Mit tennétek a helyemben? Kölcsönadjam az öcséméknek a babaholmijainkat?
Nagyon szép, jó minőségű babaholmijaink vannak ( pl:Peg Pérego babakocsi, Faktumos kiságy, uniszexek) a kislányomról (1,5 éves), amikre nagyon vigyáztunk / vigyázunk, mivel azért vettünk mindenből minőségibbet, hogy a későbbi piciket is ki tudják szolgálni. Minden kis ruhája újszülött korától megvan, szépen kimosva, becsomagolva vannak elrakva.
Az öcsém felesége 3 hónapos terhes, és az egész család (az én anyukámmal az élen) magától értetődőnek veszi, hogy nekik nem kell venni semmit, csak egy pár ruhát, egyébként mindent örököl a gyerek az én lányomtól.
Volt már erre több megjegyzés az öcsém anyósa és az én anyám részéről, az öcséméktől még nem hallottam.
Hogy mondjam el nekik tapintatosan, hogy nem azért költöttünk ennyit ezekre a holmikra, hogy aztán csak úgy odaadjam őket, és szeretném, hogy csak az én gyermekeim használják azokat?
Az öcséméknek van pénze, megengedhetik maguknak a bevásárlást. Azt viszont 100%-ra tudom, hogy nem kapnék vissza semmit, vagy ha igen, borzasztóan lestrapált állapotban.
A második babát tervezgetjük, próbálkozunk.
Szerintem erről mindenképpen az öcséddel és a feleségével kellene beszélned a nagyik okoskodása nélkül mert ha megtehetik, hogy ők is mindenből újat vegyenek akkor lehet, hogy nem is tartanak igényt a ti holmijaitokra.
De semmiképpen se add oda szó nélkül. Elvileg meg kellene értsék, hogy nem azért őrizgetted idáig, hogy őket ellásd...
mond meg, hogy nem akarsz kellemetlen helyzetet teremteni, de épp tesón dolgoztok így nem szívesen adnád kölcsön, hisz lehet idő előtt vissza is kéne kérned.
nekem a testvérem most terhes, én örömmel gyűjtögetem itthon a kinőtt ruhákat, engem boldogsággal tölt el, hogy a kis unokaöcsimet abba fogják öltöztetni. babakocsit és kiságyat vettek, de egyébként annak idején ők is mindent odaadtak amit kértem, vagy nem is kértem... :)
szia
én köntörfalazás nélkül megmondanám, h nem adom, és elmondanám az okokat is.
Előbb az anyámnak, h az én dolgaimat ne ajánlgassa másnak. Ha megértik jó, ha nem hát nem. Mégiscsak az én leendő gyerekeim az elsők.
Szia!
Megértelek,minőségi babaholmikat vettetek a kistetvér számára félretettétek.
Bizony,ha kölcsön adod,akkor gyakorlatilag végleg lemondhatsz róluk.
Mert még a végén te ruházhatsz be majd duplán,gondolom,ha az első gyermeknek minőségi holmijai voltak a másodiknak nem szeretnél lestrapált,agyonhasználtat.
NE engedj a nyomásnka,igenis meg kell,hogy értsék,hogy még nektek szükségetek lesz a holmijaitokra és nem tudod kölcsönözni őket.
Én magam is úgy jártam,hogy szintén nagyon minőségi dolgaink voltak,amit odaadtam a hugomnak,majd a második gyerekemnek vehettem mindent.
Szóljanak amit akarnak,egyáltalán nem magától érthetődő,hogy te odaados a babaholmikat,ha még ti is szeretnétek gyereket,oda ne add!!
Majd vesztek valami újat abból a picijüknek esetleg amijük még nincs nekik.
Nem értem a problémát. Te nem akarod odaadni, az öcsédék meg lehet, hogy nem is fogadnák el, hisz ki akarna használtat adni a gyerekére, ha megteheti, hogy újat vegyen mindenből?
A nagyikat meg ilyenben szerintem nem kell figyelembe venni. Ha nagyon erősködnek, akkor meg lehet mondani, hogy valószínűleg hamarosan nektek is szükségetek lesz rá.
(Bár azt hozzátenném, hogy a jövő kiszámíthatatlan... Hányan vannak, akik évekig várnak arra, hogy a 2. gyerek összejöjjön...) De szívből kívánom, hogy nektek hamar menjen! :)
Hát semmiképp se úgy, hogy nem azért költöttünk...
Mondd meg, hogy nektek is szükségetek lehet még rá, ki tudja, milyen helyzet alakul ki, stb. Azért szólsz időben, hogy fel tudjanak ők is készülni.
Én mindent kölcsönadtam, de volt amit nem kaptam vissza, vagy tönkretették. Pl drága babakocsit, gyerekülést. Ebből tanultam, már ha adok, csak ajándék lesz :)
Legyen az érved a második baba. Nagyon kellemetlen lenne nekik, ha a gyerekük alól kéne visszaadni a cuccokat. De az a tiéd és kész. Akinek nem tetszik, vegyen nekik újat. Anyukádék vették a ti cuccaitokat? mert akkor még megérteném, hogy beleszólnak.
Köszönöm a válaszokat :)
Anyuméknak semmi közük a babadolgokhoz, tőlük csak ruhákat kaptunk ajándékként.
A nagyobb dolgokat mi spóroltuk össze.
Utolsó vagyok. Nálunk is mindent mi vettünk. A babakocsiból újat kellett vennem mert szétzúzták a kerekeit, és vissza se akarták adni, a hordozó még elmegy, bár hiányzott az övpárna, varrtam egyet rá, a gyerekülést megpróbálom visszaszerezni. Ha nem megy, igazán ki fogok akadni. :)
Ne add oda szerintem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!