Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy lehet így gyereket nevelni?

Hogy lehet így gyereket nevelni?

Figyelt kérdés

Az oldalon is volt egy ilyen kérdés,akkor nem nagyon törődtem vele,de most az egyik ismerősünknél is ez van.

Az anyuka nem főz és nem takarít,helyette eljárnak a picivel,barátnőkkel,vásárolnak.Nem értem,hogy lehet így gyereket nevelni?

Nem az irigység v. a rosszindulat beszél belőlem,mert megtehetném én is,hogy üveges ételt adok a babimnak és takarítónőt fogadok,de szerintem a családvállaláshoz a házimunka elvégzése is hozzá tartozik.(Persze,velem is volt már olyan,hogy üveges ételt adtam a gyereknek többször is,de nem azt eszi nap ,mint nap)

Nem bántani szeretném azokat,akik nem főznek a picijüknek,mert azt is meglehet érteni,ha valaki nem tud.De az nehezen fér a fejembe,hogy otthon mit csinál egész nap az,aki helyett mindent megcsinálnak a ház körül/házban.Oké,hogy a gyerekkel foglalkozik,na de ennyit?

Nekem is van 2 gyermekem(egy 4 éves és egy 8 hónapos),mégsem áll meg a világ,teszem ugyanúgy a dolgomat,mint előttük.Nem tehetem azt meg,hogy nem főzök,mert a gyerekekkel játszani jobb mondjuk.

A nagyobbikat már próbálom bevonni a dolgokba,segít főzni,takarítani a pici ilyenkor eljátszik maga is.

Az ismerősünk például képes rábízni a 8 hetes kisfiát egy bébiszitterre csak azért,hogy elmenjen fodrászhoz meg műkörmöshöz...Én nem tudnám rábízni valakire az ennyi idős babámat csak azért,hogy nekem jó legyen.

Nem tudom,hogy a későbbiekben az ilyen szülőkkel mi lesz?

Nem bántásból vagy piszkálódásból írom le a kérdést,csak érdekel...

Köszönöm,ha válaszoltok!

2011. júl. 12. 19:55
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
Én sem kelek 4kor vasalni. 5 felé ébred a lányom, megetetem, visszaalszik, én pedig megcsinálok 1-2 házimunkát. Napközben pedig amikor ő alszik én is tudok. :-)
2011. júl. 14. 17:54
 32/38 anonim ***** válasza:
Persze,csak nincs két egyforma gyerek ezt ne felejtsd el.Én sajnos 3 óra alvással nem tudok működni.Napközben nemigen alszik,ha mégis próbálok inkább pihenni.Éjjel meg 2-3-szor kelek fel hozzá,és örülök,ha reggel 6-ig alszik.Nálam a fontossági sorrend gyerek,férj,én,a házimunka csak ezután jön,ha jut rá idő.
2011. júl. 14. 18:14
 33/38 anonim ***** válasza:
2 gyerekes anyukaként azt mondom, hogy olyan nem létezik, és mondjon akárki akármit, hogy a házimunka és a gyerekekkel töltött idő közül az egyik nem megy a másik rovására. Van akit nem zavar annyira, ha a gyerek sír utána, mert arra vágyik, hogy anyával legyek. Ő zavartalanul tudja ettől végezni a dolgát. Sajnos én nem ilyen vagyok, engem igen is zavar, ha sír a kicsi, mert tudom, hogy én kellek neki és ő még nem érti meg, hogy sok a mosatlan, szalad a ház, mosni, vasalni kellen, ő csak azt tudja, hogy neki anya kell. Én emiatt inkább a házimunkát hanyagolom el, kéthetente takarítónő jön hozzánk, és én csak a napi legszükségesebb dolgokat rendezem el. Mivel 2 gyerekem van így mikor a kicsi alszik nem az van, hogy na akkor most nekiállok rendet rakni+házimunkázni, hanem odajön a nagyobbik és közli, hogy ha elaludt a kicsi akkor most végre játszhatunk egyet. Erre nincs szívem azt mondani, hogy hagyjál már kicsim, mert most vasalnom kell. Természetes, hogy játszom vele, mert így is sokszor háttérbe szorul a kicsi miatt. Szerintem gyerek függő is ez a dolog, van olyan gyerek, aki úgy lett szokatva, hogy kibírja várni, amíg anya ráér, valaki pl. én nem így szokatta. Majd hosszútávon kiderül, melyik a célravezetőbb nevelési módszer.
2011. júl. 14. 21:45
 34/38 anonim ***** válasza:
Az én gyerekem fél 5-kor kel. Éjszaka ültessek:)
2011. júl. 15. 06:46
 35/38 anonim ***** válasza:
Én nagyon sokat szoktam kivinni a lányomat a pihenő székében magamhoz, amikor főzők és mosogatok. Akkor is beszélek neki éneklek neki és magyarázom neki, hogy éppen mit csinálok. Én sem szoktam, hagyni sírni de egy arany középutat találtam nem azt mondom, hogy pedáns rend van de azért most már nem fut állandóan. De pont erről beszélek, ha nem látja, hogy anyától nem látja akkor honnan fogja megtanulni. Igen a rend szeretetét meg kell tanulnia már pici korban. Szerintem igen is össze lehet fogni és néha a párunkat is meg lehet kérni, hogy egy kicsit segítsen. Párom 12 órázik majdnem minden nap, de ő szó nélkül megcsinálja a dolgokat ha látja.
2011. júl. 15. 07:57
 36/38 anonim ***** válasza:
37%
de könnyen beszélnek az egy évnél fiatalabb babák anyukái.majd térjünk vissza erre a kérdésre,ha a gyereked szaladgálni fog,pakolni,mindenre felmászni.ha már nem elégíti ki a lakásban egy kis mondókázás,hanem vinni kell programokra játszótérre.addig könnyű dolga van mindenkinek,amíg csak fekszik a baba.majd utána ültess hajnalban babot,ha egész nap agyerek után rohangálsz
2011. júl. 15. 12:08
 37/38 anonim ***** válasza:

A "babültetős" vagyok.

Vidéken élünk, van nagy udvarunk, vannak a gyereknek nagyszülei akik imádják, úgyhogy nem aggódom, hogy mi lesz, ha már menni fog. Sőt szerintem sokkal egyszerűbb lesz az életem, mert nem lesz hozzám kötve, mehet a nagyszülőkkel, nagynénikkel sétálni, kirándulni, vagy csak ki az udvarra.

Eszem ágában sincs bezárni a gyereket a házba. Az lesz csak a jó móka, ha már járni fog. Alig várom!!!!!

2011. júl. 15. 16:42
 38/38 anonim ***** válasza:
Lányom most 8 hónapos ugyan kúszik és most tanul állni. Rohangállok mellette. De most akkor is megtaláltam az arany közép utat nem fut állandóan a lakás. Néha van, hogy kupi van, meg nincs is patika tisztaság állandó jelleggel és főzők is. Nekem a hatodik hónaptól lett könnyebb, amikor azt éreztem, hogy minden belefér a napba.
2011. júl. 16. 08:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!