Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek én reagálom túl?...

Szerintetek én reagálom túl? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Férjem általában aranyos a 10 hónapos babánkkal, de tegnap ő tette tisztába (előtte kicsit összekaptunk vmin) és mikor bementem, azt láttam, hogy a gyerek ugye próbált átfordulni hasra, meg izegni-mozogni, erre apa 1 határozott mozdulattal visszarakta(de abban nem volt köszönet, sirt is a pici), én meg ezt látván odaszaladtam, és adtam vmit a pici kezébe, hogy eltereljem a figyelmét- mert az nálam bevált. Erre apa felhortyant, hogy akkor csináljam én, ha jobban tudom, ő mindig igy szokta, ne szóljak bele.. Én olyan szomorú voltam utána. Ne értsetek félre, nem agressziv amúgy a párom, csak biztos a vita még kihatott rá, de én ilyet sosem csinálnék, nem a gyerek tehet a vitáról!
2011. dec. 21. 04:30
1 2
 1/19 haramia ***** válasza:
81%

...én biztos mondtam volna neki (nem a baba előtt, hanem később) hogy nyugodtan, szépen viselkedjen a gyermekünkkel és ha dühös vagy gondja van hozzám jöjjön, vagy ha még egyszer ezt meglátom eltöröm a kezét...

szóval szerinte nem reagáltad túl!

mit képzel, hogy az erejét egy 10 hónapos kisbabán fitogtatja vagy ha ideges akkor azt rajta "veri le" csak mert a babó teszi a dolgát: izeg-mozog, forog, érdeklődik...én nagyon nagyon mérges lettem volna...

2011. dec. 21. 07:00
 2/19 anonim ***** válasza:
48%

Ha az én párom csinált volna ilyet, és látom, akkorát belerúgok, hogy ottmarad.

Ez nem normális akkor sem, ha összevesztek. De be is ismerte, hogy mindig így csinálja!

Nekem egy éves ikreim vannak. Na azok aztán izegnek-mozognak, néha már iszonyú ideges vagyok, mikor a tizedik játékot adom a kezükbe és eldobják, de sosem juta eszembe, meg az apjuknak sem (remélem) az erőnket fitogtatni egy pici gyerekkel szemben!

Ne haragudj, de a férjed menjen a p.csába! Undorító!

2011. dec. 21. 07:05
 3/19 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem viszont túlreagáltad! A párodnak az nem tetszett, hogy nem bíztál benne, hogy ő is meg tudja oldani. A férfiak a pelenkázást általában nehezen viselik, tök rendes tőle, hogy segíteni próbált neked a maga módján. A babának meg semmi baja nem lesz egy kis sírástól. Az én gyerekem egy éves, és bizony mostanában van olyan, hogy már nem vonja el a figyelmét egy-egy játék, ha forogni akar pelusozás alatt. Ilyenkor a szülő kényszerűségből muszáj, hogy legyűrje a gyereket. :) Annyi a hibád, hogy nem ötletet adtál a férjednek, hogy nyomd meg a zörgő macit, hanem felülbíráltad. Ez nálam is kiveri a biztosítékot, és ideges leszek tőle... Viták mindenhol vannak, és ezt én nem tartom agresszív viselkedésnek a párod részéről.
2011. dec. 21. 08:48
 4/19 anonim ***** válasza:
83%

3. vagyok:

A kérdező leírásában nem arról szólt a fáma, hogy bántalmazta az apa a gyereket, hanem határozottan visszafordította a hátára, ami a gyermeknek nyilván nem tetszett, mert ő mást akart, és ezért sírt. Ugye jól értelmeztem a leírást kérdező? Szerintem ezzel semmi gond nincs.

2011. dec. 21. 08:54
 5/19 anonim ***** válasza:
71%

Hát ha tudnád, hogy nekem mennyiszer kell határozottnak lennem a 11 hónapos lányommal!!!Egy örök mozgó, teljesen kicsinál, és ez a pelenkázásra is igaz.Mondjuk én az ágyon pelenkázok, mert a pelenkázót már rég kilőttem, mert nagy volt a leesés veszély!

Általában beválnak azok a módszerek, hogy a kezébe adok valamit, vagy énekelek neki, de van, hogy 4 kéz sem lenne elég!

Biztos, hogy párod is ideges volt, de ilyenkor inkább ne csinálja ő az ilyen dolgokat, mert jobb a békesség.Egy gyerek amúgy is néha kiakasztó, és szerintem a férfiak amúgy sem bírják úgy a feszültséget.

Nyugodtan beszéld meg vele, de szerintem azért túl reagáltad egy kicsit.Igaz ezt te tudhatod, hogy milyen volt az a mozdulat, mert mondom nálunk az ilyenek mindennaposak sajnos, mert nagyon akaratos a babánk..

2011. dec. 21. 09:02
 6/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Hát.. eléggé megoszlanak a véleményeitek Nektek is! Igen, nem arról van szó, hogy agressziv lett volna a gyerekkel, de mivel tudom, hogy simán el lehet vonni ilyenkor a figyelmét 1 könyvecskét adva a kezébe, ezért nem értem, hogy miért kellett rámförmednie, hogy ne oktassam ki- én csak ötletet adtam!

Jajj, de elegem van, hogy a férfiagy ennyire más, mint a mienk!;-)

2011. dec. 21. 09:13
 7/19 anonim ***** válasza:

Nem, nem ötletet adtál neki (azt szóban megtehetted volna), hanem megpróbáltad átvenni az "irányítást". Nem tudom jobban megfogalmazni. Így a gyereknek is azt sugaltad (hogyan kell helyesen leírni???), hogy te tudod, hogy mitől nyugszik meg, apa bénázik.

El kell fogadnunk és túl kell rajta lépnünk, hogy mi már egy mozdulatából tudjuk, hogy mi következik, mert mi vagyunk vele otthon, nem apa. Nem mindent nekünk kell megoldani, apának is kell hagyni sikerélményt. Mivel gondolom nem minden egyes percről számolunk be apáknak, ezért ők tök szarul érezhetik magukat, ha nekünk valami sikerül, nekik nem, mert mi ismerjük a praktikát, ők nem. Nem felülbírálni, kijavítani kell őket, hanem elmondani. Ne attól nyugodjon meg a bébi, hogy mi közbelépünk (játék a kézbe), hanem attól, hogy apa is tudja a furfangot. Érted, ugye?

2011. dec. 21. 09:47
 8/19 anonim ***** válasza:
10%

Persze, védd csak a férjedet, de aztán ne sírj, ha a későbbiekben még keményebben lép fel a gyerekkel szemben!

Odaírta a kérdező, hogy nem volt köszönet abban ahogy visszatette a babát. Magyarul, jól odab.szta.

És mi a különbség a között, hogy odaadok a gyerek kezébe ÉN egy játékot, vagy kinyalom a férjuram valagát, hogy nézd drág egyetlenem, fogd ezt a könyvet, add a gyerek kezébe, íiiiigy niiii, nagyon ügyes vagy!....Abban a pillanatban cselekedni kell, hogy a sírásról eltereljük a figyelmét. A gyerek az első, később meg lehet beszélni a pelenkázás egyetemét.

Szóval senkinek nincs igaza, aki azt írja, a kérdező túlreagálja a dolgot.

Kérdező, te meg ne higyjél el minden sz.rt!

2011. dec. 21. 10:42
 9/19 anonim ***** válasza:
70%

ma 10:42

Hát figyelj.Azért szerintem egy anya meg tudja különböztetni a brutalitást a türelmetlenséggel!!!!Valószínűleg ha olyan lett volna a szitu, akkor a kérdező nem ide írta volna a kérdését, hanem pakolná a cuccát és költözne!!!Gondolom és remélem is!Egy pelenkázásnál való határozott megfordítás az nem erőszak!!!!!!!

Ha egy 10 hónapos össze vissza vernek mert a szülőnek úgy van hozzá kedve, akkor az az!

Nem kell mindig mindent túl reagálni.

Az apuka meg mivel előtte össze kaptak, sőt még közben az anyuka meg is mondta mit csináljon ez biztos bántotta.Valószínűleg a helyzet megoldása se volt a legjobb.Ha apa ideges én nem adom a kezébe a gyereket, és ha valamit rosszul csinál, akkor nem hirtelen lépek fel inkább tanító nénisen.Ennyi.

2011. dec. 21. 10:53
 10/19 anonim ***** válasza:
70%
Óriási a különbség, mit, és hogyan mond/csinál az ember. Te megválogathatnád a szavaidat, mert őszintén benned több agresszió lappang, mint abban aki egy vehemens mozdulattal a tekergő gyermeket pelenkázni próbálja. Valaki erre érzékeny, valaki arra. Ez a történet szerintem nem ok arra, hogy így beszélj egy apáról, aki nem lehet rossz ember, ha segíteni próbál. Pláne, hogy így beszélj a kérdezőről. Még jó, hogy ezen leírás alapján nem tanácsolod azt, hogy váljanak el, mert biztos 1-2 év és megölik egymást... Ne haragudj, de nagyon-nagyon túlzónak tartom az ítélkezésedet másokon, és a trágárságodat. Nem tudom elképzelni azt az anyát, vagy apát, aki egyszer sem küzdött, hogy a ficergő gyerekére ráadja a pelust. A férfi kevesebbet van általában gyermekével, és nagyon pozitívnak tartom, hogy próbálkozik segíteni. És egyáltalán nem tartom bűnnek, amit/ahogy csinált.
2011. dec. 21. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!