Én reagálom túl? (részletek lent)
Teljesen kiakadtam a sógornőmre. Tegnap vendégségbe voltunk hivatalosak a férjemmel és a 11 hós fiunkkal. A párom családja részéről volt szervezve az összejövetel. Sajnos a férjem apukája korházba került, így ő lemondta a programot, de nekünk a fiammal azt javasolta, hogy menjünk el, legalább mi legyünk ott. Ezzel nem is lett volna gond. Párom húga felhívott, hogy ha gondoljuk ők elvisznek minket kocsival. Ez jó is lett volna, de sógornőm így kezdte:
- Gáz, ha addig a gyereket az ölembe fogom, amíg megérkezünk? (mert ugye mondtam neki, hogy a gyerekülést be kell tennem a kocsiba, amihez kéne egy kis segítség, mert a gyerekkel az egyik karomon nem egyszerű cipelni a gyerekülést)Mondtam neki, hogy igen, autóval menet a gyereknek a biztonsági ülésben a helye. Erre ő:
- Na jó, akkor berakjuk valahogy, legfeljebb nem kötjük be.
Na ez már sok volt, pár perc után visszahívtam, hogy megyek akkor a mi autónkkal, majd belerakom a gyereket a babakocsiba, és így könnyebben ki tudom vinni az ülést és bekötni az autóba. Mire ő, hogy miért nem teszem a gyereket a járókába, vagy a kiságyba, amig én leviszem a parkolóba a gyerekülést és beszerelem. Mondtam neki, hogy nem hagyom magára a gyereket a lakásban tök egyedül, hiszen soha nem lehet tudni, meg egyébként sem. És ő már két gyerekes anyuka! A páromnak említettem, de nem hogy mellém állt volna, még a hugát védte. Oké, hogy az apukájuk korházban van, de nem felelőtlen egy ilyen ember? Nem gondolom, hogy én vagyok túl aggódós és óvatos. Szerintetek?
teljesen igazad van!
de: szerintem túlreagálod, ilyenekkel nem kell foglalkozni, megbeszéltétek, ennyi. ennél cifrábbakat is fogsz kapni de te csináld csak úgy ahogy jónak látod!
előző: mi is kertesházban lakunk és én is hagytam már a kiságyban míg kimentem a kertbe mondjuk megetetni a kutyákat vagy összedobálni a kertet pár perc alatt. de azért egy teljesen más szituáció kiszaladni a kertbe úgy, hogy hallod a babád és megint csak teljesen más egy panellakásban hagyni és lemenni a parkolóba!
A vitatott dolgokban teljesen igazad van. Másrészről persze túlreagálod, szerintem sem kell ennyit izgulni ezen. Sógornőd javasolt valamit, te meg máshogy döntöttél, elmondtad, kész! Pláne ne vondd bele a férjedet, az ilyen helyzetekkel a férfiak többnyire nem is tudnak mit kezdeni, csak annyit ért, hogy a húga meg a felesége közt feszkó van.
Amúgy mi is "csak" második emeleten lakunk, fél perc az utca, de eszembe sem jutna a gyereket a lakásban hagyni.
És nem csinál meg helyettem senki semmit, tök egyedül vagyok egész nap két gyerekkel. De úgy viszem le a szemetet is, úgy megyek tejért az alagsori tárolóba, stb, hogy jön velem a két gyerek.
Persze, családi ház más téma. Ha a szüleimnél vagyunk, kertes házban, simán kinnvagyunk mind, amíg a gyerekek alszanak. Bébicsősz bekapcsolva, és megyünk, ha felébred valamelyik.
ma 16:43: igen, én is ezt írtam, nem? ;D
úgy értettem a kommentemet, hogy dettó, csak túl körbeírtam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!