Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti mit tennétek? Össze vagyok...

Ti mit tennétek? Össze vagyok teljesen zavarodva.

Figyelt kérdés
4.5 hós a kisfiam, anyatejes kizárólag,se vizet , se teát nem iszik. Gondolkozok a hozzátáplálással kapcsolatban az időponton. Olvasgatok tájékozódok,de őszintén szólva eljutottam oda, hogy nem tudom mikor kezdjem az egészet. Eredetileg 6 hós korában akartam, és még mindig efelé hajlok, de írták, hogy mire túl van az ember a kóstóltatáson azzal elmehet 1-2 hónap, én ezt eleve hosszú időnek tartom. Éjszaka már rémálmom volt, hogy nincs elég tejem a fiam sír...stb.... mostanában megugrott az igénye,de van tej, és karácsony óta 0,5 kg-ot hízott. A húgomnak is pici babája van, ő 4 hósan elkezdi, neki is anyatejes, mert fontosnak tartja a glutén bevezetését... én ennyi idősen korainak tartom. Ti8 mit tennétek? Elkezdenétek 5 hósan? Vagy ne aggódjak rendben lesz 6 hósan? Az is aggaszt, hogy nem fogadja el a teát, meg a vizet, mi lesz ha a kaját se fogja elfogadni?
2012. jan. 4. 08:48
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
igen úgy érzem, hogy addig míg megvan a 4-5-6 kakis-pisis pelus 1 nap addig nem kéne elsietni ezt az egész hozzátáplálás dolgot.. néha meg tök elbizonytalanítanak. Este is rájött a csuklás a babámra annyira magyarázott meg nevetett a nagypapinak,erre rögtön mondta faterom, adjak gyorsan inni a gyereknek csuklik.. nem értik meg, hogy nem fogadja el. Jönnek a kérdések, na mikor kap már enni????
2012. jan. 4. 10:03
 12/18 anonim ***** válasza:

1. válaszoló vagyok.

Én 4,5 hónaposan kezdtem el kóstoltatni. Kb. 2 hónapos korától az Infacolt és a D-vitamint is kanállal adtam, amit nagyon ügyesen használt.

7 hónapos koráig gyönyörűen evett, ma (9,5 hónapos) utálja a kanalat.

Nem minden baba egyforma.

2012. jan. 4. 10:21
 13/18 anonim ***** válasza:
A mások kérdezősködésével éj jól bevált tapasztalataival ebben a témakörben nem hiszem, hogy sokat érsz. Azért mert minden baba más, máskor tesznek jót vele a hozzátáplálással. Nekem három gyerekem van, mind a háromnál más okból kezdtem a hozzátáplálást. Az első gyerekem 5,5 hónaposan elutasította az anyatejet (pedig kizárólag azt kapott), mert, mint kiderült terhes lettem. Nála pillanatok kérdése volt a hozzátáplálás, mert simán elfogadta. Második gyerekem 6 hónaposan még csak anyatejes volt, elkezdtük a kóstoltatást, ami nem igazán ment, mert ugye nem volt anyatej íze... 8 hónaposan már nagyon kevés volt neki a tejem, de kanalasat nem akart elfogadni igazán, jött a tápszer. Most 2,5 éves lesz lassacskán a Télapó vitte el a tápszert, ha rajta múlna szerintem élete végéig azon élne. Na jó azért már evett rendesen mást is, de nagyban alapozott arra, hogy majd jön a tápszer is! Harmadik gyerekem 9 hónapos. Nagyon vékonyka alkat, agyon csesztetett a védőnő 4 hónapos korában, hogy kezdjem el a hozzátáplálást, mert túl sovány szerinte. Végül az ösztöneim ellenére nekifogtunk. 6 hetes korától 5 hónapos koráig átaludta az éjszakát, nyugodt, csendes kisbaba volt. Azóta kifordult önmagából. És én ezt a hozzátáplálásnak tulajdonítom. Most 9 hónapos lesz. Reggel, este és éjjel szoptatom, napközben már kanalazik. Elég sok mindent elfogad. Ennek ellenére én a mostani eszemmel addig amíg nem észlelem rajta (viselkedésben, súlycsökkenés miatt, stb.), hogy baj van nem kezdeném el 6 hó előtt a hozzátáplálást. Bár igaz valóban többet hízik így, de tiszta idegroncs is vagyok már.
2012. jan. 4. 11:03
 14/18 anonim ***** válasza:
En 5 es fel honaposan kezdtem a hozzataplalast anyatejes + tapszerrel potolt babamnal. En soha nem kostoltattam. Vettem egy doboz tiszta baba rizst es ehez hozzakevertem a tapszert. Elejen kicsit higabbra aztan kemenyebbre. En az ebeddel kezdtem. Kikavartam neki egy tal babarizst es evett belolle 4-5 kanallal aztan megkinaltam cicivel. Masnap mar tobbet evett belolle es kevesebbet cicizett kb 4-5 nap alatt mar babarizst evet ebedre es nem kellett a cici mert jollakott. Aztan kezdtem varialni es a babrizst nem tapszerrel kevertem hanem repapurevel, almapurevel, kortepurevel, cukkinivel... Aztan vettem neki mediterian izesitesu babarizst, olaszos babarizst... es ezeket keverten neki a parolt osszeturmixolt zoldsegek melle mert igy izesebb volt. Nallam egyedul a nyers gyumolcs alma, korte okozott gondot mert tul savas volt es fajt tolle a pocija. A vedono tanacsara felkockatam az almat vagy kortet es picit megparoltam es igy turmixoltam ossze. Igy mar nem votl gond mert nem volt annyira savas. Es igy fagyasztani is lehetett ugyhogy csinlatam egy jo honapra valot es kombinaltam oket. 7 honposan a babarizst kivaltottam kekszel meg tesztaval. Neha babarizs helyett burgonyat hasznaltam surusitesre. Miutan kivaltottam az ebedet elkezdtem kivaltani az uzsonat meg a tizorait aztan a vacsorat. En azert kezdtem sima babarizssel mert az iztelen es ha anyatejet vagy tapszert kevertem hozza akkor a babanak nem volt az iz idegen csak az allag. Es amikor megszokta az allagot johettek az uj izek. A babarizs sima fott rizs megszaritva es ledaralva porra. Nincs semmi izesito vagy tartosit benne. Otthon is megcsinalhatot ha van kave daralod csak hagyd jol kiszaradni. Ha vizet, tejet vagy tapszert ontesz hozza akkor ismet kidagad de iztelen. A hippnek a markaja keszit kulombozo izesitetsut is azt hiszem 6+ honapos kortol amikor a babak mar megszoktak a kanalazast. Ezzel finomak a fozelekek. A babam kedvence a mediterian meg a paradicsomos volt. Ebbe szaritott paradicsom meg szaritott zoldsegek, fuszerek vannak. En sosem kostoltattam almalevel. De mindenki ugy csinalja ahogy neki jo, nekem igy ajanlotta a vedonom es megfogadtam a tanacsat.
2012. jan. 4. 11:10
 15/18 anonim ***** válasza:
Szia! Nem olvastam a kommenteket. Én is azt akartam, hogy a babám 6 hónapig csak anyatejes legyen, de aztán végül 5 hónaposan elkezdtük a kóstoltatást. Most már nagyon örülök neki. 7 hónapos, az anyatej egyértelműen nem elég már neki, napi 3*eszik szilárdat, 200 grammokat. Vacsira is ezt kap, és így alussza át az éjszakát, amúgy kelt még éjjel 1-2*. Szerintem ez az 5 hónap egy jó, köztes időpont, mert mire megeszik egy adagot, pont addigra fogja igényelni, hogy mást is egyen. Én 1 ízt ált. egy hétig kóstoltattam vele (mindig hétfőn kezdtem), hétvégén kevertem. Most 4 napig kóstol egy új ízt, de 3-4. nap már keverem neki.
2012. jan. 4. 11:13
 16/18 anonim ***** válasza:

Azt hittem elmegy a tejem 5hónaposan kapott a fiam először bébiételt. Aztán egy hónapig szépen elfogadta, utána keservesen. Majd 8hónapos volt, amikor chilis babot főztem, és majd megveszett, hogy neki kell... Most 2,5éves szépen eszik mindent, még a csípős ételeket is(nyersen hagymát, fokhagymát pl)

A lányom ezzel szemben 1éves és sztem ti előbb fogtok kiváltani étkezést mint mi. Ha nem adok neki cict, akkor inkább nem is eszik, max annyit mint egy lepke...

2012. jan. 4. 11:40
 17/18 anonim ***** válasza:

Én mindig azt mondtam, amikor a családtagok erőltettek a rendes kaját, hogy azt ehet egész életében amennyit csak akar, viszont anyatejet tőlem csak most kaphat :)

Végül mindkét fiamnál 5-5,5 hónaposan kezdtem a kóstoltatást. Szerencsére mindkettőjüknél nagyon könnyen ment, 9-10 hónapos korukban már csak reggel és este szopiztak és végül 10-11 hónapos korukra közös megegyezéssel abba is hagyták. Közös alatt azt értem, hogy egyikünknek sem hiányzott. Amúgy 3 év van a fiaim között, tehát nem ők egyeztek meg közösen :))))))

2012. jan. 4. 15:13
 18/18 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!!!
2012. jan. 4. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!