Ti mit tennétek? Össze vagyok teljesen zavarodva.
Figyeld a babád jelzéseit! Ha érdeklődik a kaja iránt (miközben ti esztek), akkor én elkezdeném. Ne a rokon gyereket nézd, csak az ösztöneidet!
+ folyadékot azért nem fogad el, mert elég neki a tej :)
1. vagyok.
Kevés, hogy nézegeti, hisz' sok mindent nézeget. Eljön az az idő, mikor ha harapod a kaját és rágsz, akkor ő utánoz, és látszik, hogy kíváncsi.
Hát nekem nem tartott 1-2 hónapig mire kiváltottunk egy étkezést.Nekünk kb 2 hét volt, de ez a babától is függ nagyban.Mondjuk az én babám 8 hetes korától kapott kizárólag tápszert, így mi 4 hósan kezdtük.Azt gondolom, hogy ha a 4 hót korainak, a 6 hót későinek érzed akkor kezd el 5 hósan, az az arany középút:)
És ne görcsölj nagyon rá a dologra, csak lazán:)
1 éves és 3 napos kiscsaj anyuja
Amikor a kisfiam volt baba, én foggal-körömmel ragaszkodtam ahhoz, hogy 6 hónapig csak anyatejet kapjon. 6 hónapos korában kezdtem el a hozzátáplálást. 2 hétig tartott csak az, hogy egyáltalán elfogadja a kanalat. Nagyon lassan ment vele minden, és sokszor már a sírás, kiborulás határán voltam, mert alig akart enni szilárd kaját. Nem fogadta el a gyümölcsöt, nem fogadta el zöldséget/főzeléket, nem kellett neki a tejpép, ... semmi nem kellett neki.
A kislányom is anyatejes volt, de neki már 5 hónapos kora előtt nem sokkal elkezdtem almalevet adni kanállal. Nem kiváltásképpen, csak hogy szokja. Aztán a vége az lett, hogy 3 hét múlva már ki volt váltva 1 szoptatás, majd 2 hét múlva még egy. Ő imád enni, bármit adok neki mindent jól fogad. Ma 8 hónapos, már csak 2x szopik, a többi mind szilárd kaja. A fejlődése töretlen, már több mint 9 kiló.
Tudom, hogy nem ezen múlott, de ha visszapörgethetném az idő kerekét a fiamnál sem várnék 1/2 évig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!