Miben más a második gyereket nevelni amikor megérkezik a családba, mint az elsőt?
Hát igen, igaza van az elsőnek, valami van benne.
Pl épp tegnap vasaltam, és elkezdett sírni, tudtam, hogy azért sír, mert éhes. Nekem hátravolt még 2 darab póló, de még gyorsan kivasaltam, elpakoltam, és csak utána szoptattam meg.
Az első babámnál ezt biztos úgy csináltam volna, hogy ledobom a vasalót, és irány szoptatni.
Mondjuk ezt most nem tehetem meg, hogy otthagyom az állványt és a vasalót, mert a nagyobbik gyerekem szétszedné.
Minél többedik gyerek, annál lazább az anya szerintem.
De arra figyelni kell, hogy ne legyen féltékeny a nagy, sokat kell vele játszani, nem szabad őt elhanyagolni. Én akkor babusgatom a kicsit, ha alszik a nagy. Próbálom bevonni őt a tevékenységekbe, hozzon pelust hozzon popsikrémet stb.
Ja igen, a nagy néha rámászik a picire, vagy megböki a pocakját, már nem kapok szívbajt, de ha az elsővel valaki így bánt volna, biztos megáll a szívem.
Hát én is sokmindent máshogy csinálnék ha lenne még egy babám...pl.tuti kiságyra szoktatnám,nem vennék annyi ruhát kezdésnek(ha esetleg elajándékoznám a ruhákat vagy lányom születne a fiam mellé)Nem aggódnék annyira minden egyes tüszentésénél,mert már megtanultam mikor beteg és mikor reagálom túl:-D
Az elsőn és az előttem szólón sokat mosolyogtam, de nagyon igaz.Sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!