3 hétre nagyszülőkre bízni 1 éves babát?
Nem hagynám ilyen hosszú időre nagyszülőnél, max pár órára.
A fiamat majdnem 3 évesen hagytam először a nagyinál, 2 napra.
A lányom másfél éves, éjszakára még sosem hagytuk másra, napközben igen, mert iskolába járok. De szerintem 3 hét hosszú idő, egy kisgyereknek anya nélkül,Ő már nem olyan pici, hogy ne érje fel ésszel, hogy "Anya nincs"!
Nem tudom, mi az oka, hogy 3 hétre másra bíznád a kicsit, de én megpróbálnám vagy magammal vinni, vagy el sem menni.
A körülményektől függ!
Ha a picit nem szoktattad magadhoz,ha hagytad már máskor is a nagyszülőkre,ismeri őket, volt már nálunk néhány napra,akkor nyugadtan maradhat náluk ennyi időre is.
Egyéves gyereknek már nem CSAK az anyukájára van szüksége,hanem a család más tagjaira is. Csak ma hiszik azt az anyukák,hogy állandóan a gyerek mellett kell lenniük.
"Ha a picit nem szoktattad magadhoz,..."
Te tudod, mit beszélsz? A gyerekednek Te vagy az ANYA, így nagybetűvel! Természetes, ha egy gyerek, ahogyan Te fogalmazol: "hozzászokik" az anyukájához, ez az élet rendje, alapesetben ez a normális.
Persze, hogy ki lehet mozdulni, és rá lehet pár órára, vagy egy napra bízni másra a gyereket, de hetekre??? Ez számodra tényleg ennyire egyszerű lenne, ahogy írod? Mert a gyerekednek nem hinném.
Ha megoldható, nem. Bár az enyém még kisebb, de anyukám meséli, hogy ennyi idős voltam, amikor rábíztak 2 hétre a nagyszülőkre (együtt éltünk velük, tehát ismertem őket), és amikor hazajöttek, nem voltam hajlandó rájuk se nézni. Nem lettem lelki sérült, de nekik biztos nem esett jól.
Azért van átmenet aközött, hogy valaki vécére se megy a gyereke nélkül, és hogy 3 hétre leadja, ezt a párral felettem válaszolónak írom. Gondolkozz, mielőtt írsz valamit, itt egy 1(!) éves gyerekről van szó. 2-3 év múlva már talán, bár 3 hét nekem az iskoláskor elérése előtt soknak tűnik.
Ha kórházba kellene mennem akkor ott hagynám, ha csak úgy akkor 2-3 napnál nem hagynám ott tovább.Nyaralni nem mennék el nélküle 3 hétre.
21 hónapos volt a nagy fiam mikor a kicsi született és 3 napig a mamákkal és az apjával volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!