Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Túl sokat várok a férjemtől?

Túl sokat várok a férjemtől?

Figyelt kérdés

Sziasztok, próbálok mindent leírni, hogy kerek képet lássatok, és az alapján tudjatok véleményt mondani.

Kisfiam novemberben lesz 3 éves, kislányom 1 éves.

Reggel a kicsi fél 7 körül ébred, a nagy 7-kor. Rendbe vágom a lakást, fél 9 kor reggelizünk, közben készül az ebéd, 10-re kész, akkor megyünk a játszóra. Fél 12 ebéd, déltől alvás. Én akkor ebédelek, ha kell vasalok, hajtogatok, terigetek, és kb 1 órát netezek, olvasok, pihenek.

Fél 3 körül ébrednek, fél 4-ig játszunk, utána uzsi, 4-től fél 7-ig játszótér, bolt.

Férjem 7-re ér haza, akkor vacsizunk, utána kezdődik a fürdetés, fektetés.

Én fürdetek, férjem ágyaz, kakaót készít, a kicsit felöltözteti, én a nagyot. Kicsit viszem aludni, majd a nagyhoz jövök (velünk alszik el) kicsit még nézheti a tv-t, kb. 9 körül alszik.

Éjjel ha felébred jön közénk, és utána még kb 2* ébred inni. Megoldja egyedül, de felébredek rá. Kicsi kb. 2-3* felsír, van hogy kell egy kicsit simogatni, itatni, és úgy alszik vissza. Kb. 2 óránként valamelyikhez felébredek, kb 1-5 percre.

Hétvégén férjem egy délelőtt horgászni jár, a maradék időben együtt megyünk játszótérre, vagy mamázni. Hétvégén is főzök.

Ma reggel fél 6-kor kelt a kicsi, a férjem már ébren volt, 7-kor indult. Negyed óra pesztrálás után (kézben ringattam) kértem vegye át a kicsit, leszakad a hátam.

Szerinte ez az én dolgom, és segít ő eleget, de ha nem tetszik cserélhetünk, menjek betonozni (kőműves, napi 10 óra fizikai munka) ő meg babázik.

Nem várhatok több segítséget szerintetek se?

Nem kérem hogy nekem adjatok igazat, csak ha tényleg úgy gondoljátok.

A házimunkában nem segít, annyi az ő reszortja, hogy mivel az 5.-en lakunk, és két gyerekkel járok napi 2* le játszóra (egyik ugye a kezembe) így ő viszi le a szemetet, és ha kell hoz reggelit.

Annyit még, hogy azért kérem hogy többet segítsen, mert ki vagyok merülve. 4 hónap alatt 10 kg-ot fogytam (60-ról 50-re, 173 cm) most megyek majd vérvételre, pajzsmirigy vizsgálata, nőgyógyászatra. A dokikhoz se tudom hogy megyek el, meg szerdán a szülőire se. fél 5-kor lesz, azt mondta más apuka is estig dolgozik. (nem alkalmazott, a maga ura)

Köszi előre is!

2011. szept. 13. 09:34
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
56%
igen
2011. szept. 13. 09:38
 2/20 anonim ***** válasza:
71%

Nem vársz sokat tőle.

Párom is sokat dolgozik, de magától, kérés nélkül is többet segít. Nem arról van szó, hogy ezt elvárom tőle, de jól esik, hogy így álla családjához.

Szerintem amúgy komoly gondotok nincs, párod azért segít valamit, de most, hogy egészségileg nem vagy rendben, picit jobban figyelhetne rád!

2011. szept. 13. 09:54
 3/20 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem a szombat délelőtti horgászatot kéne ritkitani. Neki hetente jut fél nap csak magára,neked mikor??Egyik héten te lépj le délelőtt,másik héten ő.
2011. szept. 13. 09:57
 4/20 anonim ***** válasza:
59%

Én párom tanár egy nyelviskolában. Egyik nap délelőtt megy, másik nap délután.

Ő szó nélkül, ha hazajön átveszi a lányunkat. Igaz, még csak 2 hónapos a pöttöm, de néha ki ideggel :]]

6 hetesen leszokott a szopásról egyik napról a másikra, azóta fejem neki a tejet mindennap + tápszer. Így is kimerülök, mert sokszor nem egyszerű eset. Van, hogy már annyira túl fárad, hogy be kell kapcsolnom a porszívót. :/

Éjszaka kezdetek óta 1× ébred enni, párom ekkor is automatikusan felébred és segít. Sokszor ő mondja, hogy feküdjek vissza.

Én azt hiszem, meg vagyok áldva a párommal! Iszonyat sokat segít.

2011. szept. 13. 10:01
 5/20 A kérdező kommentje:

Szokta mondani, hogy menjek én is nyugodtan, de egyedül mit csináljak? A barátnőim most szültek, ők még nem mozdulnak ki baba nélkül.

Nekem már elég lenne, ha egyik délelőtt 2-3 órára levinné a gyerekeket, hogy nyugodtan főzzek, takarítsak, de egyedül nem megy le velük. Annyira szokott egyedül lenni velük, hogy a boltba menjek. Meg ha ő horgászni megy, én attól főzök, takarítok, gyerekezek. Ha én mennék el, akkor is meg kell főznöm előtte, ő azt már nem tudná megoldani a gyerekek mellett.

2011. szept. 13. 10:02
 6/20 A kérdező kommentje:
És a horgászatra azt mondja annyi jár neki (nem vonom kétségbe) mert én minden nap délben tudok pihenni egy órát (ezt az érvelést nem tudom elfogadni, mert én éjszaka is kelek, ha kell)
2011. szept. 13. 10:03
 7/20 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem sem vársz túl sokat...sőt!!

Persze 10 órát dolgozik,de te 24et!!!!Nem hinném, hogy bírná, ha cserélnétek.Te bírnád, de ő nem!

persze ezt finoman kell megbeszélni,de totál érthető, hogy ki vagy merülve,és neked is kéne pihi!

Esetleg szombaton csak a férjed vigye a gyerekeket játszóra, te meg pihizz!!!!

És én is ritkítanék a horgászáson....vagy legalább együtt menjetek valahova kikapcsolódni.

2011. szept. 13. 10:06
 8/20 anonim ***** válasza:
76%
nem akarok belefolyni a dolgokba, igazából véleményt sem akarok formálni. Az előző hozzászóló szavaira reagálva igen, szerintem sokat vársz el tőle. Nagyon sokat és ügyesen segít neked, nem lehet egy szavad sem. És azért lásd be, nem kell munkába járnod és naponta 10 órát emelgetned, nehéz fizikai munkát végezned. Azért vagy otthon, mert ez most a te reszortod. Ha közös lenne, akkor mindkét szülő egyszerre elmehetne gyesre és ketten ülnének otthon a gyerekekkel, és akkor fifti-fifti tudnák elosztani ténylegesen a munkát. Szóval az általad leírtak alapján szerintem elég sokat segít, kiveszi részét. Az, hogy nem megy le velük sétálni, olyan, minthogy sok férfi nem vesz betétet az asszonynak. Erőltetni nincs miért.
2011. szept. 13. 10:23
 9/20 anonim ***** válasza:
66%
Meg kell tanulni az apának is kikapcsolni otthon a gyerekekkel,és jol érezni magát a gyerekeivel! Mi az hogy egyedul nem viszi le sétálni?? Én kiakadnék akkor is azon a heti horgászaton.
2011. szept. 13. 10:32
 10/20 anonim ***** válasza:
66%

10:06os vagyok, kedves utolsó, szerintem nincs igazad!

Oké, hogy napi 10 órát dolgozik, és mellette segít, de a gyerekek közösek, szóval ha az apuka megteheti, hogy a robotolás mellet kap egy fél délelőttöt, akkor ez az anyukának is járna hétvégén!!!

Ha az apa pihen pár órát, míg az anya a közös gyerekekre vigyáz, akkor az apa is vigyázzon rájuk pár órát, hogy az anya tudjon pihenni!

Vagy együtt menjenek valahova, ami pihentető!

2011. szept. 13. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!