Hogy lehet így gyereket nevelni?
Az oldalon is volt egy ilyen kérdés,akkor nem nagyon törődtem vele,de most az egyik ismerősünknél is ez van.
Az anyuka nem főz és nem takarít,helyette eljárnak a picivel,barátnőkkel,vásárolnak.Nem értem,hogy lehet így gyereket nevelni?
Nem az irigység v. a rosszindulat beszél belőlem,mert megtehetném én is,hogy üveges ételt adok a babimnak és takarítónőt fogadok,de szerintem a családvállaláshoz a házimunka elvégzése is hozzá tartozik.(Persze,velem is volt már olyan,hogy üveges ételt adtam a gyereknek többször is,de nem azt eszi nap ,mint nap)
Nem bántani szeretném azokat,akik nem főznek a picijüknek,mert azt is meglehet érteni,ha valaki nem tud.De az nehezen fér a fejembe,hogy otthon mit csinál egész nap az,aki helyett mindent megcsinálnak a ház körül/házban.Oké,hogy a gyerekkel foglalkozik,na de ennyit?
Nekem is van 2 gyermekem(egy 4 éves és egy 8 hónapos),mégsem áll meg a világ,teszem ugyanúgy a dolgomat,mint előttük.Nem tehetem azt meg,hogy nem főzök,mert a gyerekekkel játszani jobb mondjuk.
A nagyobbikat már próbálom bevonni a dolgokba,segít főzni,takarítani a pici ilyenkor eljátszik maga is.
Az ismerősünk például képes rábízni a 8 hetes kisfiát egy bébiszitterre csak azért,hogy elmenjen fodrászhoz meg műkörmöshöz...Én nem tudnám rábízni valakire az ennyi idős babámat csak azért,hogy nekem jó legyen.
Nem tudom,hogy a későbbiekben az ilyen szülőkkel mi lesz?
Nem bántásból vagy piszkálódásból írom le a kérdést,csak érdekel...
Köszönöm,ha válaszoltok!
Félre értés ne essék,nem beleszólni szeretnék mások dolgába,ez csak egy kérdés.
Én sem ülök itthon depisen,a 4 fal között,mi is szoktunk eljárogatni.
Köszönöm a válaszokat!
Én irigylem azokat, akik megtehetik, hogy bejárònöjük lehessen.
Itthon nekem kell minden csinálnom az egész családra, ez egy rémálom:(
Anyámmal és húgommal élünk. És ha húgom 60 poharat használ egy nap 1 liter tej megivásához, akkor mind a 60-at nekem kell elmosogatni. Hiába mosogatok minden nap, az elöbb említett dolgok miatt mindig tele van a mosogató.. Naponta felsöprök, rendet teszek, a 10 hónapos babám mellett muszáj.
Viszont fözni én sem fözök! Rettegek a forró dolgoktól, ezért már 10 éves koromban tudtam, hogy én soha nem fogok fözni. Eltelt 13 év és a mai napig így gondolom. Anyukám föz a babára. Én rendelem magunknak az ételt, ha a babám abba a korba kerül, majd neki is rendelve lesz. Így még azt is el lehet kerülni, hogy olyan az ebéd amit nem szeret és dobhatom ki. Mert azt fogja nyílván rendelni amit szeret.
Elmenetel. Én 4 hónapos korában hagytam anyukámra elöször, mikor tetoválást mentem csináltatni meg fodrászhoz. Azóta minden hétvégén egyik nap elmegyünk, csak kettesben a férjemmel, mozi, barátnök, strand stb. ilyenkor anyám vigyáz rá. A hétvége másik napja az pedig a babâval való kikapcsolódás, pl. állatkert, strand, anyósomat látogatjuk...
Mondjuk idegenre én sem bìznám sosem. Ahhoz túlságosan féltem:(
Hol szólom én meg azt,aki így tesz és hol fényezem magamat?
Szerintem te vagy,aki depisen ül otthon,már nem azért.Miért kell mindenbe belekötni?
Mit foglalkozol te azzal, hogy más hogyan csinálja? Nem a gyerekét hanyagolja el, nem veri, nem éhezteti, akkor miért rossz, ahogyan ő csinálja?
Nem attól lesz jó vagy rossz a nevelése (hogy a kérdésednél maradjunk), hogy a 8 hetes babáját bébiszitterre hagyta, hogy eljusson fodrászhoz. Ha pedig nem érted, hogy ez nem csak önmagáért van, akkor régen rossz. Nem hiszem, hogy egy pár órás különléttől dőlne meg a nevelése a gyereknek.
A főzésre visszatérve egy ilyen pici babánál: nálunk mindkét gyerek egészen egyszerűen amit egyik nap megevett, azt másnap nem. Nem vagyok/voltam hajlandó azért órákat szöszmötölni a konyhába, hogy egy fél üveg bébikaját gyártsak, a többit meg vagy tuszkoljam be a fagyasztóba (azt sem ették meg), vagy öntsem ki. Így maradt a bébiétel és milyen jó, hogy eltettem az üvegeket, mert most abba főzöm be a lekvárokat :)
És, hogy milyen lesz később? Semmire nincs garancia, lehet ilyen is olyan is. Én a kaja rendelős, üveges bébiételt adó, munkanélküli testvérrel takaríttató, ide-oda járkálós fiatal anyuka voltam. Most kertes házban lakunk, van veteményes kertünk, gyümölcsfáink, azokat gondozzuk a gyerekekkel, szerencsére van már munkája a testvéremnek, így magunk takarítunk (több-kevesebb sikerrel), az életkoruknak megfelelően besegítenek a háztartásba és hatalmasakat játszunk.
Szerintem ebben semmi kivetnivaló nincs, én kifőzdéből hordom a kaját, csak hétvégén főzök, mikor gyerek voltam anya is étteremből hordta, és ha lenne rá lehetőségem, én is mással takaríttatnék. És bébiszitterre is rábíznám a fiamat, ha nem lenne más lehetőségem, hiszen azért mert anya lettem, nem szeretnék lecsövesedni. Nekem is el kell mennem fodrászhoz, kozmetikushoz....
És mit csinálok egész nap? Ha ébren van a babó, sétálunk, játszunk itthon, stb, ha alszik, akkor pihenek én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!