Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 14-15 hónapos babátokat rá...

14-15 hónapos babátokat rá mernétek hagyni 2 hétre a nagyszülőkre, dédszülőkre?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy férjemmel kettesben el szeretnénk utazni, mert a terhesség óta eltávolodtunk egymástól és újra össze szeretnénk csiszolódni. Viszont ezt csak úgy tudnánk megoldani, ha nem kéne egész álló nap a kicsivel foglalkozni, hanem csak mi ketten végre, sok-sok hónap után... Remélem ezt nem gondoljátok önzőségnek, de muszáj lenne újra egymásra találnunk. Anyukám és nagymamám vigyázna a kisfiamra, amíg mi távol lennénk. Mit gondoltok? Van esetleg tapasztalat?
2011. ápr. 4. 16:42
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:

Kedves előttem író, 1 perccel megelőztél :-))

Egyre gondoltunk. :-))

2011. ápr. 7. 11:15
 22/53 anonim ***** válasza:
100%

Én is tudok ilyen esetről,lehet lepontozni! :D

Keresztlányomat másfél évesen hagyták a nagyszülőknél 10napra. Onnantól éjjelente felkelt hónapokon keresztül, sírt, mindig rosszat álmodott, hisztirohamai voltak, s ha csak meghallotta, hogy mennek a mamához látogatóba, üvöltésben tört ki... Ja, és ő sem ismerte meg a szüleit, amikor megérkeztek a nyaralásból. Semmi reakciót nem mutatott, mintha idegeneket látott volna...

(Már elmúlt 6éves, és nem tud leszokni az ujjszopásról - ez csak zárójeles, nem feltétlenül függ össze a leírtakkal, de akár hathatott rá az is, hiszen kiskorában magára hagyták hosszú időre...)

2011. ápr. 7. 11:21
 23/53 anonim ***** válasza:
100%

Akárhol utánanézhettek a gyermekpszichológiában: az ilyen korú gyerekek teljes világa maga az anya.

Szükségük van erre az egyetlen, stabil pontra.

2011. ápr. 7. 11:24
 24/53 anonim ***** válasza:
100%

Így van, igaza van az előttem válaszolónak! Én is most olvasok erről - tanulok pszichológiát.

Jöhetnek a lepontozók! :))

2011. ápr. 7. 11:26
 25/53 anonim ***** válasza:
47%

Szerintem neked kell ezt eldönteni, és nem nekünk. Még akkor is, ha segítséget varsz tőlünk, hogy mi hogyan döntenénk. Nem mi éljük az életedet. Neked kell azt érezned, hogy mennyire van romokban a hazassogod. Neked kell azt érezned, hogy a gyermeked mennyire fogadja el a nagyszülőket. Mérlegelned kell, hogy mit miért aldozol fel, esetleg tűröd a negatív hatasokat is. Az, hogy a gyerek elhidegül tőled, azt elarulom, hogy nemcsak 14-15 honapos korban van így. 4-5 éves gyereknél is ugyanígy van. Viszont 1-2 hét és minden a régi. Sőt bölcsőde és ovoda kezdés esetén is vannak olyan gyerekek, akik elhidegülnek. Nem tudom, hogy mennyire van romokban a hazassagod. Ha nagyon, és úgy érzitek semmi mas nem mentheti meg, akkor én bevallalnam, hiszen a gyereknek sem lenne jo, ha a szülők szétmennek. Neked ez a lehetőséged adodott, elutazhattok messzire, tengerpart, romantika stb. Nyílvan azért 2 hét, mert messze mentek. Gyerekkel hazassagot menteni nem lehet. Ha úgy döntesz, hogy mész, akkor kettesben. Ha gyerekkel, abbol megint nincs 100%-os egymasra figyelés. Neked kell eldöntened, hogy a nyaralas utani 1-2 hetes esetleges elhidegülést bevallalod-e. De szerintem az sem 100%-os, hogy elhidegül annyira tőled a gyerek. Nekem 3 éves elmúlt mar az egyik fiam, és amikor a nagyszülőknél volt 1 hetet, akkor rajta semmi valtozas nem volt. A szomszéd asszony gyereke viszont még 4 évesen is úgymond bünteti a szüleit, ha "lepasszoljak" a nagyszülőkhöz.

Szoval mérlegelj, és dönts a szíved szerint! Ezt csak Te tudhatod!

2011. ápr. 7. 11:45
 26/53 anonim ***** válasza:
100%

Én a gyökerénél kezdeném a dolgokat.Normális az ha valakik a terhesség alatt és utána eltávolodnak egymástól???Mi ennek az oka?Nálunk pont fordítva volt amíg nem lettem terhes állandóan rohantunk csak a meló azután én szabad lettem otthon voltam és a páromra is volt idő meg utána babára is szóval sokkal bensőségesebb most a kapcsolat.Én ha mennék nyaralni vinném a gyereket nem lehet akkora gond mindent meg lehet oldani amikor alszik akkor kell romantikázni amikor ébren van akkor csak 3 tokkal kell foglalkozni élvezni a tájat és kizárni a világot na szerintem így lehetne újra egymásra találni főleg hogy a picike már nem is olyan kicsi az én lányom is ennyi idős.

Nem hagynám a nagyszülőkre 1 napnál tovább.

2011. ápr. 7. 12:29
 27/53 anonim ***** válasza:
35%
nem olvastam az eddigi valaszokat,de...a sajat peldankat tudom elmeselni. mi is voltunk tobbszor(3X) 1-1 hetre elmenve a kicsi nelkul, mert szuksegunk volt ra(szerencsere nem tavolodtunk el, de pihenni, mert semmi segitseg sincs a varosunkban, a ngyszulok mashol elnek), a gyerekunk a nagyszuloknel volt, semmi baja nem lett, a nagyszuloknek orom volt, mi vegre kimozdulhattunk kettesben. nem honapokrol, evekrol van szo, a gyereknek is jobb ha kipihentek a szulei, mint egy frusztralt csalad.szerintem nyugodtan utazzatok el, mindenki csak eldramatizalja ezt a nem hagyom el a gyerekemet kerdest, de azert eljar manikurbe stb, mert "addig lepasszolni" nem bun, de maskor...
2011. ápr. 7. 12:48
 28/53 anonim ***** válasza:
100%

Én leszek akkor a harmadik otthonhagyós példa: egyévesen hagytak rá a nagyszüleimre egy hétre, jól ismertem őket, hiszen együtt laktunk. :) Mégis, meséli anyukám, hogy amikor hazaértek, szaladt hozzám, én pedig elfordítottam a fejem... Nem lettem lelki sérült, de el tudom képzelni, szegénynek milyen érzés lehetett.

Én is azt javasolnám, hogy ha megoldható, vigyétek a mamát is, ha pedig nem, akkor csak a gyereket. Mi most voltunk wellness-hétvégén hármasban, és csodálatos volt! Egyrészt végre újra egymásra talált a férjem és az egyéves baba, másrészt - tévé, net és hasonló hülyeségek hiányában - miután rendben nyolckor letettük aludni, kiültünk az erkélyre borozni, hatalmasakat beszélgettünk, meg egyebek... :D

Úgy látom, nem vagy benne biztos, hogy itthon kéne hagyni a picit, így borítékolható, hogy romantikázás helyett végig otthon járnának a gondolataid, lelkiismeret-furdalásod lenne, aminek csak feszültség és veszekedések lennének a következményei. Rosszul sülne el az egész nyaralás, nem éri meg.

2011. ápr. 7. 12:56
 29/53 anonim ***** válasza:
100%

Én sem merném itthon hagyni olyan hosszú időre. Ha 2-3 óráig nem látom is hiányzik, nemhogy két hét!!

És lehet, hogy ti sem éreznétek olyan jól magatokat, nekem tuti lelkiismeret furdalásom lenne és hiányozna is. Gyed is azért van, mert az első két-három évben nélkülözhetetlen vagy a baba számára. de te tudod, te érzed. meg a távolsággal is gondom lenne, akár mi baj van, haza se tudsz jönni gyorsan.persze nem úgy kell neki indulni, hogy baj lesz, de én nem kockáztatnék. remélem jól döntessz!!biztos nehéz, főleg hogy már le is van foglalva. halgass a szivedre, én azt mondom neked :)

2011. ápr. 7. 12:57
 30/53 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat, legyenek azok negatívak, pozitívak. Én véleményekre voltam kíváncsi, de valóban, én/mi döntünk, hogy, s mint lesz. A kicsi a mindenem, de a férjemet még 10 év után is szerelemmel szeretem, és úgy érzem, eljött az idő, hogy egymásra is odafigyeljünk egy kicsit. Nem mellesleg amióta megszületett a kincsem, nem passzoltam le senkinek se egy napra sem, mert se fodrásznál, se körmösnél, se kozmetikusnál egy percet nem voltam. A fiamért éltem, magamra/magunkra szinte semmi időnk nem maradt.
2011. ápr. 7. 13:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!