Tényleg sokat várok el a férjemtől? Többi lent.
3 hetes a kisfiúnk, minden este ő fürdet, de ezen kívül semmit nem segít. Fürdetéshez én vetkőztetem, utána én törlöm meg, én öltöztetem stb. Egyszer cserélt pelust is, azt is csak azért, mert annyira szédültem, hogy félt, hogy leejtem a picit.
Tegnap kérdeztem, hogy eljön e velünk sétálni. Azt mondta, hogy nem jön, mert nincs kedve.. Megkértem, hogy akkor teregessen ki, mert lejárt a gép.(már fel voltunk öltözve a picivel.) Erre azt mondta, hogy ez női munka és nem teregetett ki...
8kor eszik a pici utoljára, akkor megbüfizteti beteszi a kiságyba és itt véget ért az apaszerep..
Volt olyan, hogy kértem, hogy éjjel etesse meg(tápszeres a pici), de nem etette meg, mert fáradt, pedig akkor még szabin volt, én meg 5 napja semmit nem aludtam.(nem rossz alvó a pici, de a kórházban nem tudtam pihenni, itthon meg a gátsebem fájt éjjel annyira, hogy nem tudtam tőle aludni.)
A házimunkába semmit nem segít, 1,5 hete könyörgök, hogy az ágy alatt lévő hatalmas dobozokat ne nekem kelljen megemelni, hisz még csak 3 hete szültem, hogy onnan is ki tudjak porszívózni, de még erre se képes. Sőt, volt hogy a fürdő vizet is velem hozatta be, mert fáradt..
Most már, hogy dolgozik semmit nem merek kérni, mert akkor megkapom, hogy ő már 5kor kel és este későn fekszik(nem a baba miatt, hanem tévézik..) Mindenről én tehetek, nagyon rosszul esik. Eszméletlenül fáradt vagyok, mégsem segít semmit, legalább is én így látom.
Vannak lovaink, én lementem neki segíteni nem egyszer amióta megszültem, ő mégsem segít semmit.
Ha szóba hozom, hogy miért nem segít soha, az a válasz, hogy ő segít, vagy hogy "mert fáradt..".
Egyik este kértem, hogy bújjunk már össze egy kicsit, "majd" és gépezett tovább.. Minden este megvárja amíg elalszom, nehogy össze kelljen bújnia velem...:(
Tényleg hatalmas kérés az, hogy néha etesse meg a picit vagy hogy cseréljen pelenkát? Természetesen nem éjszaka, mert ugye ő másnap dolgozni megy..
Nem arról van szó, hogy nem tudok takarítani, de kb 20-30 kilós dobozok voltak az ágy alatt, tele "könnyű" dolgokkal, amiket rohadtul nem akartam megemelni szülés után 2-3 héttel.
Egyébként nem tudom, honnan vetted, hogy nem takarítok, ugyanúgy ellátom a házimunkát, mint a pici előtt, de gondolom ha van gyereked tudod, hogy milyen nehéz az első néhány hét, ha meg nincsen akkor meg nem tudom miről beszélünk..
Néhányan írták, hogy ne takarítsak, mert az megvár és hasonlók, de attól, hogy megszültem részemről nem állt meg az élet. Egyébként is arról van szó a kérdésben, ha nem tűnt volna fel, hogy a páromtól tényleg sokat kérek e azzal, hogy a SAJÁT gyereke körül segítsen. Hozzátettem igen, hogy nem segít a házimunkában sem, sőt egyszer meg mertem kérni, hogy teregessen ki és szedje ki az ágy alól a dobozokat, de nem tette és tudod, ki van porszívózva az ágy alól és ki lett teregetve.. Ja és nem a szomszédasszony csinálta;)
Kedves Kérdező, szerintem itt a többség érti, mi a problémád.
A rosszindultú válaszolókkal meg ne foglalkozz.
Sok sikert Neked, "nevelgesd" a férjed és idővel azért minden könnyebb lesz, illetve belerázódsz a helyzetbe.
11 hónapos Babám van, úgyhogy én speciel tudom, miről beszélsz, mint itt a többség is :-)
Nem azzal van a gond,hogy "nem értjük" a problémát! A kérdés az volt,hogy sokat vár e el a Párjától azzal,hogy segítsen a gyereket ellátni... Én végig olvastam amit fent írt és bele gondoltam magam a férfi helyzetébe! Talán nem kellene azon csodálkozni,hogy nem segít a gyermeket ellátni,ha egyszer úgy jelentette be hogy baba lesz,hogy vagy elfogadja,vagy nem,de akkor ott az ajtó!
Mivel így kiadtad az útját,így Ő nem a Baba mellett és Melletted maradt,csak Melletted- illetve a tested mellett (mivel a segítséget nem viszi túlzásba) Normál esetben egyet értenék minden tekintetben a többiekkel-leszámítva,hogy nem tenném ki ezért a szűrét!- de ebben az esetben nem értek egyet! Valóban nem szép dolog,hogy carik Rád,és tesz a Fiatokra, de ebben az esetben nem várhatod el ilyen indulatosan hogy ne legyen "léhűtő"!!
Ha a helyedben lennék,akkor csinálnám a benti dolgokat,a lovakkal nem foglalkoznék! Az legyen az Ő dolga mindig! Ha segít Neked,akkor Te segíthetsz Neki! - tudom magamról,nehéz megállni,de ha már segítséget remélsz Tőle,akkor muszáj!
Nem kell kiadni az útját,beszélj Vele! Próbáltál már úgy beszélni Vele,hogy csak spontán,nyugodt pillanatban leültök és beszélgettek ezekről a dolgokról?- de most őszintén!!
Vannak férfiak,akiknek felnőtt létükre alap dolgokat kell a szájukba rágni. Vannak férfiak,akik csupán dacból nem csinálják- jelenleg a leírtakból arra következtetek,hogy a Párod közéjük tartozik! És vannak férfiak,akikkel bármit csinálhatsz,akkor sem mozdul meg.
Ha az utóbbi csoportba tartozna a Párod,akkor soha ne csinálj kint semmit! Csak a kicsinek élj és a háztartásnak- már ha elkezdted és nincs rokoni segítséged!
Nem lehetetlen! Én 3 gyermek mellett csinálom a dolgokat,bár az is igaz,hogy a portörlésre teszek nagy ívben!! Nem mondom,hogy így könnyű!! Egyáltalán nem az,de én ezt vállaltam fel!!
Sokszor nem volt segítségem,sokszor ki kellett mennem és a fát felhasítani,gyújtóst vágni,behordani...stb. Ez mind férfi munka,de mivel a Párom dolgozott reggeltől estig,így muszáj volt! Most a Párom már nem dolgozik annyit,viszont már nem itthonról jár el dolgozni,így ha egy hónapban 2x láthatjuk,már össze tesszük a kezünket! Nehéz minden nap úgy lefeküdni,hogy csak a gyerekek vannak és másnap kezdődik a munka előröl,de muszáj! Szerencsére néha apósom szokott jönni,elmegy a nagyobbért az oviba,néha fát hord be... Rengeteget jelent,hogy nekem csak a másik kettővel kell foglalkoznom,meg a háztartással,kacsákkal!Gondolom automata mosógéped van! Na,nekem nincs!! Én sima forgótárcsással mosok,ami annyit tesz,hogy feltöltöd a bojlerből meleg vízzel,bele teszed a mosószert,a ruhákat,míg mossa a gép,engedsz a kádba öblítő vizet...stb. És ha mosni kell,nem csak annyi,hogy benne vannak a ruhák,teszek bele mosószert,öblítőt,majd bekapcsolom,majd ha lejár a program,akkor csak teregetni kell!! Nekem,a 3 gyermek mellett nem ilyen kényelmesen zajlik a mosás! és ez csak a mosás! Mellette éjjel a nagy hidegekben fel kellett kelni tenni a tűzre,hogy reggelre ne menjen 18 fok alá a hőmérő higanyszála... És én ezt évek óta csinálom,1 -2 gyermek mellett ugyan úgy,mint a 3. gyermek mellett- mindegy,hogy 3 hetes,vagy 4 napos- mert 4 naposan hazajöttünk,kézzel pár darab ruhát kimostam, majd fát vágtam délután,mert a bojlerünk is fa tüzelésű!és bár jó idő volt,nem kellett fűteni,de fürdeni kell,ha nem készítem be és nem gyújtom be,akkor nincs meleg víz!! Tehát nem sok az amit Neked kell csinálni ahhoz képest,amit én csinálok!! És nekem is volt 2x gátsebem!! Szerencsére a 3. szülésnél már megúsztam a gátmetszést!- De akkor sem mindegy,hogy egy eleve vérszegény és terhesség előtt is rendkívül alacsony vérnyomású, frissen szült még ilyeneket csinál szülés után nem sokkal...
Tehát amit először írtam sem bántásból írtam! Az emberek a saját hibáikat nem szokták észre venni,ha észre is veszik,akkor a szőnyeg alá söprik. Ha valaki rávilágít a hibára,pedig rendszerint jól megsértődnek- ilyenek az emberek! De ha belegondolsz,akkor rájössz,ott legbelül,hogy az,hogy nem segít,akár a Te hibád is lehet! - ha eleve teszek rá típus,akkor nyilván nem Te csináltál rosszul valamit!!!
Remélem,így már érthetően sikerült leírnom!
Jobban van már a Fiad?
Jó babázást és egészséges Lurkót! :-)
Üdv:3 lányos (25 éves)
Kedves utolsó, észre sem vettem a válaszod, ne haragudj!
Hát nem egyszerű a helyzeted, az biztos!!
Már rendeződtek a dolgok nagyjából, esténként segítek ellátni a lovakat ő meg babázik egy fél órát-órát cserébe:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!