Anyósra bíznátok a babát ezek után?
8 hetes volt a kislányom, amikor először elmentünk volna vásárolni kettesben párommal. Szerencsére otthon hagytuk a pénztárcát, így hamarabb hazaértünk: anyós épp sukorral és citrommal ízesített, felnőtteknek való koffeines teát adott a babának. Csak anyatejes, és 1000x megbeszéltük, hogy nem! Indulás előtt adtam neki enni. Mindketten kiakadtunk párommal, ő közel 2 hétig szóba sem állt az anyjával, csak az öccsével üzente, hogy nézegesse a baba képeit mert élőben nem látja egy ideig. Aztán lecsillapodtak a kedélyek, heti 1-2 alkalommal találkozunk.
Most 6 hónapos, mi 2 hét múlva leszünk együtt 5 éve. Szeretne elvinni moziba meg étterembe, nagyon édes, küldött nekem egy saját maga által szerkesztett meghívót postán és nagyon lelkes. Csak hát anyós vigyázna a babára. Ti beleegyeznétek?
Nem.
Én ezért nem bízom senkire a csecsemőt. Soha nem tudod mit ad neki vagy hogy bánik vele (nem is az, hogy bántja de esetleg bőgni hagyja stb...).
Majd ha nagyobb lesz és ehet-ihat már mindent, akkor lehet mamázni, legalábbis nálunk így van. 1-1,5 éves korukig egy percre nem veszem le a szemem róluk.
2. válaszoló: mi is a válasz a kérdésemre? Vagy csak vádaskodni tudsz?
És szerintem a koffeines tea igenis árt egy 8 hetes babának; de ha nem, én akkor is úgy döntöttem, hogy nem kaphat.
Ő beleegyezett, hogy vigyáz a babára, már alig várja.
Te nem tennéd, ő megtette.
Anyós bocsánatot kért a tea miatt, párom a kirohanása miatt. Az élet megy tovább.
Vagy te nagyszülőként soha többet nem vigyáznál az unokádra, mert a gyereked egyszer meggondolatlanul mondott valamit?
És a kérdésre még mindig nem válaszoltál :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!