Mit tennetek,30 eves leszek, meg akarom unnepelni, babam 3 honapos. Egy ejjelre oda adhatom az anyosnak?
Én három hónapos baba mellől nem mennék, nem is mentem soha. Vagy vittem őt is, elszundikált a babakocsiban, vagy inkább hozzánk hívtam meg barátokat. Ünnepelni otthon is lehet.
Olyanra meg végképp nem hagynám semmi pénzért, akiben nem bízom meg feltétlenül.
Én is rábíznám! Biztos, hogy nagyon fog rá vigyázni. És...neked meg nagy szükséged lesz a kikapcsolódásra. Főleg így szülés után 3 hónappal kell neked egy kis kikapcsolódás.
Mi vásárolni mentünk el és tudom 3 órába tartott (mert városba kellett bemenni), de az első óra abból állt, hogy de biztos, hogy nincs vele semmi baj, de biztos, hogy minden rendben van? Aztán megnyugodtam. Mi az anyukámra bíztuk rá, igaz mondtuk neki, hogy 90 vízhez 3 kanál tápszer, de ő egy "kicsit" többet öntött bele és mindjárt 160-al etette meg a picit, aki úgy aludt 2 órát mint a bunda...:)
Akkor bosszantott egy kicsit a dolog, de ma már nevetek rajta. :)
Menj, kell!
Azt még senki sem kérdezte, hogy a kisbaba mennyire ismeri a nagyanyját? Mennyi időt szoktak együtt tölteni? Vigyázott már rá egy-egy órácskát napközben? Látja hetente többször? Megszokhatta? Mert ha nem, akkor kifejezetten kegyetlenség egy 3 hónapos kisbabát kiszakítani a családi fészekből, elvinni egy idegen helyre és egy számára idegenre bízni.
Az én gyerekeim már nagyobbak, 3,5 ill. 1,5 évesek, de ha nagy ritkán (mindösszesen kétszer) előfordult, hogy nem tudtam velük lenni este, akkor is anyukám jött hozzánk, hogy legalább a környezet a megszokott legyen, s nem mellesleg egyébként imádja mindkét gyerek, mert rengeteg időt töltünk együtt. Még így sem hagytam őket egész éjjelre magukra, szépen elaludtak anyukámmal, de mindkettő megébredt éjfél körül és láthatóan jó volt nekik, hogy addigra már ott voltam én is.
Még azt hozzátenném, hogy ezzel nem azt akartam mondani, hogy bármi probléma lenne azzal, ha az anyuka is szeretne olykor kikapcsolódni, ez természetes és jogos igény, de ilyen kicsi gyerek mellett ezt a kikapcsolódást is a babára kell szabni.
Voltam én hagyományőrző összejövetelen (eszem-iszom, zene, tánc) pár hetes kisbabával, a táncot akkor kihagytam, de ott vacsoráztunk a barátainkkal, beszélgettünk, jól éreztük magunkat, miközben kisbabám békésen aludt a hordozókendőben vagy a babakocsiban. Így én sem maradtam ki semmiből, de a picit sem viselte meg a távollétem.
Ha rossz érzésed van ne add oda, inkább olyannak akiben 100% megbízol,netán még közel is van.
Bár ha Őt is ünnepled "fura" odaadni :)
Vagy a Ti lakásotokban vigyázzon rá valaki amíg kikapcsolódtok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!