Szerintetek én reagálom túl? Bővebben lent.
...én biztos mondtam volna neki (nem a baba előtt, hanem később) hogy nyugodtan, szépen viselkedjen a gyermekünkkel és ha dühös vagy gondja van hozzám jöjjön, vagy ha még egyszer ezt meglátom eltöröm a kezét...
szóval szerinte nem reagáltad túl!
mit képzel, hogy az erejét egy 10 hónapos kisbabán fitogtatja vagy ha ideges akkor azt rajta "veri le" csak mert a babó teszi a dolgát: izeg-mozog, forog, érdeklődik...én nagyon nagyon mérges lettem volna...
Ha az én párom csinált volna ilyet, és látom, akkorát belerúgok, hogy ottmarad.
Ez nem normális akkor sem, ha összevesztek. De be is ismerte, hogy mindig így csinálja!
Nekem egy éves ikreim vannak. Na azok aztán izegnek-mozognak, néha már iszonyú ideges vagyok, mikor a tizedik játékot adom a kezükbe és eldobják, de sosem juta eszembe, meg az apjuknak sem (remélem) az erőnket fitogtatni egy pici gyerekkel szemben!
Ne haragudj, de a férjed menjen a p.csába! Undorító!
3. vagyok:
A kérdező leírásában nem arról szólt a fáma, hogy bántalmazta az apa a gyereket, hanem határozottan visszafordította a hátára, ami a gyermeknek nyilván nem tetszett, mert ő mást akart, és ezért sírt. Ugye jól értelmeztem a leírást kérdező? Szerintem ezzel semmi gond nincs.
Hát ha tudnád, hogy nekem mennyiszer kell határozottnak lennem a 11 hónapos lányommal!!!Egy örök mozgó, teljesen kicsinál, és ez a pelenkázásra is igaz.Mondjuk én az ágyon pelenkázok, mert a pelenkázót már rég kilőttem, mert nagy volt a leesés veszély!
Általában beválnak azok a módszerek, hogy a kezébe adok valamit, vagy énekelek neki, de van, hogy 4 kéz sem lenne elég!
Biztos, hogy párod is ideges volt, de ilyenkor inkább ne csinálja ő az ilyen dolgokat, mert jobb a békesség.Egy gyerek amúgy is néha kiakasztó, és szerintem a férfiak amúgy sem bírják úgy a feszültséget.
Nyugodtan beszéld meg vele, de szerintem azért túl reagáltad egy kicsit.Igaz ezt te tudhatod, hogy milyen volt az a mozdulat, mert mondom nálunk az ilyenek mindennaposak sajnos, mert nagyon akaratos a babánk..
Köszönöm a válaszokat! Hát.. eléggé megoszlanak a véleményeitek Nektek is! Igen, nem arról van szó, hogy agressziv lett volna a gyerekkel, de mivel tudom, hogy simán el lehet vonni ilyenkor a figyelmét 1 könyvecskét adva a kezébe, ezért nem értem, hogy miért kellett rámförmednie, hogy ne oktassam ki- én csak ötletet adtam!
Jajj, de elegem van, hogy a férfiagy ennyire más, mint a mienk!;-)
Nem, nem ötletet adtál neki (azt szóban megtehetted volna), hanem megpróbáltad átvenni az "irányítást". Nem tudom jobban megfogalmazni. Így a gyereknek is azt sugaltad (hogyan kell helyesen leírni???), hogy te tudod, hogy mitől nyugszik meg, apa bénázik.
El kell fogadnunk és túl kell rajta lépnünk, hogy mi már egy mozdulatából tudjuk, hogy mi következik, mert mi vagyunk vele otthon, nem apa. Nem mindent nekünk kell megoldani, apának is kell hagyni sikerélményt. Mivel gondolom nem minden egyes percről számolunk be apáknak, ezért ők tök szarul érezhetik magukat, ha nekünk valami sikerül, nekik nem, mert mi ismerjük a praktikát, ők nem. Nem felülbírálni, kijavítani kell őket, hanem elmondani. Ne attól nyugodjon meg a bébi, hogy mi közbelépünk (játék a kézbe), hanem attól, hogy apa is tudja a furfangot. Érted, ugye?
Persze, védd csak a férjedet, de aztán ne sírj, ha a későbbiekben még keményebben lép fel a gyerekkel szemben!
Odaírta a kérdező, hogy nem volt köszönet abban ahogy visszatette a babát. Magyarul, jól odab.szta.
És mi a különbség a között, hogy odaadok a gyerek kezébe ÉN egy játékot, vagy kinyalom a férjuram valagát, hogy nézd drág egyetlenem, fogd ezt a könyvet, add a gyerek kezébe, íiiiigy niiii, nagyon ügyes vagy!....Abban a pillanatban cselekedni kell, hogy a sírásról eltereljük a figyelmét. A gyerek az első, később meg lehet beszélni a pelenkázás egyetemét.
Szóval senkinek nincs igaza, aki azt írja, a kérdező túlreagálja a dolgot.
Kérdező, te meg ne higyjél el minden sz.rt!
ma 10:42
Hát figyelj.Azért szerintem egy anya meg tudja különböztetni a brutalitást a türelmetlenséggel!!!!Valószínűleg ha olyan lett volna a szitu, akkor a kérdező nem ide írta volna a kérdését, hanem pakolná a cuccát és költözne!!!Gondolom és remélem is!Egy pelenkázásnál való határozott megfordítás az nem erőszak!!!!!!!
Ha egy 10 hónapos össze vissza vernek mert a szülőnek úgy van hozzá kedve, akkor az az!
Nem kell mindig mindent túl reagálni.
Az apuka meg mivel előtte össze kaptak, sőt még közben az anyuka meg is mondta mit csináljon ez biztos bántotta.Valószínűleg a helyzet megoldása se volt a legjobb.Ha apa ideges én nem adom a kezébe a gyereket, és ha valamit rosszul csinál, akkor nem hirtelen lépek fel inkább tanító nénisen.Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!