Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tennétek a helyemben?...

Mit tennétek a helyemben? Kölcsönadjam az öcséméknek a babaholmijainkat?

Figyelt kérdés

Nagyon szép, jó minőségű babaholmijaink vannak ( pl:Peg Pérego babakocsi, Faktumos kiságy, uniszexek) a kislányomról (1,5 éves), amikre nagyon vigyáztunk / vigyázunk, mivel azért vettünk mindenből minőségibbet, hogy a későbbi piciket is ki tudják szolgálni. Minden kis ruhája újszülött korától megvan, szépen kimosva, becsomagolva vannak elrakva.

Az öcsém felesége 3 hónapos terhes, és az egész család (az én anyukámmal az élen) magától értetődőnek veszi, hogy nekik nem kell venni semmit, csak egy pár ruhát, egyébként mindent örököl a gyerek az én lányomtól.

Volt már erre több megjegyzés az öcsém anyósa és az én anyám részéről, az öcséméktől még nem hallottam.

Hogy mondjam el nekik tapintatosan, hogy nem azért költöttünk ennyit ezekre a holmikra, hogy aztán csak úgy odaadjam őket, és szeretném, hogy csak az én gyermekeim használják azokat?

Az öcséméknek van pénze, megengedhetik maguknak a bevásárlást. Azt viszont 100%-ra tudom, hogy nem kapnék vissza semmit, vagy ha igen, borzasztóan lestrapált állapotban.

A második babát tervezgetjük, próbálkozunk.

2012. jan. 3. 23:41
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Mivel már a kistesóval próbálkoztok, biztos, hogy nem adnám oda a holmikat!

Szerintem az a magától értetődő, hogy a Te gyermekedé lesz majd az elrakott, kinőtt ruha, kocsi, stb. Nem pedig a tesódéké.

Hogyan mondd el tapintatosan? Egyszerűen. Szeretnétek még Ti is babát, akinek szüksége lesz ezekre a dolgokra (reméljük hamarosan!)

2012. jan. 4. 00:25
 12/25 anonim ***** válasza:
74%
Biztosan nem adnék oda semmit, még akkor sem ha épp nem most rögtön akarnánk a kistesót, és nem is fogom odaadni. Nekünk is Faktumos bútorunk van, Stokke babakocsink, Besafe ülésünk, minőségi cuccaink, egy vagyont költöttünk rá, mindenre nagyon vigyázok, hogy majd a 2. baba megörökölhesse szép állapotban. Hozzáteszem nem is kaptam és nem is kértem kölcsönbe semmit, tőlem se várják el. Én válaszolnék az ilyen irányú célzásokra anyukámnak, vagy épp annak aki teszi, hogy a saját dolgait ajánlja fel ilyen lelkesen, a tesómmal pedig megbeszélném, ha szóba kerül. De lehet, hogy nekik eszükbe sem jut elkérni. Mindenki úgy vállaljon gyereket, hogy a hozzá kapcsolódó dolgokat meg tudja vásárolni, nem díjazom azt a mentalitást, hogy majd elkérem ettől vagy attól, persze ha önként ajánlják az más dolog.
2012. jan. 4. 01:29
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel pontosan így vagyok én is! Tudom, hogy semmit nem kapnánk vissza, eddig bármit kölcsönadtam, hosszas könyörgés után kaptam csak vissza. Mi is megvettünk a babáinknak mindent, ráadásul duplán (ikrek). Félre akarom tenni, senki más ne használja!
2012. jan. 4. 08:01
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Jól írták az előttem válaszolók, ne add oda!

Mi is mindent úgy vettünk meg a fiunknak, hogy később a kistesó(k)nak is jó legyen. A családból már többen kérték, hogy adjuk kölcsön a cuccokat, az elején még naivan odaadtam a babakocsit. Megbántam. Összecsukni már nem lehet, a huzatán bizonytalan eredetű, kimoshatatlan foltok (bár ez azok után már lényegtelen, hogy középén 25cm hosszan kiszakították valamivel), az egyik kereke eltört... Azt hittem, ott helyben felrobbanok dühömben amikor megláttam. Azóta megmondtam mindenkinek, hogy a családi béke érdekében senkinek semmit nem adok kölcsön és én sem kérek kölcsön semmit. Mindezek ellenére továbbra is próbálkoznak, hogy csak rövid ideig kellene és mire nekünk kell visszaadják (majd néhány év múlva akarunk tesót), ilyenkor, ha elbizonytalanodok megnézem a pincében a babakocsit és teljes nyugalommal kosarazok ki mindenkit.

2012. jan. 4. 08:06
 15/25 anonim ***** válasza:
39%

és azt miből gondolod,hogy lestrapálnák őket?igénytelenek,koszosak?

Nekem van egy nővérem,az ő fia fél évvel idősebb.az összes ruhát megörököltük tőlük,de mi is vettünk.de csak ruhákat,mivel a kis korkülönbség miatt minden mást ők is használtak.a gyerek egy éves koráig nem nyövi el a ruhákat,mert nem dagonyáz kint a koszban,nem szakítja ki a játszótéren,tehát egy minőségi ruhán meg sem látszik,hogy 1 vagy 5 gyerek használta.amiket mi megörököltünk,ugyanúgy tettem be a szekrénybe,ahogy megkaptuk,nem használódott semmit.mit így használódna,főleg amíg fekszik a baba.már két barát gyerekének lett kölcsönadva azóta,de még mindig ugyanúgy kaptuk vissza,ahogy odaadtuk.fél éves kor után persze megnő annak a veszélye,hogy foltos lesz a hozzátáplálás miatt,de már nagyon jó folt tisztítókat lehet kapni.

látom elég sok válaszod érkezett,és ahogy átfutottam,mindegyik azt írja,hogy ne add kölcsön.én vagyok a másik oldal,mert én biztos kölcsönadnám a testvéremnek.persze ha láthatóan koszosak,igénytelenek,akkor nem

2012. jan. 4. 09:05
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Kedves utolsó! Szerintem a legnagyobb gond, hogy nem adnák vissza! Nekem ez a gondom, én ezért nem adom oda. És igenis használódnak a ruhák a sok mosás is meglátszik rajtuk!
2012. jan. 4. 09:33
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Mivel írtad,hogy spóroltatok a minőségi babadolgokra,egyértelmű,hogy megterhelő lenne,ha valamit esetleg újra kéne vennezek. Így nyilván ne add oda. Ha a testvérem kölcsönkérné a babacuccainkat,örömmel odaadnám. De nekünk mem jelentene terhet venni egy új Quinny,Stokke kategóriájú kocsit például.
2012. jan. 4. 09:50
 18/25 anonim ***** válasza:
Bocsánat az elütésekért.9:50es
2012. jan. 4. 09:52
 19/25 A kérdező kommentje:

Tulajdonképpen kirobbant a balhé, ugyanis beszéltem ma az öcsém feleségével. Én elmondtam neki, hogy dolgozunk a tesón, ezért ne várják tőlem a holmikat.

Kiderült, hogy igen is ők számoltak arra, hogy a babakocsi, kiságy kéznél lesz, és majd csak ruhára kell esetleg költeni, ha fiú lesz, meg kozmetikumokra, pelusra...

A sógornőm azt mondta, hogy ő azt hitte, vagyok olyan rendes, hogy odaadom eleinte a dolgokat... Ezért vettek karácsonyra bazi nagy LED TV-t...

Az előbb hívott az anyám, hogy hát igenis oda kellene adnom, mert hogy így nincsen meg úgy nincsen pénz... És 6 hónap alatt nem tudnak jó dolgokra kispórolni, csak vacak kínai bóvlikra!!! Pontosan így fogalmazott.

Tudom, hogy milyenek, ha nagyobb pecsét van a ruhán, az asszonyka meg sem próbálkozik kiszedni a foltot, landol a kukában... Nem igénytelen, ápoltak, nem koszosak, de lesz*rják nagy ívben a más tulajdonát. Nyáron a 70000Ft-os fényképezőgépemet tették tönkre, és csak egy "bocs"-ot kaptam, meg a törött gépet.

Nem akarom semmiképpen odaadni, ne járjanak havonta be a nagyvárosba mozizni meg plázázni, állandóan étterembe kajálni...

2012. jan. 4. 10:49
 20/25 anonim ***** válasza:

Hú ez nagyon gáz, főleg amit utoljára írtál, a pofám leszakad! Mégis mit képzelnek? Talán akkor nem tv-t kell venni karácsonyra , hanem valami apróságot egymásnak, és a baba cuccaira félretenni a pénzt. Én sem adnám így oda! Akkor adnám oda, ha tudnám hogy nincsenek olyan anyagi helyzetben, hogy megvehessék a dolgokat. Bár nem örülnék neki, hogy így vállalnak babát de akkor odaadnám (csak a tesóméknak vagy legjobb barátnőnek).

És persze elvárnám, hogy mindent jó állapotban kapjak vissza, úgy hogy még mi is tudjuk második babánál használni. Mi is pénzből élünk és nem is a legjobb anyagiak között.

Persze ha úgy lennék mint az egyik válaszoló, hogy simán veszek akárhány stokke kocsit akármikor, akkor engem se érdekelne de szerintem ti sem az a kategória vagytok.

Mielőtt megvették a tv-t , talán gondolkodni kellett volna, és titeket megkérdezni, hogy számíthattok-e valamelyik babacuccra. Az meg a másik, hogy nekem nem lenne pofám mindent elkérni hanem mondjuk rákérdeznék, hogy a kiságyat megkaphatnám-e kölcsön, aztán a válaszból úgyis kiderül, hogy mi a helyzet. De nekik úgy látszik van bőr a képükön!

2012. jan. 4. 11:05
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!