Anyukák, kellene valami szimbólumot magunkon hordani hogy jelezzük vele hogy anyukák vagyunk, nem?!?!
Mentem ma a buszon és azon tűnődtem hogy vajon a nők akiket látok anyukák vagy nem?!?
Milyen jó lenne egy x színű karkötő vagy madzag a csuklónkra...na?
Sok a bamba, vagy direkt nem figyelő ember. Ha nagy pocakkal mentem az utcán terhesen, akkor sem vették észre, hogy pocakos vagyok. S itt most nem is arról van szó, hogy elvártam volna bármit is tőlük, csak mondjuk nem esett jól, ha belekönyököltek a hasamba... Rajtuk nem segíteni a szalag sem. :)
Amúgy mint ötlet nem rossz, de szerintem nálunk sokakban csak ellenszenvet váltana ki. "Kit érdekel, hogy anya vagy. Neveld a gyereket, főzz, moss, takaríts, és dolgozz. Szalag ide vagy oda."
Vagy most csak pesszimista lennék?
Nem tudom, sok a rossz tapasztalatom.
Amúgy jó kezdeményezés lenne, még meg is gazdagodhatnál belőle, ha van rá igény. :)
De miért pont a csuklónkra tegyük? Miért nem pl: a hajunkba vagy a homlokunkra ott jobban látszik, mert hosszú ujjú pulcsi esetleg eltakarhatja.
Nagyon szeretem a kisfiamat, de ez elmebeteg ötlet. a külvilágnak NŐ vagyok, csak a gyerekemnek vagyok ANYA.
Ez már tényleg hihetetlen... Kinek mi köze van hozzá, hogy anya vagyok sem?!
Jelenleg még nincs gyermekem, de szeretnék.
Van olyan a környezetemben, akinél aktuális a baba téma, de sajnos nem jön össze. Örökbefogadás folyamatban van, de az is hosszú idő. Miért kell nekik is látni, hogy hihihih nekem összejött nekem nem?!
Én most nagyon ledöbbentem.
Érdekes ötlet, talán kicsit beteg is :).
Engem csak akkor zavart hogy nem tudtak hogy anya vagyok, amikor meg 9 honapos terhesen is felloktek a buszon és senki soha nem adta át a helyet, néha oregnenik, meg most amikor tolom a cuccal, gyerekkel felpakollt 20kgos babakocsit és ramdudal meg nekem jön az autós a zebrán, vagy boltban belém jönnek a kosarukkal. De ezeken nem hiszem hogy bármilyen szimbólum segítene, úgyhogy offolom a témát.
OK, valóban ez egy kreatív ötlet. Igen színesebb lenne a világ, de plusz extra kiváltságok ne fűződjenek hozzá.
Akinek nincs gyereke, az miért ne hordhatna bármilyen színű karkötőt?? Ha nekem nincs akkor miért ne hordhatnék bármit? Azért ezzel diszkriminálnánk is, ha az érem másik felét nézzük.
13:08-as válaszolónak igaza van.
Tegyük át ezt a kérdést a "teherbeesés" kategóriába. Kíváncsi vagyok ott mennyien állnak mellé.
Igazatok van! Rúgjunk a földön fekvőkbe még egy nagyot. Aki nem éli át azt amit ők, az nem tudhatja, hogy milyen.
Aki akar az járhat szendvics emberként az utcán "Anya vagyok" felirattal a hátán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!