Lehet kivitfát ültetni otthon? Ha igen miket kell csinálni és mikre figyelni?
Egyébként nem fa, hanem kúszónövény, hasonló a szölöhöz kinézetre, csak nem lehet rövidre metszeni.
Újabban van egylaki változata is, ha komolyabban érdekelne.
Előző: lehet, hogy nem egy üres, nyílt részre ültetted, hanem fák, bokrok vannak a közelben. Ez lehet a probléma egyik oka.
A másik meg az, hogy szerintem azon a részen meszes a talaj. Azt biztosan tudom, hogy Dél-Budán meszes, annak meg most néztem utána, hogy a Villányi úton 8 körül van a pH.
Kérdező: csinálsz a kivinek olyasmi támrendszert, mint a szőlőnek. Legjobb úgy, mint egy ruhaszárító, vagyis 2 m magas oszlopokra van hegesztve egy másfél méteres vízszintes tartóvas (T formában) és ennek mindkét végén, valamint az oszlopok közt drótot feszítesz ki. A szárakat felviszed függőlegesen, és csak fent hagyod elágazni. Évente erősen meg kell metszeni, pont ahogy a szőlőt, a szálvesszős módszerrel.
Önporzóst ne vegyél, jobban jársz a kétféle neműekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!