Aki textilpelust használ pelenkázásra, miért?
Nem értem miért kell támadni a mosható pelenkát használókat.
Az is csak egy döntés , ugyanúgy mint aki az eldobhatóst használja.
7.59-es válaszolónak: nem olvastad figyelmesen,a félmilliót 2 (!) gyerekre értették. Ami igaz a te számításoddal is. Nem?
Ha nem fogsz ki akciókat be is jön a fél millió.
Amúgy én is moshatót használok: Coolababy márkát, 50 ezerbe került 23 darab, ami tökéletesen elég.
És tényleg nem pirosodik ki a baba feneke, tehát nem kell használni popsikenőcsöt, ami havonta megint lehet 1-2 ezer. Ami két évre 24-48 ezerre jön ki.
Ja és aki mosható pelenkát használ, az általában popsitörlőt is moshatót használ plusz vizet törölgetni(én a pisishez csak azt használok, a kakihoz eldobhatót). Ha a legolcsóbb popsitörlőt nézed, heti szinten kb 500 Ft, havi szinten kb 2000, két évre 48000.
Tehát összességébe egy gyereknél 2év alatt.
250e+24e+48e=322e.
Amúgy a kakira kitaláltak egy papír betétet, ha tudod mikor kakil beteszed, és kidobod a kakival , így a pelus nem lesz olyan. Könnyebb öblíteni. (én imádom a papír betétet, mert a kakis pelust én se szeretem öblíteni, de kibírom)
Mellesleg büdösebb az eldobhatós pelus a kukában a lakásban, ha csak nem vándorolsz ki a házból minden egyes pelust kidobni a nagykukába.
Én textilt használok és szerintem sokkal egészségesebb mint az eldobható. Kipróbáltam amúgy a papír pelust is és lényeges a különbség. A textil ezerszer jobban szellőzik (mármint az újfajta légáteresztők külsők, főleg ha csak tetra van benne)!!! és nincs benne töltelék vegyszer. Nyáron a tetra a legjobb, amúgy meg végülis mindegy.
Árkülönbség szerintem csak akkor van, ha több gyereknél használja az ember. De ár-érték különbség már viszont hatalmas!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!