Tényleg sokat várok el a férjemtől? Többi lent.
3 hetes a kisfiúnk, minden este ő fürdet, de ezen kívül semmit nem segít. Fürdetéshez én vetkőztetem, utána én törlöm meg, én öltöztetem stb. Egyszer cserélt pelust is, azt is csak azért, mert annyira szédültem, hogy félt, hogy leejtem a picit.
Tegnap kérdeztem, hogy eljön e velünk sétálni. Azt mondta, hogy nem jön, mert nincs kedve.. Megkértem, hogy akkor teregessen ki, mert lejárt a gép.(már fel voltunk öltözve a picivel.) Erre azt mondta, hogy ez női munka és nem teregetett ki...
8kor eszik a pici utoljára, akkor megbüfizteti beteszi a kiságyba és itt véget ért az apaszerep..
Volt olyan, hogy kértem, hogy éjjel etesse meg(tápszeres a pici), de nem etette meg, mert fáradt, pedig akkor még szabin volt, én meg 5 napja semmit nem aludtam.(nem rossz alvó a pici, de a kórházban nem tudtam pihenni, itthon meg a gátsebem fájt éjjel annyira, hogy nem tudtam tőle aludni.)
A házimunkába semmit nem segít, 1,5 hete könyörgök, hogy az ágy alatt lévő hatalmas dobozokat ne nekem kelljen megemelni, hisz még csak 3 hete szültem, hogy onnan is ki tudjak porszívózni, de még erre se képes. Sőt, volt hogy a fürdő vizet is velem hozatta be, mert fáradt..
Most már, hogy dolgozik semmit nem merek kérni, mert akkor megkapom, hogy ő már 5kor kel és este későn fekszik(nem a baba miatt, hanem tévézik..) Mindenről én tehetek, nagyon rosszul esik. Eszméletlenül fáradt vagyok, mégsem segít semmit, legalább is én így látom.
Vannak lovaink, én lementem neki segíteni nem egyszer amióta megszültem, ő mégsem segít semmit.
Ha szóba hozom, hogy miért nem segít soha, az a válasz, hogy ő segít, vagy hogy "mert fáradt..".
Egyik este kértem, hogy bújjunk már össze egy kicsit, "majd" és gépezett tovább.. Minden este megvárja amíg elalszom, nehogy össze kelljen bújnia velem...:(
Tényleg hatalmas kérés az, hogy néha etesse meg a picit vagy hogy cseréljen pelenkát? Természetesen nem éjszaka, mert ugye ő másnap dolgozni megy..
Ahogy az első oldalt olvastam jelen esetben nem kellene elvárnod semmit a baba körüli teendőkben!!
Szülések után is ugyan az voltam,ugyan úgy csináltam mindent,mint eddig. Vannak férfiak,akikből kiveszett a "lovagiasság". Az én Párom is ilyen. A gázt (az oldalát!) és a kádat már több mint 1,5 éve kérem,hogy takarítsa ki,mert én azt nem tudom rendesen! De ha kell fát hordtam be,hogy haza jöttünk a kórházból,másnap már fát vágtam,még aznap kézzel mostam ki pár ruhadarabot,a középsőt a székébe emeltem- nem szuper anya vagyok,csak egy anya,aki nem retten vissza pár apró dologtól! Nem esett le a gyűrű sem az ujjamról,mert ezeket csináltam,mert egyedül voltam a gyerekekkel!
A gyerekek körül hogy bármit csináljon,nem vártam el,mert reggeltől késő estig dolgozott! Életében 1x volt pelenka a kezében,amikor én nem voltam itthon és apámmal csinálták a fürdőszobánkat,és a lányunk lázas volt,itthon kellett hagynom- akkor is közös erővel cseréltek pelenkát! :-)
Ha már eleve úgy álltál a terhesség elején a dologhoz,hogy "vagy elfogadod hogy terhes vagyok,vagy mész amerre látsz".. akkor ne is csodálkozz,hogy így áll hozzá a dolgokhoz! Esélyt sem adtál Neki,hogy megbarátkozzon az apaság gondolatával! Hiszen ha a Párom azt mondaná,hogy vagy elfogadom,hogy ideköltözik az anyja,vagy menjek,akkor én sem viselkednék valami kedvesen Vele! -tudom,a kettő nem ugyan az,mindössze érzékeltetni akartam azt,hogy mekkora butaságot csináltál! Elég lett volna azt mondani,hogy terhes lettem,nem szeretném elvetetni,mi a véleményed?
Aztán. Elhiszem,hogy vigyázni akarsz magadra,de nem halsz bele,ha egy pár dobozt,ami szúrja a szemed arrább raksz! Ha takarítani tudsz,akkor pakolni is! Mivel azt látja,hogy mindent meg tudsz csinálni,így pont hogy Ő várja el,hogy ne lazsálj! Ha a kezdetektől pihennél,akkor a dobozok is arrább kerültek volna,mert azt látta volna,hogy pihenned kell,hiszen a terhesség vége kimerítő tud lenni,a szülés,a vérveszteség...!
Nem bántásból írtam amit írtam,de itt észre kell hogy vedd magad,hogy ezt bizony alaposan elszúrtad! és tényleg ne vedd sértésnek az írtakat!!
Jobbulást a babádnak!!
Üdv:3 lányos
Hát egy pár dolgot én máshogy csinálnék a helyedben. Először is az első hetekben csak a babával és a felépülésemmel foglalkoznék, a háztartás, takarítás megvár, csak a legszükségesebbeket csinálnám meg. Én bizony befogtam a nagymamákat, hogy hozzanak nekünk főtt kaját, hol az egyik, hol a másik. Nekem szétnyílt a gátsebem, nagyon fájt is és nem nagyon tudtam mozogni, feküdnöm kellett minél többet. Nem mondtam én a férjemnek, hogy segítsen, de látta, hogy kínlódok és kivette a kezemből a munkát. Megbeszéltük, hogy szívesen megfürdeti a babát esténként, én csak asszisztáltam. Pelenkázni ő sem szeret, ezt elfogadtam, és sosem erőltettem, ettől függetlenül volt, hogy ő vigyázott a kisfiunkra és muszáj volt pelenkáznia.
Ha nem segít bevinni a babakádat, akkor vidd be a szobába üresen, és egy kislavórral több menetben vigyél be vizet. Vagy olyat is lehet, hogy gyúródeszkát keresztbeteszel a kádon, és arra a kiskádat. (Nem tudom, milyen a fürdőszobátok.)
A lényeg, hogy amíg nem épültél fel és nem vagy elég erős, ne erőltesd magad. Ha kifogásolja a férjed, mondd neki azt, hogy még túl gyengének érzed magad. Ne támadd őt, inkább azt javasolnám, hogy ha bármit segít, dicsérd agyon, hogy legyen kedve megismételni. Ha hazaér a munkából, mosollyal és puszival várd, még akkor is, ha nincs meleg vacsora. Szerintem nincs értelme fenyegetőzni, ha pozitívan állsz hozzá (még ha nem is könnyű jelen esetben), többet érsz el, és a házasságotok sem fog tönkremenni. Próbáld egy kicsit az ő szemével is nézni a dolgokat.
Még egy dolog: amikor megszületett a kisfiam, sokszor eszembe jutott, hogy milyen sok nő neveli egyedül a babáját, segítség nélkül. És elhatároztam, hogy ha kell, bármit megcsinálok egyedül is, de persze szívesen veszem a segítséget. A férjem nagyon keményen dolgozik, ezért azt is megfogadtam, hogy ha hazaér, mindig mosollyal, öleléssel várom, még akkor is, ha úgy érzem, megszakadok. Eddig nagyon bevált, néhány nehezebb időszak persze nálunk is volt, de szeretjük egymást és a babánkat, és ez a legfontosabb!
Azok alapján, amit leírtál, a férjed egy tapló. Bocsánat, de nekem ez jött le a történetedből.
Nem, nem vársz el tőle túl sokat, sőt, magának is észre kéne vennie, hol tud segíteni, kérned sem kéne. Nem tereget ki, amíg sétáltok? Hát erre az én reakcióm az lenne, hogy nem is mosnék rá ...
Köszönöm a válaszokat!
Tegnap egész nap gipszkartonozott a tesómmal, én viszont nagyon úgy éreztem, hogy ki kell mozdulnom EGYEDÜL.. Úgyhogy felültem a lóra és sétálgattam lóháton 1 órácskát, anyósom vigyázott a picire. Tegnap kipakoltam a dobozokat, nem vártam rá tovább, kitakarítottam mindent, anyósom kivasalt nekem. Ma közöltem a párommal, hogy jön a barátnőm és lovagolni fogunk menni, úgyhogy övé a baba. Anyósomnak megmondtam, hogy át ne merjen jönni segíteni, had tudja meg milyen fárasztó amit nap, mint nap csinálok a picivel,úgyhogy nem is jött...:)(az én anyukám külföldön sajnos:()
11től 2ig övé volt a baba. Pelust cserélt, megetette, babusgatta és szerencsére nem aludt a fiam ez idő alatt semmit, jól lefárasztotta:))
Este én fürdettem, mert neki muszáj volt ellátni a lovakat. Mire végeztem mindennel megmelegítette a tápszert, behozta, felöltöztettem a picit, megetette, én felszívtam a fecskendőkbe a gyógyszert, ő beadta. Hasmenése van a gyógyszerektől a picinek, úgyhogy vagy 5ször kakilt az este, ő mind az 5ször kicserélte a pelust. Én büfiztettem, mire végeztem kiment, vacsit melegített nekem, elpakolt utánam. Amíg zuhanyoztam újabb peluscsere, adott még egy kicsit enni a babának betette a kiságyba aztán ő kidőlt:D
Odabújtam, megköszöntem neki és megdicsértem de nagyon:) Nagyon büszke volt magára.
Remélem ez így is marad, vagy legalább néha besegít majd:)
de jó, amit írsz!
talán leesett neki, hogy kettőtök gyerekét kettőtöknek kell ellátni, vagy legalábbis babusgatni.
Erdekes!
Munkába járok, családi házban élunk (kert+udvar), van egy egy éves kislányom és mégis van fott étel az asztalon. Ha este 9-ig fogok vasalni, akkor addig fogok, mert nem várom el a férjemtol, hogy vasaljon. O is ugyan ugy dolgozik és a gyereknevelésbol is kiveszi a részét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!