Hogy lehet így gyereket nevelni?
Az oldalon is volt egy ilyen kérdés,akkor nem nagyon törődtem vele,de most az egyik ismerősünknél is ez van.
Az anyuka nem főz és nem takarít,helyette eljárnak a picivel,barátnőkkel,vásárolnak.Nem értem,hogy lehet így gyereket nevelni?
Nem az irigység v. a rosszindulat beszél belőlem,mert megtehetném én is,hogy üveges ételt adok a babimnak és takarítónőt fogadok,de szerintem a családvállaláshoz a házimunka elvégzése is hozzá tartozik.(Persze,velem is volt már olyan,hogy üveges ételt adtam a gyereknek többször is,de nem azt eszi nap ,mint nap)
Nem bántani szeretném azokat,akik nem főznek a picijüknek,mert azt is meglehet érteni,ha valaki nem tud.De az nehezen fér a fejembe,hogy otthon mit csinál egész nap az,aki helyett mindent megcsinálnak a ház körül/házban.Oké,hogy a gyerekkel foglalkozik,na de ennyit?
Nekem is van 2 gyermekem(egy 4 éves és egy 8 hónapos),mégsem áll meg a világ,teszem ugyanúgy a dolgomat,mint előttük.Nem tehetem azt meg,hogy nem főzök,mert a gyerekekkel játszani jobb mondjuk.
A nagyobbikat már próbálom bevonni a dolgokba,segít főzni,takarítani a pici ilyenkor eljátszik maga is.
Az ismerősünk például képes rábízni a 8 hetes kisfiát egy bébiszitterre csak azért,hogy elmenjen fodrászhoz meg műkörmöshöz...Én nem tudnám rábízni valakire az ennyi idős babámat csak azért,hogy nekem jó legyen.
Nem tudom,hogy a későbbiekben az ilyen szülőkkel mi lesz?
Nem bántásból vagy piszkálódásból írom le a kérdést,csak érdekel...
Köszönöm,ha válaszoltok!

A "babültetős" vagyok.
Vidéken élünk, van nagy udvarunk, vannak a gyereknek nagyszülei akik imádják, úgyhogy nem aggódom, hogy mi lesz, ha már menni fog. Sőt szerintem sokkal egyszerűbb lesz az életem, mert nem lesz hozzám kötve, mehet a nagyszülőkkel, nagynénikkel sétálni, kirándulni, vagy csak ki az udvarra.
Eszem ágában sincs bezárni a gyereket a házba. Az lesz csak a jó móka, ha már járni fog. Alig várom!!!!!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!