Itt mindenkinek van légzésfigyelője? ÉS mindenkinek be is jelez?
Pontosan! A kórházban nem volt. Bekértem magam mellé. Egyedül voltunk alapítványi szobában. A kórházban nem volt elég pelenka. Popsitörlőt és popsikrémet nem is tudtak adni. Szerencsére előre megvettem és amit nem vittem azt behozattam a párommal. De a kórházban is a kislányomat néztem folyamatosan. Jól is esett. Napközben aludtam egy keveset amig ő figyelt rá helyettem. De sajnos ez Magyarország. Itt pedig már nem a légzésfigyelőn megy a vita. Hülyeség lenne azt firtatni, hogy milyen helyzetben van nálunk az egészség ügy (és pl az oktatás). Azt pedig ráhúzni, hogy ki hogyan neveli a gyermekét... Nem állítottam senkiről én sem, hogy nem szereti igazán. A probléma az, hogy egyesek nincsenek tisztában azzal, hogy mire kell figyelniük. Ez a topik azért ment el ebbe az irányba, mert egy akár életmentő ellenőrző készülékről valaki a ,,felesleeges" jelzőt írta. A baj nem az, hogy leírta, hanem, hogy így is gondolja. Nem hiszem, hogy tovább kéne ezt feszegetni.
Nagymamámat se lehetett meggyőzni arról, hogy a tampon nem fog bennem maradni és nem okoz fájdalmat... Van aki nem kér segítséget a mai techikátóll. Ezt elfogadom. De ülljön a gyereke mellett ha alszik ahogyan a mi szüleink is megtették. Nem a légzésfigyelő a kérdés. Hanem hogy valaminek ellenőriznie kell. Ez az amit van aki megkérdőjelez. Szerencsére mamár nagyon kevesen vannak így.
Kérdező:
Nem volt felesleges kiírni ezt a kérdést, sok érv-ellenérvet sikerült összegyűjteni. És amíg ezen "vitáznak/vitázunk" addig sem aggódunk az államcsődtől :DDD
A stílus, anyukák, az a nem mindegy! Ha ti felnőttként nem tudtok kulturáltan vitatkozni (tudod, érv-ellenérv felsorakoztatás), akkor mit vártok el a csemetétektől a homokozóban? Ezen gondolkozzon el minden vehemens anyuka.
Azért még egy gondolat erejéig visszakanyarodnék az egyik válaszolóhoz (nincs minden kórházban légzésfigyelő). Igen, ez igaz. Elég szomorú, hogy a legnagyobb gyermekkórház ajánlása szinte mindegyik légzésfigyelőn ott virít, miközben nincs az összes kórház újszülött osztályán, valamennyi babának.
Ahol én szültem, ott volt, több gyerek alatt ott virított, és több gyereket úgy engedtek haza, hogy "anyuka, ugye van otthon légzésfigyelő?".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!