14-15 hónapos babátokat rá mernétek hagyni 2 hétre a nagyszülőkre, dédszülőkre?
Kettővel feljebbi vagyok.
A kommentedet olvasva azt kell mondanom, így pláne nem... Nem szeretm a lepasszolás kifejezést, mert miért ne mehetne el az anyuka manikűröshoz vagy fodrászhoz vagy mittudomén, és is járok kávézni a barátnőimmel, sőt randizunk is a férjemmel, nem kell ezt túldramatizálni. De ez a pici, ahogy írod, még egy percet sem volt nélküled. Nem rögtön 2 héttel kéne kezdeni...
Persze abszolút érthető a problémád, de esetleg nem próbálnátok meg először pár órára a nagyival, aztán, ha jól megy, egy éjszakára stb. Már néhány kettesben töltött óra is csodákra képes. :)
nem nagyon akartam írni csupán a kérdést olvasva, de amiket még hozzá írtál, illetve amiket a többiek írtak meggondoltam magam.
ha most elmentek 2 hétre, aztán visszacsöppentek a régi kerékvágásba ugyanúgy megtörténhet a baj, azaz ugyanúgy eltávolodhattok egymástól. szerintem ez a 2 hét nem oldja meg a problémátokat, mivel gyerekkel együtt kell élni, vele együtt kell megoldani a problémákat amik felmerülnek egy házasságban, nem lehet mindig elrohanni, főleg nem a gyerek elől.
pihenést mindenképpen megérdemeltek, megérdemlünk, egy-egy romantikus vacsorát, egy mozit, egy sétát....stb, de ahhoz nem kell 2 hét és nem kell több mint 1000 km-re menni.
egy wellnes-fittnes hétvége tökéletesen megfelel erre, ez most úgyis olyan divatos. az álomutazást hagynám amíg a gyerek legalább 3 éves nem lesz, vagy még nagyobb, és nem kell úgy aggódni érte, de azt hiszem csak vele lennék képes elutazni ilyen hosszú időre.
egyébként ha még senkire nem hagytad eddig, óriási változás lenne ez számára, neked is szörnyű lenne, pár nap után biztos haza szeretnél jönni, amikor már sínen vagytok apával.
persze ti döntitek el, de inkább több figyelem kellene egymásra úgy általában, egy kicsivel kevesebb a gyerekre, és így lehetnétek rendes, boldog család.
szia
Akkor én írok konkrétat a mi példánk alapján.
18 hós volt most januárban a kisfiam mikor 2 hétre itthonhagytuk a két nagymamára.
Thaiföldre mentünk szintén kikapcsolódni.
8 hetes kora óta vigyáznak rá a nagyszülők pár órát esetleg 1-2 napot eddig.
Nagyon féltem!! Egy 10 oldalas "használati utasítást" hagytam itthon nekik a gyerekre vonatkozóan. Kétnaponta beszéltünk telefonon a nagyikkal, hogy minden oké -e?
Egy fontos dolgot mondthatok! A gyerekenek nem emlegettek minket a két hét alatt, mert féltek tőle milyen reakciót válthat ki és jól tették, mert mikor már a taxival jöttünk haza, kihangosította a nagyi a telefonját és a gyerek elkezdett ordítani mikor meghallotta a hangunkat. :((
Na hát sírtam én is..!!
És mikor hazértünk, nem mosolygott, csak odajött és ült szótlanul az ölemben. Ez tartott pár órát, aztán olyan volt minden mint régen.
Szóval fel a fejjel!! Vállald be és érezzétek jól magatokat!
üdv
T
Egy 14-15 hónapos gyereknek nulla időérzéke van. Ha napokra "elhagyják" a szülei, akkor ő azzal nem tud mit kezdeni. Elején lehet hogy balhézik majd, de utána rájön, hogy eltűntek, hiába cirkuszol nem jönnek elő, és beletörődik az új helyzetébe. Nem tud várni rátok, nem tudja számolni a napokat, egyszerűen pár nap után megszűntök számára létezni. Még kicsi ehhez.
Érthető, hogy a házasságotok fenntartása érdekében meg akartok tenni minden lépést. De a 2 hét elutazást több ezer kilométerre azért túlzásnak tartom. El se tudom képzelni, hogyan pattanhatott ki egy felelős apuka fejéből, ráadásul már be is fizette. Jó a meglepetés meg minden, de valami közelebbi és rövidebb út biztosan jobb lenne. Annak sincs értelme,hogy elmész 2 hétre és rágod a kefét egész idő alatt, hogy vajon hogyan fogad majd a gyereked, ha hazaérsz. Nem az a lényeg, hogy hová utaztok el, hanem hogy együtt legyetek a férjeddel és egymással foglalkozzatok.
Én nem hagynám itt még a nagyobbakat (4,6 év) sem két hétre.
Én nem hiszk ebben, hogy ez a két hét segítene, pláne gyerek nélkül. Mert oké egymásra csiszolódtok újra és aztán vissza a hétköznapokba? Szerintem előbb a hétköznapokban kéne összecsiszolódni újra és aztán egy nyaralás.
Ráadásul ha ott hagyod a gyereked, akkor ez fog a fejedben járni, mi lehet vele, hogy érzi magát? És dőlt az egész projekt és esetleg még nagyobb csalódás lenne.
Én inkább rövidebb szabit vennék ki, egy mozi, egy vacsora, egy séta.
Szia!
Húúú, nekem nagyon fura már a kérdés gondolata is...
Nem merésről van szó... Persze, tudja az ember, hogy jó helyen van, szeretik, gondoskodnak róla, de én megőrülnék a hiányától! Lehet csak én vagyok így, de ha már 1-2 órára a nagyira hagyom, mert dolgom van, ahova nem vihetem magammal, már a végén alig várom, hogy hazaérjek végre és átölelhessem. Egyszer volt, hogy átvittük a nagyihoz, hogy együtt a párommal rendbe rakjuk a házat (mert a kisfiam mellett nem lehet, 21 hónapos), meg utána kicsit együtt legyünk, csak egymásra figyeljünk... Nem tudtunk. Kész lettünk a takarítással, megittunk egy kávét és már szaladtunk is a gyerekünkért annyira hiányzott mindkettőnknek. Nekünk már nem élet nélküle... Hozzánk van nőve, így vagyunk egész:-)) Romantikára meg este mikor már alszik akkor van lehetőségünk.
Nem vagyunk egyformák, ha te ki tudnál kapcsolódni nélküle, akkor menjetek. Jó pihenést! Remélem megoldódik köztetek a dolog:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!