Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem szeretem a babám?

Nem szeretem a babám?

Figyelt kérdés

Van két gyerekem,a kisebbik 8 hónapos.Nem nagyon akartam őt megtartania kis korkülönbség,a házzasságom válsága,és egyéb tényezők miatt.Amikor megszületett,elég komoly depim lett,ami ugy a gyermekágyi időszak után csökkent,de igazi érzelmeket csak 5 hónapos kora körül kezdtem el érezni iránta.A szülés utáni depresszióm elég durva volt,mindenért őt hibáztattam,amikor a férjemmel veszekedtünk nem egyszer mondtam azt is hogy gyülölöm mind a kettőjüket :-( Volt hogy szabályos késztetést éreztem hogy megüssem.Persze soha nem tettem-tenném meg,de amikor éjjel sokadjára kelt fel,minden bajom volt,ezer problémám,és amikor elkezdett sirni ilyet éreztem.:-( Ez szörnyü érzés.Nem tudom érzett e már ilyet valaki közületek.

Most 1-2 hete megint előjöttek ezek az érzések,és fogalmam sincs mitől.Rettenetesen ingerült vagyok vele,főleg amikor harmadjára kelti fel az egy hete lázas nagyobbik lányomat a visitásával... Egyébként mindent megkap,semmiben nem szenved hiányt,sokat nevetgélek vele,és normál körülmények között sokat szeretgetem is.Ha kettesben vagyok vele,akkor mindent szépnek és jónak látok,de ha mindkét gyerek épp visit,vagy felkelti a kicsi a nagyot akkor nagyon ki tudok akadni:-( Sokszor gondolok arra most megint mennyivel könnyebb lett volna a z életem ha ő később születik.

Bocsi hogy hosszu lett és kusza,remélem azért érthető voltam. :-(((

2011. máj. 19. 12:39
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Mindenkinek nehéz akkor, ha nincs egy olyan külső dolog, ami felfrissíti és pozitív dolgokkal tölti fel. Mindenkinek ez más, nekem pl. a sport, a szépítkezés vagy az olvasás.

Eleinte lelkiismeret-furdalásom volt, de rájöttem, hogyha nem adom meg ezt magamnak, akkor a család issza meg a levét. Mindenképp megéri saját örömforrást találni és abban létezni, mert a mindennapi dolgok és a mókuskerék,a peluscsere és a "megint kiborította a vizet" totál kiszívják az ember energiáit.

Ha hormon problémát sejtesz, akkor mindenképp egy kombinált vérvizsgálat kell, illetve egy endokrinológus szakorvos.

2011. máj. 19. 13:05
 12/28 A kérdező kommentje:
Még egy érdekesség baromira nem értem,de csak a férjem előtt aszalad ugy el velem a ló! Bárki más van ott nyugodtabb tudok maradni stressz helyzetben,pedig ő segit a legtöbbet! Tévedés ne essék nagyon szeretem a férjem a csalódások ellenére amit nekem okozott,de nem értem miért van ez igy.
2011. máj. 19. 13:05
 13/28 anonim ***** válasza:
a férjed kérdésre: mert még mindig feszült vagy vele kapcsolatban, és amikor ő ott van, akkor neki is meg akarsz (akár tudat alatt felelni), de közben a gyerekek "gyerekek" maradtak, akikhez rohanni kell és folyton talpon lenni. És ez a kétfelé figyelés hosszútávon fárasztó és frusztráló.
2011. máj. 19. 13:08
 14/28 anonim ***** válasza:
Biztosan nem vagy rossz anya! A párod pedig csak akkor érti meg - ha megérti, mert ugye egy férfi ezt nem érzi - ha megosztod vele az érzéseidet, hogy szeretnél nem ilyen lenni, de valami nincs rendben és egyedül nem tudsz megbírkózni ezzel a nehézséggel. Álljon melléd, segítsen és te is mindent elkövetsz, hogy megváltozzon ez a helyzet. És mindezt persze higgadtan, mert szükséged van/lesz támogatásra.
2011. máj. 19. 13:10
 15/28 A kérdező kommentje:

Anyám nővérem nem igazán akarom belevonni ebbe az egészbe,tudom hogy nem értenék meg! Anyám azért mert szerinte minden depi hiszti(egyébként a férjem is hasonlo véleményen van) A nővérem meg mivel nincs gyereke,ne élt át ilyet,és nekik mind idegen ez az érzés hogy hogy kételkedhet egy anya z érzéseiben a gyereke iránt.

A párom nem igazán hallgat meg ha ilyeneket kezdek mondani,igaz szerinte mindent elmondtam már 100x,és unja. de mostanában legalább eljutottunk oda hogy elismeri hogy hormongondjaim és szülés utáni depim volt,ezért változtam ilyen nagyot,negativ irányba.Mindketten egyetértünk abban hogy valami kezelés szükséges,de akkor most hol kezdjem,háziorvosnál aki vagy endokrinologushoz,vagy pszichiáterhez ad beutalot?

2011. máj. 19. 13:15
 16/28 anonim ***** válasza:
Indulj el valamelyik úton. Keresd fel a háziorvost, hogy segítsen. Ha nem ő a megoldás, akkor mondja meg hová kell fordulnod... Nyugi, biztosan tud tanácsot, segítséget nyújtani. És bízz magadban, hogy le tudod küzdeni ezt a problémát mert AKAROD! A gyerekekért, a férjedért....
2011. máj. 19. 13:28
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, hogy a kívülállók sokszor titulálják hisztinek a depressziót... Volt ilyen depis ismerősöm - nem szülés miatt - és a környezete sokáig nem vette komolyan, nem foglalkoztak vele...stb. Nem vagyok orvos,de egy általam jól ismert embernél egy idő után észrevettem a vészes jeleket, pedig előtte sosem volt ilyenben részem. Szerencsére időben kapott orvosi segítséget, és azóta is hálás érte... és ezt nem a magam dícséretére írtam. Tudom, ha nem így történik, akár tragédia is történhetett volna. Azért próbáld meg a férjedet meggyőzni, hogy te vállalod a kivizsgálásokat...bármit, de álljon melléd, támogasson , segítsen, mert most nagy szükséged van erre. Ne hagyjon elveszni....
2011. máj. 19. 13:37
 18/28 anonim ***** válasza:
Fordulj gyorsan szakemberhez. Egyik ismerősöm sokkal durvább helyzetben volt, ő félt, hogy a gyerekben valami kárt tesz, nem lehetett egyedül hagyni a gyerekkel , mert bepánikolt, rosszul lett. Orvoshoz ment és kederült szülés után valamelik hormont nem termelte a szervezete és ezt volt a gond okozója. Kapott gyógyszert és minden Ok lett. Kitartást!!!!!
2011. máj. 19. 13:44
 19/28 Bea24 ***** válasza:
Szia! Ugyan ez a helyzet velem, minden dettóra, még az is, hogy akkor vesztem el a kontrollt, ha férjem velünk van. 8 és 21 hósak. A többit most nem részletezném, inkább privi?
2011. máj. 19. 13:44
 20/28 anonim ***** válasza:

Hm, csodálkozom, hogy ennyien beleesünk ebbe a problémába...

Én is nagyon durva szülés utáni depresszióban szenvedtem. Én ott akartam hagyni a babám a kórházban. Sajnos nekem már ott kijött. (császáros voltam) amikor meg hazajöttünk, teljes csőd, nem aludtam, nem beszéltem, csak állandó gyomoridegem volt, és sírtam. Rá sem bírtam nézni a babámra, anyósom volt itt 2 hétig, utána meg anyukám, ők látták szinte el a babát. De azért szoptattam. Elmentem pszichiáterhez, és jobb lett, de néha még rám szokott törni sajnos az érzés, csak már korántsem ilyen erősen, "csak" annyi, hogy nagyon nem kellett volna nekem még gyerek. A Férjem megértő, és imádja fiúnkat, és én vele tök higgadt és normális vagyok. Én inkább magamban vezetem le a feszültséget, vagy megiszok egy pohár bort, vagy áthívom a barátnőmet. Ne a Férjeden töltsd le, semmiképpen sem, és ne is a babádon! Nekem is nagyon nehéz volt ez, de imádom a Férjem, és ha amikor hazajön egy fárasztó nap után a munkából a családjához, akkor ő sem ezt szeretné kapni, hanem egy mosolygós, boldog és kiegyensúlyozott családot, így ő is szívesebben jár haza, és van veletek. Ha sokáig igy megy ez, talán menekülni fog. Sajnos nem egy ilyet ismerek... Keress fel egy pszichiátert, ha gondolod, megadom az enyémnek a számát,nekem segített!

2011. máj. 19. 14:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!