Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor lehet a babának otthon...

Mikor lehet a babának otthon hintáznia? Mikor lehet vele biciklizni? Mikor lehet a bevásárláskor a kosárba ültetni(mármint a szélére ,értitek)?

Figyelt kérdés

ma 00:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
92%

Ültetni bárhol csak akkor lehet,ha sík felületen (pl szőnyeg közepén,ahol nincs kapaszkodó) magától kiül, és hosszan magától ül.

Előtte ha bárhogy (kitámasztva is!) ülteted, ártasz a gerincének.

ma 00:35
 2/13 anonim ***** válasza:
54%

1es vagyok.

Ülni 7-10 hónapos koráig bármikor megtanulhat.

ma 00:35
 3/13 anonim ***** válasza:
81%

Ez a kérdésben felsorolt valamennyi ültetésmódra vonatkozik.

Még a hasaddal megtámasztott ölben ültetésre is.

Sehol nem ülhet addig, amíg magától nem tud ülni.

ma 00:37
 4/13 anonim ***** válasza:
74%

Amíg nem ül, addig csak a pihenőszékben felvett félfekvő pozíció lehetséges.

Aki ezt nem várja ki,a gyerekét veszélyezteti.

Nem ültetünk. Akkor sem, ha anyós, vagy a szomszéd mondja. Vagy egy "okos" barátnő. Vagy a férj...vannak olyanok....

ma 00:39
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy a benti adamo hinta az pont fekvős. Pici babának való.

De egy játszótéri fészekhintába is befekhet a baba. A lányom olyan jókat aludt benne annak idején...

ma 00:40
 6/13 anonim ***** válasza:
87%
Akkor szabad ülve vinni bármiben, ha önállóan ülni tud, azaz hosszabb ideig is már megtartja magát kitámasztás nélkül (nem roskad össze görbére, nem dől el) ez pedig egyéni a babáknál, hogy mikortól van. Legkorábban 6 hó, de körbenézve ismerősi körben a többség 7-8-9, és van, aki csak 10-11... Hintából viszont van többféle fekvős.
ma 06:35
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Kislányom 10hósan ült stabilan akkor ültettem a bevásárlókocsiba. Van triciklink amit tolok arra most 1 évesen ültettem mert most kapta, hintába is most ültettem.
ma 07:39
 8/13 anonim ***** válasza:
80%

7!

1es vagyok. Nekem is 10 hónaposan ült a lányom.

ma 07:48
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Sima hintára nekem a konduktor azt mondta, 1 hónappal azután szabad csak, hogy már stabilan ül. Hintázás közben más erők hatnak a gerincére, mint amikor csak otthon a padlón ül.

A többi stabil üléstől.

(Nekem is 10 hónapos korától ült a kisfiam. Érdekes, hogy itt mindenkinek 10 hósan ül, de engem meg aggasztott a védőnő, amikor 9 hónaposan még nem mászott és nem ült...)

ma 08:57
 10/13 anonim ***** válasza:
Adamo vagy olyan jellegű hintában lehet fekve is, így már akkor bele lehet tenni, amikor még nem tud ülni. A másik kettőbe egyértelműen csak stabil üléstől lehet alkalmazni.
ma 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!