Túl sokat várok a férjemtől?
Sziasztok, próbálok mindent leírni, hogy kerek képet lássatok, és az alapján tudjatok véleményt mondani.
Kisfiam novemberben lesz 3 éves, kislányom 1 éves.
Reggel a kicsi fél 7 körül ébred, a nagy 7-kor. Rendbe vágom a lakást, fél 9 kor reggelizünk, közben készül az ebéd, 10-re kész, akkor megyünk a játszóra. Fél 12 ebéd, déltől alvás. Én akkor ebédelek, ha kell vasalok, hajtogatok, terigetek, és kb 1 órát netezek, olvasok, pihenek.
Fél 3 körül ébrednek, fél 4-ig játszunk, utána uzsi, 4-től fél 7-ig játszótér, bolt.
Férjem 7-re ér haza, akkor vacsizunk, utána kezdődik a fürdetés, fektetés.
Én fürdetek, férjem ágyaz, kakaót készít, a kicsit felöltözteti, én a nagyot. Kicsit viszem aludni, majd a nagyhoz jövök (velünk alszik el) kicsit még nézheti a tv-t, kb. 9 körül alszik.
Éjjel ha felébred jön közénk, és utána még kb 2* ébred inni. Megoldja egyedül, de felébredek rá. Kicsi kb. 2-3* felsír, van hogy kell egy kicsit simogatni, itatni, és úgy alszik vissza. Kb. 2 óránként valamelyikhez felébredek, kb 1-5 percre.
Hétvégén férjem egy délelőtt horgászni jár, a maradék időben együtt megyünk játszótérre, vagy mamázni. Hétvégén is főzök.
Ma reggel fél 6-kor kelt a kicsi, a férjem már ébren volt, 7-kor indult. Negyed óra pesztrálás után (kézben ringattam) kértem vegye át a kicsit, leszakad a hátam.
Szerinte ez az én dolgom, és segít ő eleget, de ha nem tetszik cserélhetünk, menjek betonozni (kőműves, napi 10 óra fizikai munka) ő meg babázik.
Nem várhatok több segítséget szerintetek se?
Nem kérem hogy nekem adjatok igazat, csak ha tényleg úgy gondoljátok.
A házimunkában nem segít, annyi az ő reszortja, hogy mivel az 5.-en lakunk, és két gyerekkel járok napi 2* le játszóra (egyik ugye a kezembe) így ő viszi le a szemetet, és ha kell hoz reggelit.
Annyit még, hogy azért kérem hogy többet segítsen, mert ki vagyok merülve. 4 hónap alatt 10 kg-ot fogytam (60-ról 50-re, 173 cm) most megyek majd vérvételre, pajzsmirigy vizsgálata, nőgyógyászatra. A dokikhoz se tudom hogy megyek el, meg szerdán a szülőire se. fél 5-kor lesz, azt mondta más apuka is estig dolgozik. (nem alkalmazott, a maga ura)
Köszi előre is!
Lehet,hogy én sem leszek népszerű, de én úgy érzem ezek alapján,hogy eleget segít. Jó nem viszi túlzásba, de szerintem nem is kevés.
Abban egyetértek az utolsóval,hogy egy anya ezt vállalja,amikor babát vállal. Hogy egy pár évig ő otthon lesz, a gyerek körüli dolgok nagy részét ő látja el,mert apa dolgozik. Apa meg azért dolgozik,hogy vállalhassunk két vagy akár több gyereket és meglegyen mindenünk!
Én a pecázást nem venném el tőle! Ahogy olvasom elég kemény fizikai munkát végez. Most azért,mert neked a barátnőid éppen nem érnek rá és nem tudsz úgy kimozdulni, nem lenne szép azt kérni tőle,hogy akkor ő se menjen. Heti egy délelőtt nem sok!
Pecázni meg egy egy évest sok értelme nem lenne elvinni.
Tehát nem azt vitatom,hogy neked fárasztóbb egy napod, pusztán azt mondom,hogy egy anyának bizony ebben az időszakban még ez jut!
Nálunk pl. olyan a férjem munkája,hogy mielőtt meglett a gyerek megbeszéltük,hogy ő éjjel nem kel fel hozzá,ha nem muszáj,mert ki kell pihennie magát. Nem engedheti meg,hogy fáradt, dekoncentrált legyen. Én ezt elfogadtam!
Annyi,hogy ha hazajön legalább egy órát ő van a gyerekkel. Ő ezt kérte. A házkörül munkákat hétvégén megcsinálja, de a háztartás legnagyobb részét persze én viszem.
Van hobbija, ez heti kétszer vagy háromszor elvesz egy-egy órát. Soha nem mondtam neki,hogy ne menjen. Látom,hogy mennyit dolgozik, küzd a jobb pozícióért,hogy nekünk jó legyen! Kell a kikapcsolódás. Cserébe MAGÁTÓL ajánlja fel,hogy menjek el fodrászhoz, kozmetikushoz stb. Nekem az esik a legjobban,hogy erre magától jön rá, nem nekem kell kiharcolni!
alapvetően szerintem nagyon ügyes és szerencsés vagy,hogy ilyen gyerekeid vannak és ilyen beosztásod van,remélem majd én is képes leszek erre!
szerintem a horgászat mindenképp maradjon, ami azt illeti én is elvárnám,hogy lemenjen a 2 kicsivel a játszóra legalább 1 órára! Én itt érzem,hogy nincs harmóniában! De nagyon irigyelek,amiért ilyen jól beosztod az idődet na és persze hogy ilyen ügyesek a gyerekek,hogy hagynak kiteljesedni! Gratulálok hozzá!
Köszönöm a válaszokat! A vélemények alapján határeset, valószínűleg be kell érnem ennyivel. de egy 2-3 órát hetente magamra fogok fordítani gyerekek nélkül. Biztos van velem valami idegi alapon mert hamar felkapom a vizet, fáradékony vagyok és hangulatingadozásaim vannak. A legkisebb bosszúság miatt is ordítok. Remélem a heti kikapcsolódás segíteni fog meg a vérvétel alapján majd látom kell-e valami vitamint szednem.
Azért is kértem a véleményeteket mert nem tudtam eldönteni ennyi segítséggel bírnom kéne és pl vitaminhiány miatt vagyok ki vagy a segítség kevés.
Szerintem szerencsés vagy! Nekem a férjem nem segít ennyit. Nem azt mondom, hogy soha, mert igyekszik, de ha haza érkezik leül és pihen, néha félórát játszik a fiúnkkal, vagy csak odaül hozzánk, minden másnap fürdet.Ő hetente 2x sportolni jár, hétvégén sétálni is lejön, játszótérre utál menni néha főz és mosogat. 2-3havonta kapok 1 szabadnapot:-)
Nem várok többet Tőle, mert rengeteget dolgozik Ő is napi 10-12 óra szellemi munka, mikor hazaérkezik olyan mint a mosott sz.r.
szerintem meg keveset segít. az én férjem 16-18 órát dolgozik, mégis pl. minden nap ő fürdet, az alvásidőből lopja le, és azt mondja, ki se bírná, ha legalább ennyi nem jutna. ezen kívül takarítás nagyját is a hétvégén ő csinálja, és egyedül is el szokta vinni sétálni. szombat este meg övé, ha akarok mehetek bárhova.
mondjuk nekem mindig is megvolt a határozott elképzelésem erről, hogy MINDEN közös. ha nem így gondolta volna ő is, hozzá se megyek.
jaj ne csináljátok már!!!Az én férjem is kemény fizikai munkát végez(betonozás, 40 fokban tetőfedés)
Sokszor fél7kor indul, 8 körül érkezik.Most 3 napig nem is volt itthon, mert vidéken dolgozott, sátorban aludt, totál fáradt.
Mégsem megy el miden szombaton horgászni!!És sokat segít itthon mikor van ideje!Mosogat, porszívózik, és mikor lehet és kérem, lemegy a 11 hónapos fiunkkal sétálni!Egyedül a pelenkázást nem vállalja be szívesen!
Persze sokat dolgozik, de a gyerekek közösek, nem csak azért kell, hogy vele legyen, hogy az én vállamról vegyen le terhet, hanem hogy őt is ismerje a fiam...
Szerintem igenis elvárható, hogy ne horgászni menjen, vagy legalább ne minden héten, hanem a gyerekeivel legyen!!!
Persze minden férfi más, és most nem lázítani akarlak kérdező, de igenis szükséged van arra, hogy nyugodtan összekapd mondjuk a lakást, míg a férjed a gyerekekkel játszik(és ezáltal jó kapcsolatot alakít ki) a játszótéren!!!!
10:06-os voltam
A házimunkában szerintem normál férfi módjára kiveszi a részét. DE az nem családapához méltó, hogy még a játszótérre sem képes levinni egyedül a gyermekeit. Az pedig nem férjhez méltó, hogy a feleségének nem gondoskodik időnként némi kikapcsolódásról, mert bár időnként felajánlja, hogy elmenjen valahova a feleség, de közös szűk (!) családi programot nem szervez. Számomra ugyanis a felnőttként halálra unt játszótér és a mama látogatása nem meríti ki a családi programot. Hol vannak a közös kirándulások (a közös alatt a családi, 4 főst értem)? Illetve miért nem érti/érzi, hogy az egész heti baba- és gyereknyelv után te is igényled az értelmes felnőtt beszélgetést, a környezetváltozást? És legfőbbként szégyellje magát, hogy nem teszi lehetővé, hogy kivizsgáltasd magad, illetve a beteg feleségének nem hajlandó időnként (!) segíteni. Üzenem neki, hogy a labilis lelki állapot valószínűleg mindezeknek köszönhető (úgy is hívhatnám, hogy négy fal effektus).
Egy másik, időben kapcsoló társsal együtt élő, korábban labilis lelki állapotú anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!