Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki textilpelust használ...

Aki textilpelust használ pelenkázásra, miért?

Figyelt kérdés
Le a kalappal, szüleink előtt és aki most is mossa. De ha belegondolok áztatni, mosni(vízhasználat, áram). Na meg ugye büdösödik az áztatott kakis pelenka.Ezt én tuti nem csinálnám.DM-be gyűjtöm a pontokat, abból veszem a pelust, meg mindég az olcsóbbat keresem. Szerencsére nem érzékeny a babám bőre. Volt már mindenféle pelusunk.
2010. nov. 13. 19:52
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Én nem bántok semmit ez miatt, mindenki véleményét tiszteletben tartom. Meghallgattam, elolvastam mindenkiét. De én maradok a kényelmes megoldásnál.
2010. nov. 15. 08:53
 22/26 anonim ***** válasza:

Nem értem miért kell támadni a mosható pelenkát használókat.

Az is csak egy döntés , ugyanúgy mint aki az eldobhatóst használja.

7.59-es válaszolónak: nem olvastad figyelmesen,a félmilliót 2 (!) gyerekre értették. Ami igaz a te számításoddal is. Nem?

Ha nem fogsz ki akciókat be is jön a fél millió.

Amúgy én is moshatót használok: Coolababy márkát, 50 ezerbe került 23 darab, ami tökéletesen elég.

És tényleg nem pirosodik ki a baba feneke, tehát nem kell használni popsikenőcsöt, ami havonta megint lehet 1-2 ezer. Ami két évre 24-48 ezerre jön ki.

Ja és aki mosható pelenkát használ, az általában popsitörlőt is moshatót használ plusz vizet törölgetni(én a pisishez csak azt használok, a kakihoz eldobhatót). Ha a legolcsóbb popsitörlőt nézed, heti szinten kb 500 Ft, havi szinten kb 2000, két évre 48000.

Tehát összességébe egy gyereknél 2év alatt.

250e+24e+48e=322e.

Amúgy a kakira kitaláltak egy papír betétet, ha tudod mikor kakil beteszed, és kidobod a kakival , így a pelus nem lesz olyan. Könnyebb öblíteni. (én imádom a papír betétet, mert a kakis pelust én se szeretem öblíteni, de kibírom)

Mellesleg büdösebb az eldobhatós pelus a kukában a lakásban, ha csak nem vándorolsz ki a házból minden egyes pelust kidobni a nagykukába.

2010. nov. 15. 10:45
 23/26 anonim ***** válasza:
0%
Van szagelzárós pelenkakuka is a világon, és ezzel be is fejeztem a "vitát". Ja, és nem használok popsikrémet, mert nem kell! Csak és kizárólag fogzás idején szoktam, ha amiatt lenne csúnya a popsija, de alapvetően nem kell vennem kenőcsöt sem.
2010. nov. 15. 12:38
 24/26 anonim ***** válasza:
0%
Különben meg mosogasson ilyen pelenkákat az, akinek hat anyja van, én nem vagyok hajlandó...
2010. nov. 15. 12:40
 25/26 A kérdező kommentje:
ne veszekedjünk már. Ki ezt ki azt használja. Nem kell bántania azt sem aki mossa, én nem mosnék amit le is írtam már. De tartsuk már tiszteletben a másik döntését is. Egyébként tényleg nem büdös. Én mindég hűtőtasakba teszem a pelust, és este ki van téve az ajtó elé, reggel viszi le apa. De volt már, hogy a kukába maradt és nem volt büdös.
2010. nov. 15. 12:45
 26/26 anonim ***** válasza:

Én textilt használok és szerintem sokkal egészségesebb mint az eldobható. Kipróbáltam amúgy a papír pelust is és lényeges a különbség. A textil ezerszer jobban szellőzik (mármint az újfajta légáteresztők külsők, főleg ha csak tetra van benne)!!! és nincs benne töltelék vegyszer. Nyáron a tetra a legjobb, amúgy meg végülis mindegy.

Árkülönbség szerintem csak akkor van, ha több gyereknél használja az ember. De ár-érték különbség már viszont hatalmas!

2010. nov. 24. 12:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!