Miért ilyen idegbeteg manapság sok anyuka?
Tegnap sétálgattunk a környéken és a kutyánk is velünk volt (láb mellett, pórázon) az egyik utcánál elkerülte a figyelmünket, a zsákutca tábla, így a végén meg kellet fordulnunk, már odafelé is feltűnt, hogy az egyik házból vadul szétrántották a függönyt, de amikor visszafelé jöttünk egy nő csővel ütötte a két kutyáját, mert azok merték megugatni a mi kutyánkat és szemrehányóan megjegyezte, hogy bent két gyerek alszik!
Miért kell az ilyennek kutya, főleg kettő?
Miért várják el, hogy az egész világ megálljon, senki meg se mozduljon, a legkisebb zaj nehogy elő merjen fordulni, mert történetesen az ő gyereke alszik?
Az ilyen idegbeteg inkább ne szaporodjon!
végig azt írjátok, nem szabad egyből ítélkezni, de ti mégis ezt teszitek!nem értem miért bántottátok a kérdezőt! érzem, hogy feldúltan írta ki a kérdést, jó kicsit erősen fogalmazott, de ti meg nem értitek végig, miről is szól ez a kérdés, csak a saját igazatokat hajtogatjátok.
leírom a saját történetemet: nagyon sokszor megkértem már, kedvesen, pironkodva a felettem lakó kismamát, hogy ha lehet tegyen egy szőnyeget a hintaszéke alá, amiben ülve a kisbabáját ringatj - gondolom talán ott szoptatja - mert nagyon lehallatszik ahogy a parkettán gördül a szék. csak néz rám nagy szemekkel és azt mondja, a picije jól el tud aludni erre az ütemes zajra, ő nem hiszi, hogy az engem ennyire zavar. elhajtott. mai eset: tegnap este tízig dolgoztam, jól esett vclna, úgy 7-ig szundikálni, persze a babája korán kel, ő már 6-kor húst kloffol és mos. délután, kb. 2 körül, bevetem egy szöget a falba, leviharzott, üvöltözött, hogy most alszik a Bella, azonnal fejezzem be, mert ha nem, leküldi az élettársát!
valaki említette a szülés utáni depressziót, kismamák, keressetek rá itt a babák témakörben a depresszió szóra, másfél oldal találatot ad ki és ha beleolvastok csomóan osztják az érzést. sajnos sok a kikészült kismama én is ezt tapasztalom.
egy két gyermekes anya
Egyet értek az utolsóval. Élni csak kompromisszumokkal lehet és ez nem azt jelenti, hogy csak másoknak kell tolerálni a mi dolgainkat.
szintén egy 2 gyermekes anyuka
Tény hogy sok a kikészült a kismama és sok az olyan anti-toleráns is aki megértené őket. Ilyen a világ, minden egyes témakörben megtalálni a két pólust akik véget nem érő vitákat tudnak szítani és folytatni, aminek semmi értelme.
Én megértem a kimerült kismamákat, borzalmasan nehéz egy sírós kisbabával, főleg ha egész nap egyedül vannak, de természetesen azt is aki hiába lépked tojáshéjon ha a kismamának még az sem felel meg.
TOLERANCIA emberek, ez a fontos! De a toleranciába nem fér bele sem az hogy "az ilyen idegbeteg ne szaporodjon" se az hogy még megmukkanni sem lehet ha a házban baba van, pl. panel esetében. Mindkét oldalt lehet intelligensebben is képviselni ezeknél!
Mi megértjük de miért nekünk a vadidegennek kell irreális dolgokat tenni azért hogy ő meg legyen értve?
A tolerancia arról szól hogy nem sértünk meg alapvető normákat, és szerintem az egy teljesen természetes dolog hogy valaki kimegy az utcára, nem arról van szó hogy forma1-et rendez az utcában vagy hajlani kettőkor mos, vagy házibulit tart amikor a szomszéd szül... A kismamáknak nem kéne toleránsnak lenni? Mert fáj beismerni de ők azok akik nem birnak másokat elviselni. Senkinek nincs joga másokon, főleg idegeneken kitölteni a nehéz életét. Ezt kéne elfogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!