Nem szeretem a babám?
Van két gyerekem,a kisebbik 8 hónapos.Nem nagyon akartam őt megtartania kis korkülönbség,a házzasságom válsága,és egyéb tényezők miatt.Amikor megszületett,elég komoly depim lett,ami ugy a gyermekágyi időszak után csökkent,de igazi érzelmeket csak 5 hónapos kora körül kezdtem el érezni iránta.A szülés utáni depresszióm elég durva volt,mindenért őt hibáztattam,amikor a férjemmel veszekedtünk nem egyszer mondtam azt is hogy gyülölöm mind a kettőjüket :-( Volt hogy szabályos késztetést éreztem hogy megüssem.Persze soha nem tettem-tenném meg,de amikor éjjel sokadjára kelt fel,minden bajom volt,ezer problémám,és amikor elkezdett sirni ilyet éreztem.:-( Ez szörnyü érzés.Nem tudom érzett e már ilyet valaki közületek.
Most 1-2 hete megint előjöttek ezek az érzések,és fogalmam sincs mitől.Rettenetesen ingerült vagyok vele,főleg amikor harmadjára kelti fel az egy hete lázas nagyobbik lányomat a visitásával... Egyébként mindent megkap,semmiben nem szenved hiányt,sokat nevetgélek vele,és normál körülmények között sokat szeretgetem is.Ha kettesben vagyok vele,akkor mindent szépnek és jónak látok,de ha mindkét gyerek épp visit,vagy felkelti a kicsi a nagyot akkor nagyon ki tudok akadni:-( Sokszor gondolok arra most megint mennyivel könnyebb lett volna a z életem ha ő később születik.
Bocsi hogy hosszu lett és kusza,remélem azért érthető voltam. :-(((
huu, sajnállak.Nehéz lehet tényleg, és tudom, hogy tudod, hogy ő nem tehet semmiről, csak egy ártatlan emberke.
Amúgy már én is éreztem hasonlót, amit írtál, és úgy szégyenlem magam miatta.Sajna lobbanékony vagyok/voltam, hirtelen fel tud menni bennem a pumpa...de már változó félben vagyok:)
Mikor így kiakadsz, esetleg menj be 1 percre a fürdőbe, próbálj megnyugodni.Sajnálom a problémákat is a férjeddel...
Szerintem a körülmények szülték ezt a megnyilvánulást. Sok rajtad a stressz, nagy a nyomás, és ezt rajtuk vezeted le. (még ha nem is akarod)
TUDOM, hogy nagyon szereted a picit, hiszen édes kis csöppség, de a feszültségedet csak nőveli az éjjeli sírás, a nagyobbik gyerek betegsége és hasonló hisztijei. Szerintem nyugodtan elmehetsz egy pszichológushoz, nekem az osztályfőnököm az volt és nagyon szerettem vele beszélgetni, hidd el, te is megnyugodnál. + ő mutathat néhány technikát (pl légzési gyakorlatot) amivel megnyugtathatod magadat.
Szerintem beszélj a férjeddel is, és ha a picit jut eszedbe hibáztatni, hallgasd meg a Mama kérlek meséld el nekem c. dalt ----> "nem kértem tőled az életet"
:)
Szerintem ezt egy szakemberrel kellene megbeszélned, lehet, hogy a hormonjaiddal van valami gond...nem tudom. Értem, hogy nem tehetsz róla, de a gyerekeidet nagyon sajnálom. Szegény kis ártatlan lelkek! Én mit nem adnék, ha sikerülne a kistesó! Az élet olyan igazságtalan...
Fordulj orvoshoz, kérd a családod segítségét, hogy mielőbb kikeveredj ebből és átvészeld ezt az időszakot. És a gyerekeket ne okold semmiért, mert ők legalább annyira nem tehetnek erről, mint te. De ellene csak te tudsz tenni. Háziorvos, védőnő, pszichiáter... Minden jót!
Szia!
Nagyon jó, h megtartottad a babát, és az is normális, h néha kiakadsz.
Az én gyerekeim között kicsit több, mint 2 év van.
Amikor fáradt vagyok, akkor én is kiabálok velük, és volt, amikor eszembe jutott, h sokkal lazább lennék, ha még nem születtek volna meg. De akkor ha később születnek, akkor azokkal lett volna más probléma. Szóval minden gyerek problémás és fárasztó, bármikor születnek :).
Ezektől a gondolataidtól ne ijedj meg, mindenki mérges lenne, ha ezredjére felébresztené a lázas nagyot, vagy más dühítő dolgot csinál. Nincs olyan anya, aki ne akadna ki a gyerekére.
Az őt bántó és okoló gondolatokat engedd el magadban, ne ijedj meg tőlük és ne gondolj rájuk folyton önostorozó módon. Szép lassan eltűnnek majd, és tudsz majd örülni felszabadultan a két gyönyörű és egészséges, sok örömöt hozó gyerekednek!!!!!!
Én is hormonális problémára gondolok,mert ugyanilyen okokból fogamzásgátlót sem szedhetek,és a terhességeket is nagyon ROSSZUL VISELTEM.Szinte végigsirtam a 2x9 hónapot,és ez nem egy költői tulzás.Nem értem miért jott ez most megint igy elő,már az is megfordult a fejemben hogy mi van ha terhes vagyok???!!
Hormonális problémákon is segithet egy pszichologus?Vagy azzal hova kell fordulni?
Azon az idézeten a "mama kérlek..." megint elsirtam magam.
Olyankor érzem főleg nagyon kilátástalannak a helyzetem,ha arra gondolok,hogy milyen nehéz ez az egész,és hogy még 1-2 évig ilyen is marad.
Másnak is ilyen nehéz,vagy én nem vagyok elég a feladatra??????????????
Borzasztóan rossz anyának érzem magam egyébként,párom is igy gondolja,ez miatt már tele vagyok komplexussal.
A babán szerencsére nyoma sincs a viharos terhességemnek,meg a depimnek,nagyon mosolygós,kiegyensulyozott,gyönyörü életvidám baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!