Mikortól lehet igazán nevelni egy gyereket?
Én három hónapos korában már odébb löktem a lábát és mérgesen rá néztem, ha épp durvult vagy gorombult pelenkázás közben, erről néhány alkalom után le is szokott. Amikor elkezdett felfedezni és nyúlkálni, én onnantól kezdve szóltam rá és akkor még nem rácsaptam a kezére, hanem inkább ellöktem (nagyon finoman), de az arckifejezést és ezt együttesen megértette, mert a mérges grimaszt már egész picinek is megismerte, ahogy a "nem" szót. Nagyon korán megértik és minél korábban elkezded, annál könnyebb dolgod lesz, illetve nem feltétlenül lesz szükség csapkodásra, mert az előtt kialakul bennük a tiltás reakciója)
Szerintem 8-9 hónaposan már konkrétan NEVELNI lehet őket, én legalábbis így tapasztalom.
(Nehéz meghúzni a határt, hogy egyik héten szabad ezt vagy azt, a másikon meg már nem, én ezért is csináltam így és nálunk bevált.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!