talán mielőtt ilyen kijelentéseket teszel, hogy teljesen felesleges, gondolkozz el egy picit. Vagy ha gondolod, megadhatom annak az ismerősömnek a telefonszámát, akinek 10/10es apgarral született a picije, semmi baja nem volt, mégis meghalt bölcsőhalálba 2 hónaposan.... neki sem volt légzésfigyelője, de már tuti nem tartja feleslegesnek....
2012. jan. 11. 16:25
22/66 anonim válasza:
bölcsőhalálban* bocsi de én nem vagyok bunkó írástudatlan, így inkább kijavítom magamat.
2012. jan. 11. 16:26
23/66 anonim válasza:
Van, és be is jelzett többször. Rájöttünk, hogy rosszul áll, nem fedte le 100%, mert változtatni kellett a szögön. Próbáljátok megforgatni, ha bejelez.Nekünk ez segített, és kiderült, h nincs baj. Plusz 1-2x előfordult, h valóban gyengébb volt a légzés, de csak az első figyelmeztető jelzések voltak meg. Ezzel nincs semmi baj. Ez nem számított jelzésnek, mert nem jutottunk el a vészes sípolásig. Mostanság pedig már semmi gond sincs (6 hónapos a pici)
2012. jan. 11. 16:34
24/66 anonim válasza:
nekem első 5 napban volt valós jelzés még kékült is a szája amikor felráztam és szinte sípolt ahogyan a nagy levegőt vette amikor magához tért. Ezt mind akkor amikor éppen zuhanyoztam. Még néhány mp-ig azt hittem, hogy a tvben vijjog valami mire leesett hogy az a légzésfigyelő:S Az elsőnél nagyon sírtam. Szerencsére semmi szervi elváltozása nincs és majdnem 4 kg-val született. Nem tudni azóta sem, hogy mi okozta nála. Összesen 6 ilyen riasztás volt. Megfigyeltem utána sokszor, hogy alszik és tényleg nem vett levegőt. Ekkor megszólalt a figyelmeztető csipogás és az mozdította ki a mély álomból és vett egy nagy levegőt. ezt kb 2 hetes koráig éjszakánként akár 5x is eljátszotta. Nagyon aggódtam. Be is állítottam a légzésfigyelőn, hogy kattogó hangot adjon ki minden egyes mozgásérzékelésnél. Azóta is be van kapcsolva ez a funkció. A babaőr pedig azért jó benne, mert volt hogy reggel 6kor felkelt sírva. Kómásan felkeltem, hogy menjek a reggeliét adni. Erre hallottam, hogy furcsa hangon sír. bemegyek a szobájába és látom, hogy a fejére húzta a takarót.:S Mikor leemeltem róla szegény riadtan kezdett ordítva sírni mert alig kapot levegőt szegénykém. Egyébként én úgy gondolom, hogy egy felelősségteljes szülő nem mondja azt egy életmentő készülékről, hogy felesleges és értelmetlen. nem egy drága ezköz, de aki még ezt sem veheti meg az inkább ne a netért fizessen havonta...Inkább sajnálnia kellene azt, hoyg ilyen anyagi körülmények között vállalt gyereket. Aztán meg majd mutogathatja a sok gyerekét a tv-ben akik csak jó ha vajaskenyeret kapnak nap mint nap...
2012. jan. 11. 16:45
25/66 anonim válasza:
Eszem ágában sem volt venni, fölösleges pénzkidobásnak tartom. De tudom, ezen az oldalon az ilyenért valóban a fejét veszik az embernek, ahogy valaki előttem is írta. Mindenesetre a harmadik babót várom és neki sem lesz légzésfigyelője.
Őszintén megmondva, szerintem többet árt az állandó elektromos impulzus, ahogy a gyerek a drótok fölött fekszik.
2012. jan. 11. 16:49
26/66 anonim válasza:
Van! És eddig még nem jelzett feleslegesen. Szerencsére máshogy sem.
Nekünk is rácsos a kiságy, de ezt egy kartonlappal meg lehet oldani!:)
Ráadásul a ház bármelyik részében hallom,ha viszem a szülői egységet magammal. Nekem ez is jó, hogy egyből meghallom,ha sír és nem üvölt mire odaérek!
2012. jan. 11. 16:58
27/66 anonim válasza:
Nekünk is van. 17 hónapos múlt és még mindig alatta van. enni nem kér, akkor miért ne.
sokan mondják hogy bezzeg az ő gyerekeinek nem volt mégis élnek. no igen régen a mobiltelefon sem volt divat tizenéveseknél, ma meg már alsósoknak is van. Más kort élünk. s ha csak egy gyermek élete menthető meg vele, az már abszolút nem felesleges dolog. De amíg baj nem éri az embert addig fel sem fogja mi felesleges és mi nem!
nekem is van 4 gyerekes ismerősöm, egyiknél sem használtak. a bátyám tizenéves gyerekei is anélkül nőttek fel. viszont nagyon sokszor hallottam, olvastam hogy életet mentett a figyelő, akiknek gyermekei ma már nem élnének ha nincsen ez a találmány.
és te kedves kérdező? neked van? vagy lesz? persze ha nem mindenki maga dönti el. de az a szó hogy felesleges az kicsit durva!
2012. jan. 11. 17:07
28/66 anonim válasza:
Biztos nem tartaná senki felesleges pénzkidobásnak a légzésfigyelőre költött pénzt, ha a szeme láttára állna le a gyereke légzése az inkubátorban. Minket haza sem engedtek volna a koráról, ha nincs légzésfigyelőnk. Szerencsére a 10 hónap alatt még egyszer sem jelzett, 2 hónap múlva tervezem levenni.
2012. jan. 11. 17:07
29/66 anonim válasza:
17,07-es előtted lévő vagyok. én is ezt akartam írni, de aztán nem tettem. mi a korháztol kaptunk egy évre légzésfigyelőt jelképes összegért. aztán barátnőmtől kapottat használjuk most.
nos igen emlékszem még én is mikor a lányunknak leállt a légzése és úgy kellett megcsipkedni, megrázni hogy vegyen levegőt. én ezért is vagyok parás. és ezért egy másik kérdésben le is pontoztak amiért megmertem írni hogy még mindig figyelőt használunk!
2012. jan. 11. 17:13
30/66 anonim válasza:
Aki emiatt lepontoz, az nem tudja milyen érzés ha koraszülött a gyereked és egy hajszálon múlik az élete. Nem mindenki kap ajándékba egészséges, időre született 4 kilós gyereket.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!