni a gyermeket. Nem leszólni akarom, csak tényleg nem értem.

Kislányom 8 hónapos és már eszik tojást, banánt, kenyeret. Iszik tejet és eszik joghurtot. Már majdnem mindenből adok neki, amit mi eszünk. Sajnos nagyon időm sincs ezekkel pepcselni, de ha lenne sem hiszem hogy tenném.

2010. nov. 16. 18:52
 3/5 anonim ***** válasza:
Tudod, én meg atzon csodálkozom, hogy lehet valaki annyira felelőtlen, hogy a legalapvetőbb dolgokat nem tartja be ha a gyereke későbbi egészségéről van szó! Nem akarok vitázni, de nehogy már ne legyen naponta fél órád arra, hogy a gyerek életkorának megfelelő ételt készíts neki.... Nekem már a pici a 4. babám és bizony 1 éves koráig külön főztem neki naponta... közben a család többi tagjának is főztem... Számomra nem volt megerőltető, ennyit megérdemel a gyerekem... Nem akarok vészmadár lenni, de nem tudhatod, hogy milyen későbbi gondokat okozol azzal a gyerekednek, ha most nem vagy képes kicsit odafigyelni az étkezésére.Nem mondom, hogy szigorúan tartsd be a táblázatokban foglaltakat, de azért talán tejet, tojást és egyebeket még ráérnél adni neki.... Persze, te tudod...
2010. nov. 16. 19:03
 4/5 anonim ***** válasza:
Hát én is azt mondom,hogy legalább a gyerekem kajájára napi fél órát fordítsak már annak érdekébe,hogy nehogy valami baja legyen(ami nem biztos,hogy most jön ki lehet később!Egyik ismerős 2 hónaposan megkezdte a hozzátáplálást most 3 éves a gyerkőc és menni kell a kórházba műtétre mert olyan szorulásos a gyerek és csodálkoznak a szülők,hogy miért??!!)
2010. nov. 16. 20:08
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem úgy kell elképzelni, hogy egy egész szelet kenyeret megetetek a gyerekkel, hanem hogy belerakom a vegyes zöldség pépjébe. Nem tartom magamat felelőtlennek, minden finoman vezettem be, és ha nem volt rá reakciója akkor mertem neki tovább adni.

Dolgozom, és tényleg nincsen időm külön főzni, inkább a mi étkezésünkből vettem ki a fűszereket, csak nagyon minimálisat rakok bele.

15-20 évvel ezelőtt nem csináltak ilyen nagy felhajtást ebből a hozzátáplálásos dologból, mindenki azt ad amit szeret a babája és amit jónak lát. Lehet a sok táblázat, lehet a sok "egészséges" bébiétel. Felnőnek és az első útja, ah lesz egy kis zsebpénze, az iskola büfébe fog vezetni, nyalóka, rágó, csoki stb. lesz a kedvenc. És mi történik ha a szervezete akkor találkozik elöször ezekkel a dolgokkal??????? a szervezet negatív reakciója az ismeretlennel szemben!!!!!

2010. nov. 17. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!