Itt mindenkinek van légzésfigyelője? ÉS mindenkinek be is jelez?
Fölösleges pénzkidobás???
Unokatestvéremék babája a légzésfigyelőnek köszönheti, hogy él ... 4 hónapos volt, amikor egy délutáni alvásnál jelezni kezdett, anyukája beszaladt, és a baba akkor már szürke volt. Mindenki el tudja képzelni, hogy mi volt a reakció :-((( Felkapta, rázta és ordított ... Még most is kiráz a hideg, ahogy leírom :-(( A baba szerencsére magához tért és nem lett baja, de nem sokon múlott a doki szerint se. (Hívtak mentőt persze.)
Nekem már természetes volt, hogy vettünk, pláne, amikor 2 hónapos korától rákapott a Fiam a hason alvásra, nem is mertem volna anélkül altatni.
Köszönöm a sok választ.
Nekünk sem volt az első gyereknél (3 éves) csak bébiőrünk van. Most a másodiknál sem lesz egyelőre, már csak azért sem mert utazóágyban fog aludni és abba szerintem be se lehet úgy tenni, hogy jó legyen. Eleinte meg azt tervezem, hogy mellettem alszik majd, aztán majd meglátjuk, hogy később szükségesnek találom-e. Nekem 2 olyan ismerősöm van akinek feleslegesen riasztott többször is, ezért nem használták csak pár hétig.
Mikor a lányom kicsi volt, még nagyon drága volt, és kölcsönözni se lehetett. Maradt az izgulás:)
A fiamnak most vettem egyet használtan, és nagyon örülök, hogy van. Nem olvastam a válaszokat, de azt nem értem, mire gondolsz azalatt, hogy bejelez. Igen, ha kiveszem a kiságyból, és nem kapcsolom ki, vagy ha túl érzékenyre van állítva, akkor bejelez. Hála Istennek, eddig csak ilyenkor jelzett. Ha merül az elem, azt is jelzi, máshogy csipog.
Azt hiszem, nem voltam teljesen érthető, kedves, "menjünk neki a másiknak, ha más a véleménye, mint az emyém" anyukák! Ha akartam volna, akkor se tudtam volna beszerezni 19 éve légzésfigyelőt Magyarországon, mert nem volt, akinak koraszülött babája volt, nekik a kórházon keresztül tudtak szerezni.A fiamnak nyitva volt a két pitvar közti sövény, de még neki sem adtak, voltunk vele 2 hetes korában 1 hetet kórházban is, bizony még ott se tették légzésfigyelőre... Aztán megszületett a két kisebb gyerekem, már ők is 16 és 13 évesek, hát, légzésfigyelő még akkor is csak elvétve volt kapható, nem úgy, mint manapság... Az akkori áráról meg inkább ne is beszéljünk!
Akkor még bizony kis súllyal vagy koraszülöttként vagy egyéb más problémával született babáknak ajánlották. Amikor 3 éve a 4. gyerkőcöt vártuk, felnerült a légzésfigyelő kérdése, de aztán nem vettünk.. Itt kölcsönözni nem lehet, meg ismerve magam, még akkor is felébredek, ha a szomszéd szobák egyikében megfordul az egyik gyerekem, nem hogy a mellettem lévő kiságyban alvó babát ne hallanám... Ahol valóban volt gond, koraszülött volt a baba vagy egyéb légzési, idegrendszeri éretlenség lépett fel, természetes. hogy az ember beszerez egy ilyen szerkentyűt. Csakhogy amikor valóban baj van, kíváncsi vagyok, hányan is tudják, mi a teendő azon kívül, hogy felkapod a gyereket... Mit csinálsz, ha nem vesz levegőt mégse a csipogásra, arra, hogy felvetted?
Szóval kár egymásnak esni, mert ez ugyanolyan parttalan vita, mint a szoptatás kontra tápszer, babakocsi vagy hordozás és sorolhatnám. Mivel mindenki máshogy éli meg a gyermeke születését, nem szabad elítélni egyik oldalt sem! aki használja, mert megnyugtatja, tegye! Aki pedig nem használja, az sem felelőtlenebb a másiknál, csak ő kicsit máshogy látja. A légzésfigyelőt használóknak viszont azt ajánlom, ne legyenek függők, ésszerű időben ők is szokjanak le a használatáról. 1 éves kor után már nagyon-nagyon ritka, hgy egy baba annyira mélyen bealudjon, hogy a vegetatív idegrendszere ne reagáljon az oxigénhiányra...
na, én nem tom már hanyadik válaszoló vagyok.
kérdező, azt írod utazóágyban fog aludni a babád azaz ott is. nekünk nyaralás alatt ott aludt a lányunk és abban volt figyelőnk. kizárólag olyan helyet kerestünk ahová befér pluszban egy utazóágy. szóval ez nem gond, de persze te tudod. vannak akik nagyon szépen elvannak nélküle is.
aki pedig írta hogy felesleges. nem a véleményedet nem osztják páran hanem hogy azt írtad felesleges. azért lássuk be sokkal több gyermeket mentett meg mint gondolnánk. ennyi erővel a gyerekülés is felesleges, hiszen én is anélkül utaztam,. a mobiltelefon is, hiszen anélkül is elvoltunk. ez a mai technika csodája. régen nem volt net, ma meg már felkötnénk magunkat ha nem ülhetnénk le netezni. :)
és régen ugye nem volt figyelő ez olyan 5 éve terjedhetett el. még babát vártam mikor ragaszkodtam ahhoz hogy nekünk lesz. aztán sajnos koraszülött lett a gyermekem. amikor 7 hetesen ismét kórházba került nem kapott figyelőt, pedig szóltam a dokinak.nem volt gond mert behozattam otthonról amit kaptunk. de addigra jött a nővér és azt mondta: anyuka én hoztam egyet mert a szívem csak így nyugszik meg. aztán 11 hetesen ismét kórház és azt mondtam akkor is anélkül le nem teszem az ágyba a gyerekemet. akkor volt bent egy másik baba, pár napos volt. bejelzett a figyelő neki. kiderült refluxos volt és a visszajövő hami miatt nem kapott levegőt. ezt jelezte a figyelő. ugye ők nekik sem volt felesleges?
Én nem ítélem el aki nem használ. Lelke rajta. viszont egy életmentő dologhoz ne írjuk hogy felesleges.
régebben a koraszülötteket sem mentették olyan hévvel mint most. s láss ha utána olvasol:Kepler, Newton, Goethét, Picassót , Churchill mind koraszülöttek voltak, Rooseveltet pedig újra kellett éleszteni. ott szerencse volt, mennyivel gazdagabbak lettünk velük. Hát ha tehetjük, adjuk meg az esélyt most is nem csak a koraszülötteknek. s akinek meghalt a babája bölcsőhalálban, azok azt mondanák inkább a világ összes figyelője mint hogy a babájuk nélkül éljenek.
én félős vagyok. vállalom hogy 2 éves koráig tervezem hogy a lányom alatt hagyjuk a figyelőt, kivéve ha vissza nem kéri addig a barátnőm. Én ilyen vagyok. a lányom majdnem meghalt, már akkor iszonyat volt a gondolat, hát legalább ebben tegyek meg mindent amíg úgy érzem szükséges.
kívánom soha senki ne járjon úgy hogy azt mondja: bárcsak lett volna készülék.
s még annyit : a babáknak elég ha megrázzuk vagy ingereljük őket. ha erre nem kelnek fel akkor bizony ott más, komolyabb baj áll a háttérben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!