Kislányom elkezdte szopni a hüvelykujjat. Ha tehetem ilyenkor inkább mellre rakom, és ott Megnyugszik, elalszik, ennyi. A szüleim viszont nem hagynak ezzel békén, hogy miért nem adok neki cumit inkább, az ujjarol majd nem tudom leszoktatni sehogy sem??!!
Egyébként nem érzem indokoltnak a cumit , teljesen nyugodt baba abszolút semmi szükség nincs rá, ráadásul az első gyerekemnel cumizavart is okozott..
Ti mit gondoltok erről?
tegnap 12:41
1/6 babyboom567 válasza:
Azt,hogy nem volt még ujjszopós gyereked.1000x nehezebb leszoktatni egy ujjszopós gyereket az ujjáról, mint egy cumizóst a cumiról.Az átlag normál ütemben fejlődő gyerekek 2-3 max 4 évesen leszoknak a cumiról,az ujjszopós gyereknél vért fogtok izzadni, hogy ne szopja az ujját a suliba is(titokban).
tegnap 12:56
2/6 anonim válasza:
Vedd ki a kezét a szájából olyankor. Amíg csak véletlenül találja meg az ujjait, nem tudatos, addig meg lehet akadályozni.
Nekünk ennyi elég volt, nem szokott rá.
Már 15 hónapos, se cumi, se ujj szopás nincs. A levegőben csinálja a szopómozgást amíg alszik, így nem kell semmiről leszoktatni. Nem kell cumit mosni, sterilizálni, vásárolni... Amikor elkezdtek jönni a fogai cumiláncon kapott rágókát, azt csócsálta, az is jó volt "nyugtatónak" is.
tegnap 13:09
3/6 anonim válasza:
En inkább a cumit választanám.
Mind a 2 gyerekem cumis volt az első naptól. 2 évesen maguktól hagyták el, mert már nagyok.
Sógoréknál a 2 lány nem kapott cumit, mert fuuuuj...
5 és 7 évesek, a mai napig szopja mind a 2 az ujját.
tegnap 14:11
4/6 anonim válasza:
Lutri. Engem riogattak, hogy ha nem adok cumit, akkor még iskolás korában is szopni fogja az ujját. Tényleg van ilyen. Nem adtam, mert az elsővel így is sokat küzdöttünk a szoptatással, az első hónapokban sokszor már ott tartottam, hogy feladom, mert annyira fáj. Aztán úgy 2 hónaposan megtalálta az ujját. Jött az újabb össztűz, hogy úristenujjszopólesz. 6 hónaposan talált magának egy kedvenc tárgyat, azt kezdte rágni, később már csak ölelte, az ujjszopásról ezzel párhuzamosan leszokott. Egyszer tért vissza egy rövid időre, amikor pár napig betegség miatt kevesebbet szopott. A második gyerekünk nem kapott cumit és az ujját sem kezdte el szopni. De nyugi, ha nem az ujj/cumi miatt piszkálnak, akkor majd jön a szoptatsz vagy nem, mert milyen az már, hogy 1 évesen már nem szoptatod, de ha még szoptatod, akkor is kiosztanak, csak mások :).
tegnap 14:33
5/6 anonim válasza:
Előttem is volt rossz példa ujjszopásról, mégis ágáltam a cumi ellen. A nagyobb nálunk is cumizavaros lett miatta. Annyira, hogy nem sikerült visszaterelni. Akkor minden mindegy alapon kapott véglegesen is cumit. Nem használta sokáig, 2 évesen eldobta, de így is millió felett lesz a fogszabályozás.
A kicsi nem kapott, pár hetesen megtalállta az ujját. Ugyanazt tettem, amit te: mellre raktam ahanyszor csak észrevettem. Nem lett ujjszopis és cumi se kellett. Tökéletesek a fogai.
tegnap 15:51
6/6 anonim válasza:
Igazából teljesen mindegy, mindegyikről lehet könnyen és nehezen is leszokni. A fiam az ujját szopta, 3 éves óra körül leszokott róla magától. Én is anno 4-5 évesen már nem szoptam az ujjamat. De ismerek olyant is, aki 4 évesen is cumizott még. Szóval nincs olyan, hogy egyikről le lehet szokni könnyen, a másikról nem. Gyerek függő. Ha az ujját akarja szopni, hagyjad. Lehet, a cumit el sem fogadná. A lényeg, hogy egyiket se erőltesd, ő tudja, neki mi a jó.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!