Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sirhat ennyit amiatt mert...

Sirhat ennyit amiatt mert sokáig volt inkubatorban?

Figyelt kérdés
8hetes kisfiam sokat sír,mindegy hogy én dogom nyugtatom,evett vagy bufizett vagy éppen ébredt. Ha a hasa fáj azt más sirasnak látom,rz inkabb iylen kinja van sírás ..Koraszülött és 2hetig CPAP-on is volt ,ott sokszor jobb volt nem látni ki hogy rendezte sajnos...kihat hogy ilyen érzékeny a baba? Mit tudok tenni mert már nagyon kivagyok.
tegnap 17:43
 1/10 A kérdező kommentje:

Semmit nem tudok csinálni mellette mert ha el is alszik nagy nehezen 10perc es fent van ,sirva..

Orvos most felirta a papaverin oldatot a hasára de mivan ha nem is az a probléma? Hova vigyem ? Vagy ezt majd elnövi?

tegnap 17:46
 2/10 A kérdező kommentje:
Álmában is felsir ha pukizik.
tegnap 17:49
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom is ilyen volt, nagyon sokáig egy matrica, pedig időre született, és azon az 1 órán kívül, amíg elvitték megvizsgálni, nem is töltött időt nélkülem. Csak rajtam, velem aludt még sok-sok hónapig. Letehetetlen volt, vagy ha le is tettem, ott kellett maradni a látóterében, mert sírt. Bőven tart még a 4. trimeszter nálatok is. Javaslom, hogy ha eddig nem próbáltátok a hordozást, akkor menj el egy tanácsadóhoz, próbálj ki többfélét, egy jó hordozó életet ment! Érzi a közelséged, tud benne aludni, neked meg van két szabad kezed, legalább el tudsz mosogatni, vagy egy tésztát tudsz főzni. Kitartás, nekem az eleje volt a legnehezebb, amikor már mászott és önállósodott, fényévekkel könnyebb lett.
tegnap 18:02
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Lányom a mai napig ilyen. 3 éves pedig.

Se nem újszülött, se nem volt inkubárorban.

tegnap 18:08
 5/10 anonim ***** válasza:
81%
Minden újszülött sokat sír (az enyém anyós jóslatát beteljesítve 3 hónapig), mert még fejletlen az idegrendszere és az emésztőrendszere, és nehéz az önálló élethez alkalmazkodnia.
tegnap 18:38
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Enyémnél aranyóra is volt ,meg minden,mégis matrica baba,sőt matrica gyerek a mai napig. Van ilyen.
tegnap 19:12
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiam ugyan időre, de tüdőgyulladással született, és két hétig lélegeztetőgépen volt, inkubátorban.

Tartottam tőle, hogy a kihagyott együtt töltött idő nyomot hagy majd a kis lelkében; de eddig -3 éves- nem tapasztaltunk ilyet. Teljesen nyugodt, kiegyensúlyozott, jóalvó, alig hisztiző, mindig mosolygós, önálló kisfiú.

Én sokat hordoztam, ez mindkettőnknek nagyon jót tett.

tegnap 21:13
 8/10 anonim ***** válasza:
33%

A fiúk amúgy is nehezebben adaptálódnak,mert fejletlenebb idegrendszerrel születnek,mint a lányok. Ez tény.

Plusz koraszülött volt. Mennyire? A 8 hetes kora a korrigált kora? Az se mindegy!

Nem az számít, "ki hogy rendezte", ahogy írod.

A babád többszörösen nehezített a kintlét születésétől kezdve.

Az egészet nézd egyben. Persze, hogy sokat sír! Egy koraszülött baba sokkal-sokkal érzékenyebb,mint egy időre született! Ráadásul még levegőt sem kapott rendesen szegényke. Az anyjától távol,gépeken volt ahelyett,hogy a hasadban lett volna.

Koraszülött gondozásra jártok? Ott ebben biztosan tudnak segíteni.

Jobban,mint itt a sok anyuka, aki leírja,hogy az ő időre született gyereke is sírt.

Azzal te nem vagy kisegítve!

Kérlek,légy vele türelmes! Picike és sérülékeny még...

Kérj segítséget, ha nem bírod a sírását,hogy 1-1 órára ki tudj kapcsolódni tőle!

Az egészet a koraszülöttség okozza. Vagyis úgy fogalmazok,hogy az még ott van pluszban. És amiatt IS sír. Méh többet,mint más gyerek.

tegnap 21:28
 9/10 anonim ***** válasza:
Megpróbálnám a hordozókendőt. Azzal szerintem be tudod "pótolni" a hiányt a kis lelkében ha az a gond. A sok ringás is jó a koraszülötteknek. Nézz utána hogy kell biztonságosan belekötni, korababánál méginkább figyelni kell a légzés miatt. Hordozási tanácsadó is segíthet.
tegnap 23:00
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem időre született a nagyobbik fiam, nem hagytam sehol, mégis egyfolytában sírt, csak hordozva nem. Egy évig rámkötve élt. Mai napig elég matrica, és sokat is tud sírni. Biztos számít a koraszülöttség is, de vannak ilyen gyerekek. Csak hozzájuk nehéz felnőni az anyaszerepbe, mert mindenki (az is aki nem vallja be) az "eszik-alszik" babában reménykedik, aztán kellemetlen felismerés, amikor rájössz, hogy egy kisbaba felettébb kitartóan tud sírni szünet nélkül, és ez mennyire kimerítő. Ettől még normális. És nem a te hibád.
tegnap 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!