Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy lehet így gyereket nevelni?

Hogy lehet így gyereket nevelni?

Figyelt kérdés

Az oldalon is volt egy ilyen kérdés,akkor nem nagyon törődtem vele,de most az egyik ismerősünknél is ez van.

Az anyuka nem főz és nem takarít,helyette eljárnak a picivel,barátnőkkel,vásárolnak.Nem értem,hogy lehet így gyereket nevelni?

Nem az irigység v. a rosszindulat beszél belőlem,mert megtehetném én is,hogy üveges ételt adok a babimnak és takarítónőt fogadok,de szerintem a családvállaláshoz a házimunka elvégzése is hozzá tartozik.(Persze,velem is volt már olyan,hogy üveges ételt adtam a gyereknek többször is,de nem azt eszi nap ,mint nap)

Nem bántani szeretném azokat,akik nem főznek a picijüknek,mert azt is meglehet érteni,ha valaki nem tud.De az nehezen fér a fejembe,hogy otthon mit csinál egész nap az,aki helyett mindent megcsinálnak a ház körül/házban.Oké,hogy a gyerekkel foglalkozik,na de ennyit?

Nekem is van 2 gyermekem(egy 4 éves és egy 8 hónapos),mégsem áll meg a világ,teszem ugyanúgy a dolgomat,mint előttük.Nem tehetem azt meg,hogy nem főzök,mert a gyerekekkel játszani jobb mondjuk.

A nagyobbikat már próbálom bevonni a dolgokba,segít főzni,takarítani a pici ilyenkor eljátszik maga is.

Az ismerősünk például képes rábízni a 8 hetes kisfiát egy bébiszitterre csak azért,hogy elmenjen fodrászhoz meg műkörmöshöz...Én nem tudnám rábízni valakire az ennyi idős babámat csak azért,hogy nekem jó legyen.

Nem tudom,hogy a későbbiekben az ilyen szülőkkel mi lesz?

Nem bántásból vagy piszkálódásból írom le a kérdést,csak érdekel...

Köszönöm,ha válaszoltok!

2011. júl. 12. 19:55
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Teljesen egyetértek veled!ne törődj azzal aki rosszat mond rád/neked.

Nekem 10 hónapos a fiam,totál egyedül vagyunk a párommal,nulla segítségünk,ha mennem kell orvoshoz,hivatalba stb viszem a gyereket magammal,nincs senki akire rá tudnám bízni.

4 hónapos kora óta én főzök neki,persze nem mondom h néha nem kap üvegeset,de csak olyanokból amit én nem tudok elkészíteni pl. sütőtök.

Mikor haza jöttünk a kórházból 3 hétig hordattuk a kaját.De azóta,mondhatni 3 hetes kora óta ugyanúgy végzem a dolgom mint előtte.Egy gyerek születéssel nem áll meg a világ.Ez az élet rendje.És ha azt látja tőlem hogy menzás kaját eszek,neki meg állandóan az üvegeket bontogatom akkor milyen felnőtt lesz belőle?Majd a pizza és a hamburger lesz a főétel....

Én nem szólok meg senkit,de nekem is mindig olyanok panaszkodnak akiknek van segítségük nem is kevés.

A múltkor is egy olyan anyuka panaszkodott aki reggel elmegy az anyjához a kislányával,ott esznek,isznak,semmire sincs gondja,mert a mami ott van.És ez napi szinten megy így náluk.

Én az ilyenen csak nevetni tudok.

2011. júl. 14. 13:45
 22/38 anonim ***** válasza:
37%
Fiam 22 hónapos.két hónap múlva megy a bölcsibe én meg dolgozni.takarítani én takarítok,de kaját szoktam rendelni egy megbízható házias kaját szállító étteremből,ő is azt eszi ilyenkor.de szoktam főzni is,ha úgy jön ki.én nem akarom ezt a rövid kis két hónapot főzőcskézéssel tölteni,hanem a fiammal.és mit csinálnk egész nap?9-re már a játszótéren vagyunk egészen negyed 12-ig.(szuper árnyékos kis családias zárt játszótér).akkor hazajövünk,ebéd alvás.háromig alszik,én addig pakolászok,csöndes tevékenységet folytatok,netezek.amikor felkel,játszunk,uzsonnázunk,majd megint megyünk játszótérre este 18.15-ig.neki ez kell most,nem az,hogy nézze,ahogy állok a tűzhely előtt.Én Anyukámra szoktam bízni,amikor havonta egyszer elmegyek két órára fodrászhoz,pedikűröshöz.A kozmetikushoz viszem magammal.nem vagyok ettől rosszabb anya,aki mindenben alárendeli magát a gyereknek mint egy mártír.
2011. júl. 14. 14:31
 23/38 anonim ***** válasza:

El vagyok hűlve némely emberektől...35 éves vagyok, az én kislányom maholnap 9 hónapos lesz, üveges bébiételt eszik mindíg(nagyon változatos! és finom is!) Nagyon egészséges baba... Kétnaponta főzök magunknak, a férjem egész nap dolgozik. Kétnaponta takarítok, mert a kúszó-mászós korszakában van a pici, naponta mosok, vasalok, játszunk, sétálunk, sőt városba is megyünk, vásárolunk is, néha barátnőzök is (mindezt a picivel) Járok, fodrászhoz, kozmetikushoz. nincs bejárónőm, se bébiszitterem...

A nagyszülőket hétvégén látogatjuk meg (ők még dolgoznak).

Senkit nem irigylek, mindenki úgy él és úgy nevel gyermeket, ahogy neki tetszik! Én nem ítélkezem, mert szerintem mindannyiunk úgy csinálja jól, ahogy csinálja!!

A lényeg, hogy jól érezzük magunkat és a gyerekek is!

Ja, és hozzátenném a lányom nem egy angyalka, vannak rosszabb napja és néha hisztis is, de teljesen kiegyensúlyozott! :-)

2011. júl. 14. 14:40
 24/38 anonim ***** válasza:
45%

"Nem értem,hogy lehet így gyereket nevelni?

Nem tudom,hogy a későbbiekben az ilyen szülőkkel mi lesz?"

Mi ez, ha nem megszólás?

Ja én nagyon depis vagyok ...:)de nálad nem jobban édesem. Feltettél egy provokatív kérdést, hátha a hozzád hasonló házitündérek majd jól megmondják itt a magukét...és láss csodát, nem így történt. Na nem vesztegetem tovább az időmet itt, megyek kozmetikushoz és jön a bébiszitterem :D

Szép napot mindenkinek aki nem irigykedik másokra!

2011. júl. 14. 15:32
 25/38 A kérdező kommentje:

Miért lennék házitündér?!

Én is eljárok 3-4 hetente fodrászhoz és kozmetikushoz,én is itthon hagyom apával vagy a nagyival a gyerekeket.

Csak feltettem egy ártatlan kérdést,de úgy látszik,itt már ezt sem lehet.

De te biztos jobban tudsz mindent...

2011. júl. 14. 15:36
 26/38 anonim ***** válasza:
Műkajával nyilván óriási hiba etetni a gyereket. De ha rendes mondjuk felfogad egy szakácsot , vagy étteremből hozat rendes tápanyag tartalmú, egészséges ennivalót a gyerekének, azzal semmi baj nincs. A takarítónővel szintén nincs semmi probléma. Munka plusz házimunka mellett nem lehet eleget foglalkozni egy gyerekkel. Pláne nem kettővel vagy többel. Én inkább azokat ítélem el, akik túlvállalják magukat , és ez a gyerekek rovására megy.Nekem is van takarítónőm, és mivel nem tudok főzni én is étteremből fogom rendelni az ennivalót , de nagyon is tudatosan fogom etetni őket. Ha ezt nem tehetném meg nem szülnék gyereket. Mindennap akarok velük tanulni, majd játszani és persze rengeteget beszélgetni. Én tényleg törődni akarok majd a gyerekeimmel, és ehhez idő kell. Munka mellett ennyi fér bele.
2011. júl. 14. 16:24
 27/38 anonim ***** válasza:
* De ha mondjuk felfogad egy szakácsot...(véletlenül feleslegesen ott maradt a "rendes"
2011. júl. 14. 16:25
 28/38 anonim ***** válasza:
47%

Olvasgattam a válaszokat és némelyiken meglepődtem.

Az én kislányom 4 hónapos. Két hónapos volt, amikor volt időm levágatni a hajam, úgy, hogy a fodrász jött hozzám. Festeni a hugom szokta, amikor alszik a kicsi. Műkörmöshöz nem vágyom, mert kisbaba mellett minek a műköröm? Mégsem vagyok lepukkant anyuka.

A házimunkáról: Szeretem vasalni a kicsim ruháit, a mi ruháinkra persze nem nagyon van időm, általában ha épp szükség van valamire,akkor vasalom ki. A főzés nekem kikapcsolódás. Imádok új ételeket kipróbálni és a hab a tortán amikor a férjem megdicséri, hogy milyen finom, csináljak máskor is. Nincs épp patikatisztaság a lakásban, néha rend sincs, de azért általában igyekszem rendet tartani. SŐT! Még kertünk is van. A zöldbabot 2 hete volt időm elültetni reggel fél 6-kor miután megetettem a kislányom és visszaaludt.

Többen írták, hogy inkább a gyerekkel foglalkoznak, mint a lakással, nem fogják hagyni, hogy üvöltsön a gyerek amíg ők takarítanak, vagy főznek. Nekik üzenném, hogy hajnalban is lehet pl. vasalni, amíg a gyerek alszik és meg lehet főzni 3 napra is. ÉS a tiszta lakás és főtt étel mellett még a kislányomra is jut elég időm. Minden csak szervezés kérdése.

Nem tartom magam mintaanyának, sem mintafeleségnek, de igyekszem odafigyelni mindenre és mégsem érzem magam rabszolgának.

Bébiszitterre soha nem bíznám a gyerekünket, de szerencsére nem is kell, mert ott vannak a nagyszülei.

És a végére: Bizony még egymásra is jut időnk a párommal, hogy kettesben legyünk.

2011. júl. 14. 16:55
 29/38 anonim ***** válasza:
55%
Hát én akkor sem fogok 4-kor kelni azért,hogy vasaljak.
2011. júl. 14. 17:03
 30/38 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem meg rosszul álltok hozzá a főzéssel és a házi munkával való dolgokat. A gyerkőcöt is ki lehet vinni a konyhába ott is lehet vele beszélgetni, és ha nagyobb már akkor be is lehet őt vonni. Például miért nem pacsálhatna egy kicsit a vízben amikor én mosogatok neki is lehetne lavorba engedni vizet és ő is utánozhatna, hogy mossa a játékait. Teregetni is simán be lehetne vonni. Nekem mind a mai napig szép emlék amikor anyuval sütöttünk pogácsát. Tény ehhez nagyobbnak kell lennie de ha nem látja akkor nem is fogja megtanulni a gyerek. Mi lesz vele később.

Most mondok egy példát ha kollégiumba kerül és neki kell ellátni a szobáját. 8 hónapos a lányom hangsúlyozóm NEM vagyok minta anya csak logikusan próbálok előre is gondolkodni és nem csak a mának élni. A gyerek minket felnőtteket fog utánozni. Persze jó dolog non stop a gyerekkel lenni mertén egyedül vagyok vele és tudom amikor minden rendben van akkor vele vagyok. De hozzá kell a gyerekeknek is szoknia, hogy nem csak a szórakozás van.

Nem akartam senkit sem megbántani de ezért a válaszomért valószínűleg le leszek pontozva de ezen azért gondolkodjatok el. Persze tudom most sokan azt mondják de ő még "csak" x idős. De már most nagyon sokat tanulnak tőlünk.

2011. júl. 14. 17:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!