Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 14-15 hónapos babátokat rá...

14-15 hónapos babátokat rá mernétek hagyni 2 hétre a nagyszülőkre, dédszülőkre?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy férjemmel kettesben el szeretnénk utazni, mert a terhesség óta eltávolodtunk egymástól és újra össze szeretnénk csiszolódni. Viszont ezt csak úgy tudnánk megoldani, ha nem kéne egész álló nap a kicsivel foglalkozni, hanem csak mi ketten végre, sok-sok hónap után... Remélem ezt nem gondoljátok önzőségnek, de muszáj lenne újra egymásra találnunk. Anyukám és nagymamám vigyázna a kisfiamra, amíg mi távol lennénk. Mit gondoltok? Van esetleg tapasztalat?
2011. ápr. 4. 16:42
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
82%

Nem hagynám itthon 2 hétre a gyerekem, DE! a sógornőm elment másfél hétre síelni a férjével és itthon hagyták anyósomra az akkor 13-14 hónapos kislányukat. Nem volt semmi baj.

Ez gyerekfüggő is. Az én kislányom rettentő anyás, tuti nem bírna ki 2 hetet nélkülem és én se nélküle. Még a WC-re is jön utánam. A sógornőm kislánya pedig nem ilyen, azóta is jön hetekre a mamához örömmel. Valaki önállóbb már ilyen korban is vki meg még nem.

Majd írj, hogy döntöttél és, ha elutazol, milyen volt a viszontlátás a gyerekeddel.

2011. ápr. 7. 14:44
 42/53 anonim ***** válasza:
78%
Én nem tudnám magára hagyni, mert megszakadna a szívem, hogy mi van a kicsivel itthon, miközben én jól érzem magam valahol máshol ezer km-re.Férjednek csak gratulálni tudok jól megszervezte a 2 hetet.Szerintem 2-3 nap is elegendő lett volna és nem külföldön, hanem belföldön.Ha eltávolódtatok,nem biztos, hogy most ez a megoldás.
2011. ápr. 7. 14:47
 43/53 anonim ***** válasza:
73%

Én is mindig furcsának tartottam, ha valaki úgy érzi, egy utazással 2-3 éve feltornyosuló problémákat meg lehet oldani. Ez szerintem nem így működik. Kezdetnek elég lenne az, ha a férjed és Te ÉLVEZNÉTEK azt, hogy EGY CSALÁD VAGYTOK!!! Annak minden szépségével, gondjával, bajával együtt! Nem csak a rózsaszín dolgok vannak, ha gyerek születik egy családba, ezt mindenki sejti, tudja.

Én csak akkor tudnék nyugodt szívvel utazni, ha már előtte hozzászoktattam a gyereket ahhoz, hogy néha napokig nem látjuk egymást. Nálunk ilyen még nem volt, őszintén megmondom, mert én már alig várom, hogy délután hazaérjenek a suliból:)

2011. ápr. 7. 14:51
 44/53 anonim ***** válasza:
88%

14:44es vok.

Azt nem írtad, hogy a gyereked miket csinál már. Mert szerintem attól is függ a dolog, hogy pl. felébred-e még éjszaka, ha igen, csak Te tudod-e megnyugtatni, vagy szopik-e még, elaszik-e könnyen nélküled...stb. Mert az én kislányom ilyen idős korában szinte még csak szopizott, sajnos, nem is nagyon evett mást, éjszaka többször felébredt cicizni, csak cicin aludt el este, még a férjem se tudta elaltatni, ezért se hagytam volna magára még egy éjszakára sem, de ha a te gyereked már "önállóbb" akkor megint más a helyzet.

2011. ápr. 7. 14:57
 45/53 anonim ***** válasza:
71%

Rá merném hagyni mindkét nagyszülőre, de soha sem tudnám!

Nekem inkább kínzás lenne 2 hétig egyáltalán nem látni, nem hogy élvezetes nyaralás, én tuti vinném a kicsit, pedig a kislányom egyáltalán nem anyás, de én nem azért szültem hogy nélküle nyaraljak, mikor tudom hogy ő is élvezné, a házasságot pedig csak hétköznapokban lehet megmenteni úgy ahogy írták előttem is.

2011. ápr. 7. 15:01
 46/53 A kérdező kommentje:
A kicsim elég "önálló", jól elvan magában, eljátszadozik, csak akkor anyás, ha már fáradt, vagy éhes. Éjszaka már hónapok óta nem ébred és már nem is szopik, vigasztalni pedig-ha kellett- a nagyi is meg tudta. Azt azért szeretném hozzátenni a félreértések elkerülése végett, hogy nem most mennénk el, hanem csak szeptemberben, addig van időm gondolkodni, azért is tettem fel most a kérdésem, hiszen most őrlődöm, és fokozatosan szoktatnám természetesen hozzá a kincsemet- ha úgy döntök, hogy máshol /mamáéknál/ is lehet alukálni, enni-inni, játszani, stb... Nem vagyok egy szívtelen, mit sem törődöm anya, hogy egyből beledobjam a mély vízbe...Akkor fel sem tettem volna ezt a kérdést.
2011. ápr. 7. 17:49
 47/53 anonim ***** válasza:
szeptemberben lesz 14hós?
2011. ápr. 7. 18:00
 48/53 A kérdező kommentje:
Igen. Viszont megőrülök, annyira nem tudom még, mi legyen. Egymáshoz vagyunk nőve, szeptember még messze van, addig bármi történhet. Amióta tudom, hogy Utazunk/utaznánk, nem hagy nyugodni a gondolat, hogy mi lesz a kicsikémmel...
2011. ápr. 7. 18:10
 49/53 anonim ***** válasza:
3an semmiképp nem tudtok/akartok menni?
2011. ápr. 7. 18:42
 50/53 anonim ***** válasza:
100%
Nem!Ha szeretitek egymást, akkor talán nem most kellene (pót)nászútra mennetek.Tudtátok, hogy mit vállaltatok amikor babát vállaltatok.Akkor mikor megszületett, akkor is tudtátok, hogy mostmár nem lesztek többet kettesben.Ezt el kell fogadni, és ha nyaralni mentek,akkor igenis tessék elvinni a kicsit is magatokkal.Biztos tetszene neki is a nyaralás!Én nekem fel sem merült soha a fejemben, hogy a babám nélkül menjünk nyaralni!Vagy még jó megoldásnak találom, hogy apa,anya,baba,nagyi, tehát menjetek négyesben.Nagyi vigyáz rá, ti meg lehettek sokat így is kettesben, és mégis ott van a baba.
2011. ápr. 8. 21:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!