Tényleg sokat várok el a férjemtől? Többi lent.
3 hetes a kisfiúnk, minden este ő fürdet, de ezen kívül semmit nem segít. Fürdetéshez én vetkőztetem, utána én törlöm meg, én öltöztetem stb. Egyszer cserélt pelust is, azt is csak azért, mert annyira szédültem, hogy félt, hogy leejtem a picit.
Tegnap kérdeztem, hogy eljön e velünk sétálni. Azt mondta, hogy nem jön, mert nincs kedve.. Megkértem, hogy akkor teregessen ki, mert lejárt a gép.(már fel voltunk öltözve a picivel.) Erre azt mondta, hogy ez női munka és nem teregetett ki...
8kor eszik a pici utoljára, akkor megbüfizteti beteszi a kiságyba és itt véget ért az apaszerep..
Volt olyan, hogy kértem, hogy éjjel etesse meg(tápszeres a pici), de nem etette meg, mert fáradt, pedig akkor még szabin volt, én meg 5 napja semmit nem aludtam.(nem rossz alvó a pici, de a kórházban nem tudtam pihenni, itthon meg a gátsebem fájt éjjel annyira, hogy nem tudtam tőle aludni.)
A házimunkába semmit nem segít, 1,5 hete könyörgök, hogy az ágy alatt lévő hatalmas dobozokat ne nekem kelljen megemelni, hisz még csak 3 hete szültem, hogy onnan is ki tudjak porszívózni, de még erre se képes. Sőt, volt hogy a fürdő vizet is velem hozatta be, mert fáradt..
Most már, hogy dolgozik semmit nem merek kérni, mert akkor megkapom, hogy ő már 5kor kel és este későn fekszik(nem a baba miatt, hanem tévézik..) Mindenről én tehetek, nagyon rosszul esik. Eszméletlenül fáradt vagyok, mégsem segít semmit, legalább is én így látom.
Vannak lovaink, én lementem neki segíteni nem egyszer amióta megszültem, ő mégsem segít semmit.
Ha szóba hozom, hogy miért nem segít soha, az a válasz, hogy ő segít, vagy hogy "mert fáradt..".
Egyik este kértem, hogy bújjunk már össze egy kicsit, "majd" és gépezett tovább.. Minden este megvárja amíg elalszom, nehogy össze kelljen bújnia velem...:(
Tényleg hatalmas kérés az, hogy néha etesse meg a picit vagy hogy cseréljen pelenkát? Természetesen nem éjszaka, mert ugye ő másnap dolgozni megy..
Még mindég én. Ne takaríts aludj. A munka megvár ezek szerint. Ha hazajön a férjed. és beszól akkor beszélj vele. Ha nem megy szép szóval, akkor csúnyán. De ezt meg kell beszélnetek, mert kibuksz, és az senkinek nem lesz jó. Nálunk volt, hogy főtt kaja sem volt, mert nem volt időm. Akkor ettünk hideg kaját, vagy meleg szendvicset.
Mi baja a manónak? jobbulást.
Én is helyretenném a helyedben.
Ezt úgy imádom, ennyi erővel magadnak is szülhetted volna a gyereket. Fáradt? Dolgozik? Jaaaj, szegény! Még a végén sajnálom! Érdekes, vannak férfiak, akik képesek arra, hogy az első perctől besegítsenek a feleségüknek a gyerekük körül. Senki nem azt várja, hogy vegye át a háztartást, de azért megemelhetné a fenekét.
Ez nagyon nem normális dolog! Én amiben tudok segítek a feleségemnek. Bár vannak olyan napok, hogy nincs hozzá semmi kedvem. De ez nem sűrűn van. Takarítok, kimosok, kiteregetek, pelenkázok, öltöztetek, vasalással is próbálkoztam, de az nem annyira megy. Egyet nem csinálok és az a főzés.Szerintem ez teljesen normális dolog, hiszen együtt élünk, szeretjük egymást.Pont ez a lényege egy kapcsolatnak, hogy EGYÜTT! Helyre kellene raknod a párodat, vagy ultimátumot adni neki.
Egy 17 hónapos kislány apukája.
Náthás, lázas. Köszönöm a nevében is
Már mondtam neki, hogy amikor megcsinálta akkor nem volt fáradt.... Erre "akkor nem..."
Nálunk az a helyzet, hogy fogamzásgátló mellett jött a baba, tehát nem akartuk még.
Amikor kiderült, hogy babát várok akkor én elmondtam neki, hogy én mindenképpen megtartom a picit, ő pedig eldöntheti, hogy velünk szeretne e maradni. Habozás nélkül velünk akart maradni..
Akkor még nem voltunk házasok, utána jött az esküvő. A picit nagyon szereti, nagyon sokszor megpuszilgatja, megsimogatja, ha a pici ébren van akkor szeretgeti is néha, de velem szemben...:(
Az én véleményem is ez. A háztartás megvár. Nem lesz ma kitarkarítva? Na és akkor mi van? :) Csináld úgy, ahogy neked kényelmes. Ha fáradt vagy hozzá, feküdj le. Majd megcsinálod, hidd el, megvár, nem szalad el előled a munka.
Apucinak meg magyarázd el, hogy nem csak az a munka, amit ő csinál. Esetleg egy napon, mikor otthon van, csinálja végig amit te szoktál. Akkor majd megérti, miről van szó..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!