Hozzátáplálásnál mi legyen a következő?
Nálunk így volt:
alma-őszibarack-sárgarépa-krumpli-sütőtök-cékla-fehérrépa-sárgadinnye (ezt van, aki később ajánlja, én azért adtam, mert szezonja volt)-cukkini-paradicsom-körte-brokkoli-csirke-meggy-kölesgolyó-saláta-zöldborsó-zeller-marhahús-sárgabarack-tészta-máj-banán-bab
Az alma után én rögtön bevezettem a natúr rizspépet (amiben nincs semmi más, csak rizsliszt és vitaminok), a sima gyümölcs/zöldséglevek kóstoltatása után egy kicsit kevertem a gyümölcshúshoz.
3 napig csak 1 féle újat adtam neki, a 4-5. napon jött a következő ételfajta. Nagyon fokozatosan haladtam, első nap 2-3 kiskanál (natúran, nem keverve semmivel), második nap 6-10., 3. naptól amennyit meg bírt enni. (Ez az új ételre vonatkozik, amit már ehetett, abból megkapta a kóstoltatás után a rendes adagját. Pl. 2-3 kanál sütőtök után megehette a rendes adag almapempőjét.)
6 hónaposan, kizárólagos szoptatás mellett kezdtem el, most 9 hós.
Úgy is lehet csinálni, hogy az újat nem önmagában adod, hanem hozzákeverve (ugyanígy fokozatokban) ahhoz, amit már ehet. (Pl. céklát nem önmagában kóstoltatsz, hanem a rendes adag krumplihoz teszed, majd fokozatosan egyre több cékla-kevesebb krumpli).
Nekem védőnő mondta ezt a sorrendet. 3-4 új étel után azok kombinációját is kapta. Most napi 3x eszik csak bébikaját, 3x csak szopizik.
Sütőtököt nem kell cukrozni! Édes lesz önmagától is.
Fűszereknél: először petrezselyem, zeller, kapor. (Só, bors, pirospaprika jóóóó sokáig nem ajánlottak.)
A főzelékbe 1 hónap után mehet 1 kávéskanál olaj. Ha már 1 hónapja eszik, javasolt új ételként a hús bevezetése.
Sima krumplit az enyém nem szerette, így a 2. krumplis napon az almába kevertem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!