Kétségbeestem, hozzátáplálásnál?
Figyelt kérdés
Kisfiam 5,5 hónapos. 4 hónapos kora után kezdtük el a kóstolgatás (2,5 hónapos kora óta tápszeres). A kóstolgatás először csak a gyümölcsök, zöldségek leve volt. Mivel a kanáltól olyan szinten öklendezett, hogy még a kis feje is belilult, cumisüvegből. Majd egy idő után jöttek a pépesített gyümik és zöldségek. A kanállal már nincs gond, sokszor már a száját is nyitja, ha közelít az evőeszköz. Viszont 5-6 kanál után kaja után megunja az ételt és nem hajlandó tovább enni. Próbáltam magában adni, majd vegyíteni is a pépeket, de semmi nem ízlik neki. Vagy ez így a természetes?? Mennyi idő után jutunk el oda, hogy egy étkezést kiváltsunk? Olvasgattam, hogy 2-3 hét után mások már kiváltottak egy-egy étkezést. Kétségbe vagyok esve, miért nem hajlandó többet enni a Csöppöm??2011. okt. 11. 08:32
1/5 anonim válasza:
Mikor próbálod etetni? Nem lehet, hogy nem éhes?
Esetleg nem lehet, hogy "ízetlen" amit adsz neki? Hogyan készíted a püréket?
Mi is 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, és elég gyoran sikerült kiváltani az étkezéseket. Mondjuk az én Kisfiam nagyon szereti az új ízeket és mindent megkóstol. Mostanra már eszik mindent, amit ennyi idősen lehet.
8 hónapos kisfiú anyukája
2/5 anonim válasza:
Nincs még megérve rá. Adj neki annyit, amennyit elfogad. Többször kevesebbet. Nem baj, hogy nem váltottátok még ki egyik étkezést sem, nem minden baba ritmusa egyforma.
3/5 anonim válasza:
5,5 hósan még az sem baj, ha egyátalán nem kér!
tény, hogy nálunk már a 2.naptól nagy mennyiséget evett, de ekkor 6 hónapos volt!
4/5 anonim válasza:
Az én kislánykám 7,5 hónapos és még mindig csak kóstolgat. Szépen fejlődik, jókedvű, mosolygós, a védőnő szerint sem maradunk le semmiről.:) Csak nekem kötöttség, hogy sehova nem mehetek nélküle, mert kizárólag szopizik. Néha-néha megeszik fél üveg gyümölcspürét, aztán megint napokig csak 1-3 kanálka. Majd mindennek eljön az ideje, ne aggódj!:)
5/5 anonim válasza:
Fiam 7 hónapos, és pont ugyanazon a szinten vagyunk, mint az előttem válaszoló :)
Van időtök, ne legyél elkeseredve!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!