Az etkezesi szokasaitokat kiterjesztitek a babatokra is? Ha te mondjuk megrogzott vegetarianus vagy, akkor a baba is az kell legyen?
Ha te nem eszel hust/tejtermeket/tojast, akkor a babanak sem adsz?
Vagy ha mondjuk nem szereted a halat, egyeb viziherkentyut, akkor a babaddal sem kostoltatod meg?
Csak erdekel, hogy masok hogyan velekednek errol. Mi peldaul vizi allatokat nem eszunk a ferjemmel, de ettol fuggetlenul a fiamnak adok halat (meg baba, a halat kivetelesen nem en fozom neki, hanem uvegeset veszek) es kesobb szandekomban all el is kesziteni neki, ha szereti es keri. Mert tudom hogy jo, tudom, hogy o egy szabad ember, mas egyeniseg, azert, mert nekunk nem izlik o meg szeretheti.
Mas anyuka hogy velekedik errol?
Bármit megfőzök, kiv. a pacalt és a spenótot. Előbbire azt mondtam, aki azt akar enni, menjen étterembe! Utóbbit az anyukámmal készíttetem el a lányomnak. :)
Én nagy diétázó vagyok, a családnak ált. külön főzök, a gyereknek szintén. Nem eszek lisztet és fehér pékárut, cukrot, marhahúst (allergia miatt),...stb. A gyerkőcöt természetesen nem korlátozom, viszont nem pártolom a cukrot, csokit,... Így ezeket módjával fogja csak kapni majd (1-1 Túró Rudi, puding,... formájában). A dédiknél a sütiket sem fogjuk tudni kivédeni, de nem is akarom, sértődés lenne belőle.
Bár még nem aktuális a süti téma, mert 8 hónapos a lányom. :)
Szia
Mi vegetariánusok vagyunk (tejet és tojást eszünk) és kisfiunk sem eszik húst. Semmi baja, nem hiányzik neki semmi tápanyag, mert nincs olyan, ami csak a húsban lenne (kivéve a koleszterint és az állatoknak adagolt növési hormonokat és antibiotikumokat). Most 2,5 éves, szinte ő a legmagasabb a csoportjában, bölcsibe jár. Remélem, felnőttkorában sem eszik majd húst, de ha mégis, azt nem én fogom neki elkészíteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!