Miért eteti a vegetáriánus szülő is húsmentesen a gyerekét?
Van egy ismerősöm, és most 8 hónapos a babája, kérdeztem tőle hogy mióta vegetáriánus a feleségével együtt? 6-7 éve és hozzátette, hogy alig várják, hogy a gyerek kaphasson tojást és tejet, mert akkor majd kiváltják a húst az étkezéséből.
Miért dönthet így a szülő? Miért nem ehet egy gyerek húst,aki még nem döntésképes?
Én mindkét étkezési módot megértem és nem ítélem el egyiket sem, de egy gyerektől megvonni a húst azért mert a szülő nem eszi??? Ez nálam abszurd!
Miért nagy gond, hogyha a kisgyerek vegetáriánus? A szülők a saját látásmódjuk szerint etetik a gyermeküket.
Ennyi erővel lehetne mondani, hogy miért adsz a gyerekednek állattetemet, csak azért mert te eszel?
(A lepontozóknak üzenem, hogy én a kérdésre válaszoltam, az én gondolkodásom szerint. Akkor pontozz le valakit, ha nem a kérdésre válaszol!)
Én is születésemtől vegetáriánus vagyok, ha lesz gyerekem azt fogja enni amit én, és az apja. párom eszik húst, ha akar enni csinál magának és a gyereknek, én nem fogok az biztos. Van ismerőseim akik mindketten vegák és a gyerek is az. Én soha az életben nem voltam beteg és nem hiányoztam se oviból se suliból legfeljebb megfázás miatt egy évben 1x. Szerintem semmi baja nem lesz a gyereknek ha nem eszik húst lehet pótolni rendesen a dolgokat, bár én ugy vagyok h a hus az teljesen felesleges... A szülők ugy etetik a gyereküket ahogy akarják addig!amig az nem ártalmas a gyerekre nézve.
19L
Na ez olyan mintha az ismerősöd 8 hónapos babája válaszolt volna 17 vagy 19 év múlva a kérdésedre kedves kérdező.. :)
Úgy látom, az így "nevelt" gyerekek ezt veszik természetesnek, semmi bajuk vele, sőt. Ez csak megint egy olyan dolog, hogy a szülő eldönti, milyen szellemben neveli a gyermekét.
Szerintem fontos a hús, én ilyen szellemben nevelem.
És valóban, a védőnőnek kell nagyon odafigyelni, hogy ne legyen ebből gondja a babának.
pont azért, amiért az egyik anya a katolikus templomba viszi a gyereket, a másik meg a reformátusba.
vagy amiért az egyik hordozza kendőben hároméves koráig, a másik meg babakocsizik.
mert meggyőződésük szerint cselekszenek, és ezzel nincs semmi baj. szerintem aki vega, az többnyire nem buta, tudatlan, olvasatlan-tanulatlan ember, így niylván fel bírja fogni ésszel, mire van a gyereknek szüksége, és az hogyan tudja neki megadni.
egyébként én nem vagyok vega, bár tudom, hogy a hús jócskán megterheli az emberi szervezetet, de nincs mit tenni, ha egyszer szeretem:)
Nem akarok a vega-nem vega vitába beszállni, de az, hogy valaki nem beteges, nem a vega étrenden múlik. A bátyám állandóan lázas beteg, hányós volt kiskorunkban, minden lehetséges betegséget összeszedett, én pedig soha nem voltam beteg. Az általános iskolai 8 év alatt 3x hiányoztam, de akkor is csak azért "írt ki" a doki, mert megsajnált, mikor mondtam neki, hogy én soha nem lehetek otthon. Pedig tutira ugyanazt ettük, ráadásul mindkettőnk kereken 5 hónapos koráig csak anyatejet kapott.
Egyébként azt gondolom, hogy ha a szülő évek óta így táplálkozik, akkor az biztosan változatos, így a babának sem hiszem, hogy ártani fog. Azt viszont remélem, hogy az elvakult vega szülő nem tiltja meg a gyereknek, ha esetleg később husit szeretne enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!