Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti mit tennétek? Össze vagyok...

Ti mit tennétek? Össze vagyok teljesen zavarodva.

Figyelt kérdés
4.5 hós a kisfiam, anyatejes kizárólag,se vizet , se teát nem iszik. Gondolkozok a hozzátáplálással kapcsolatban az időponton. Olvasgatok tájékozódok,de őszintén szólva eljutottam oda, hogy nem tudom mikor kezdjem az egészet. Eredetileg 6 hós korában akartam, és még mindig efelé hajlok, de írták, hogy mire túl van az ember a kóstóltatáson azzal elmehet 1-2 hónap, én ezt eleve hosszú időnek tartom. Éjszaka már rémálmom volt, hogy nincs elég tejem a fiam sír...stb.... mostanában megugrott az igénye,de van tej, és karácsony óta 0,5 kg-ot hízott. A húgomnak is pici babája van, ő 4 hósan elkezdi, neki is anyatejes, mert fontosnak tartja a glutén bevezetését... én ennyi idősen korainak tartom. Ti8 mit tennétek? Elkezdenétek 5 hósan? Vagy ne aggódjak rendben lesz 6 hósan? Az is aggaszt, hogy nem fogadja el a teát, meg a vizet, mi lesz ha a kaját se fogja elfogadni?
2012. jan. 4. 08:48
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Figyeld a babád jelzéseit! Ha érdeklődik a kaja iránt (miközben ti esztek), akkor én elkezdeném. Ne a rokon gyereket nézd, csak az ösztöneidet!

+ folyadékot azért nem fogad el, mert elég neki a tej :)

2012. jan. 4. 08:53
 2/18 A kérdező kommentje:
Hát nézegeti, ahogy eszünk....
2012. jan. 4. 08:54
 3/18 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez volt a dilemma. A kicsi fiam nem nagyon fogyasztott a tejen kívül folyadékot. Bár nekem tápszeres baba volt, de én is tanácstalan voltam a hozzátáplálást illetően, próbáltam 5 hóssan, aztán maradt a tej, próbáltam 5és fél, 6, 6 és fél hóssan és így tovább. Nem kellett neki, azt meg nem akartam hogy éhezzen, úgyhogy adtam a tejet. Sokan mondták, hogy ne adjam neki, majd ha éhes megeszi a pépes, vagy szilárd kajákat is. De ehhez nem volt erőm, mert ahogy írtam nem akartam, hogy éhes legyen a picike. És ha hiszed ha nem 8 hóssan kezdte enni a pépes kajákat. Az ikretesója persze 5hóssan már falta a nagy főtt burit, de mind1. :D
2012. jan. 4. 08:55
 4/18 anonim ***** válasza:

1. vagyok.

Kevés, hogy nézegeti, hisz' sok mindent nézeget. Eljön az az idő, mikor ha harapod a kaját és rágsz, akkor ő utánoz, és látszik, hogy kíváncsi.

2012. jan. 4. 08:58
 5/18 anonim ***** válasza:
Nyugodtan kezd el, kóstoltass vele korhoz hozzá illő dolgokat. Ne legyen ez elsődleges, mert még ráértek, de minél hamarabb kitapasztalod az igényét, annál könnyebb lesz később. És valószínűleg ő magától fogja kérni, idővel annyit ami elég is neki. Lehet játékos formában is, ne érezze kötelezőnek. Nálunk nagyon be vált. Első 1 héten, csak piciket adtam neki, persze mokkás kanállal, néha csak negyed kanállal, amikor többet kért többet kapott. Én egyből kanállal indítottam és nem is volt probléma a későbbi időbe, sem a kanál, sem hozzátáplálással. Az én kislányom, 2éves koráig, csak forralt vizet ivott. Nagyon ritkán itta meg a teát, vagy neki való gyümölcslevet. Amióta bölcsis lett, ez is változott, teljesen vegyes.
2012. jan. 4. 09:20
 6/18 anonim ***** válasza:
szia, az én babám is 6 hós koráig volt kizárólag anyatejes, addig semmit nem kapott, se vizet, teát, gyümölcsöket! Amikor elkezdtem a kóstoltatást, kb másfél hét kellett, mire megevett 150 gramm gyümit, vizet még mindig nem kap, azt ma próbálok neki adni, hátha elfogadja:)édes teákat pedig nem szeretnék neki adni, mert nem tesz jót a fogacskáknak, nem szeretném, ha később szürke, fekete fogai legyenek
2012. jan. 4. 09:29
 7/18 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat,hát elég vegyesek, de ezek szerint jól gondoltam, hogy nem 1-2 hónap eljutni egy 150-es gyümi kajáig. Megkínáltam már teával, hátha kéri, meg vízzel is,de csak nézett rám bambán, hogy ez meg mi???? mit akarok, és tolta ki a kis nyelvével. A kanalat én is az első perctől kezdve szeretném használni, hogy megszokja.
2012. jan. 4. 09:36
 8/18 anonim ***** válasza:

Hát nekem nem tartott 1-2 hónapig mire kiváltottunk egy étkezést.Nekünk kb 2 hét volt, de ez a babától is függ nagyban.Mondjuk az én babám 8 hetes korától kapott kizárólag tápszert, így mi 4 hósan kezdtük.Azt gondolom, hogy ha a 4 hót korainak, a 6 hót későinek érzed akkor kezd el 5 hósan, az az arany középút:)

És ne görcsölj nagyon rá a dologra, csak lazán:)

1 éves és 3 napos kiscsaj anyuja

2012. jan. 4. 09:50
 9/18 anonim ***** válasza:
én nem adtam neki eddig azért se inni, mert az előtej a szomját oltja, így az tökéletesen megfelel neki szomjoltásnak :) most csak azért kezdek ezzel próbálkozni, hogy megszokja
2012. jan. 4. 09:56
 10/18 anonim ***** válasza:

Amikor a kisfiam volt baba, én foggal-körömmel ragaszkodtam ahhoz, hogy 6 hónapig csak anyatejet kapjon. 6 hónapos korában kezdtem el a hozzátáplálást. 2 hétig tartott csak az, hogy egyáltalán elfogadja a kanalat. Nagyon lassan ment vele minden, és sokszor már a sírás, kiborulás határán voltam, mert alig akart enni szilárd kaját. Nem fogadta el a gyümölcsöt, nem fogadta el zöldséget/főzeléket, nem kellett neki a tejpép, ... semmi nem kellett neki.

A kislányom is anyatejes volt, de neki már 5 hónapos kora előtt nem sokkal elkezdtem almalevet adni kanállal. Nem kiváltásképpen, csak hogy szokja. Aztán a vége az lett, hogy 3 hét múlva már ki volt váltva 1 szoptatás, majd 2 hét múlva még egy. Ő imád enni, bármit adok neki mindent jól fogad. Ma 8 hónapos, már csak 2x szopik, a többi mind szilárd kaja. A fejlődése töretlen, már több mint 9 kiló.

Tudom, hogy nem ezen múlott, de ha visszapörgethetném az idő kerekét a fiamnál sem várnék 1/2 évig.

2012. jan. 4. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!