Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól lehet igazán nevelni...

Mikortól lehet igazán nevelni egy gyereket?

Figyelt kérdés
Pl. mennyi idős korától érdemes egy picit ráütni a kezére vagy fenekére ha rosszat csinál? Mikortól érti meg, hogy miért kap ki? (persze nem kell azt hinni, hogy állandóan ütöm vágom a gyermekem, de néha megérdemli)
2009. márc. 12. 14:50
 1/3 anonim ***** válasza:
76%
amikkor magyarázol a picidnek már nevelsz is, én 1,5 - 2 éveskorra emlékszem hogy már ott igen csak részt vettem a nevelésben és 6 évskorig lehet nevelni már utána késö fontos hogy mindig a szemébe nézzél mikkor a tényeket mondodneki, már 1 évesnek is magyarázod hogy mit szabad és mit nem. hát 2 évesen már lehet sarokba állitani nagyon értelmesek.
2009. márc. 12. 15:04
 2/3 anonim ***** válasza:
69%

Én három hónapos korában már odébb löktem a lábát és mérgesen rá néztem, ha épp durvult vagy gorombult pelenkázás közben, erről néhány alkalom után le is szokott. Amikor elkezdett felfedezni és nyúlkálni, én onnantól kezdve szóltam rá és akkor még nem rácsaptam a kezére, hanem inkább ellöktem (nagyon finoman), de az arckifejezést és ezt együttesen megértette, mert a mérges grimaszt már egész picinek is megismerte, ahogy a "nem" szót. Nagyon korán megértik és minél korábban elkezded, annál könnyebb dolgod lesz, illetve nem feltétlenül lesz szükség csapkodásra, mert az előtt kialakul bennük a tiltás reakciója)

Szerintem 8-9 hónaposan már konkrétan NEVELNI lehet őket, én legalábbis így tapasztalom.

(Nehéz meghúzni a határt, hogy egyik héten szabad ezt vagy azt, a másikon meg már nem, én ezért is csináltam így és nálunk bevált.)

2009. márc. 12. 15:28
 3/3 anonim ***** válasza:
Olyan 8-10 hónapos koruk körül már egész sok mindent megértenek abból, amit kérsz tőlük. Csak persze ilyenkor fedezik föl azt is, hogy önálló lények, önálló akarattal. Nekem például a 10,5 hónapos kisfiam már nagyon komoly hisztiket csinál, toporzékol, ordít, néha földhöz is vágja magát. Pedig sokszor csak csendesen, szelíden mondok neki valamit és rögtön megérti! Szóval érteni már ekkor értik. Hát vagy kétszer már előfordult, hogy picit rácsaptam a kezére. De nem volt hatásos. Kinevetett! Viszont ha rákiabálok, akkor meg sírva fakad és hisztizik (toporzékol). Eddig azt tartotta be a legjobban, amit szelíden, szép szóval kértem tőle. :-) Csak hát az meber türelme néha véges...
2009. márc. 12. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!