Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki textilpelust használ...

Aki textilpelust használ pelenkázásra, miért?

Figyelt kérdés
Le a kalappal, szüleink előtt és aki most is mossa. De ha belegondolok áztatni, mosni(vízhasználat, áram). Na meg ugye büdösödik az áztatott kakis pelenka.Ezt én tuti nem csinálnám.DM-be gyűjtöm a pontokat, abból veszem a pelust, meg mindég az olcsóbbat keresem. Szerencsére nem érzékeny a babám bőre. Volt már mindenféle pelusunk.
2010. nov. 13. 19:52
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem minden szemetet égetnek el, és még ha elégetik is, annak is van végterméke.

Több víz, vegyszer és energia fogy egy papírpelus előállítása közben, mint egy mosható tisztításakor.

És senki sem áll mögötted géppisztollyal, hogy használt mosható pelus vásárlására kötelezzen. :)

2010. nov. 14. 00:09
 12/26 anonim ***** válasza:
Hála Istennek, nem csak hogy használtat, de még újat sem veszek... örülök, hogy kisfiam végre "kilábalt" a fogzás miatti popsipirosodásból az eldobható pelenkával. EGYETLEN MOSHATÓ PELENKÁT HASZNÁLÓ ANYUKA SEM TUDTA MÉG NEKEM ELMAGYARÁZNI, HOGY NEM CSÍPI KI AZ A BABA POPSIJÁT.... Még az az anyuka is csak kitérő választ adott, aki egy ilyen pelenkákkal foglalkozó internetes oldal vezetője. Ő is csak himihumizott, és értelmes választ nem adott a kérdésemre. Szóval nekem ne akarja megmagyarázni senki, hogy ez mennyire jó a babának...
2010. nov. 14. 07:28
 13/26 A kérdező kommentje:
Na igen, és is ezen gondolkodtam. Mosható ide-oda környezet szennyés stb, én maradok az eldobhatónál, majd a tesónál is. Merész kijelentés volt tőlem, hogy majd a tesónál átgondolom. Hát nem, de aki mossa azt sem bántom. Na meg egy kezdő készlet horror árú. Amúgy meg 10.000 volt kezdetben a pelus, amikor Pampest használtunk. Utána csak havi 5000-6000 volt a pelus.
2010. nov. 14. 08:19
 14/26 anonim ***** válasza:
0%

Én nem bántom a textilpelus használókat,de én nem használnék!Kiszámoltam,hogy én havi max 6000-ért veszek pelenkát az 3 év alatt maximum 216.000 Ft.De biztos,hogy nem kerül ennyibe,mert vettem 5000-ért is,4500.-ért is pamperst vagy Huggiest megapackot.Annyi elég egy hónapban.

év elején rengeteg textil pelust kaptam és egyik rosszabb volt mint a másik.Van amelyik nagyon kinyúlt,volt amelyiket ki se lehetett vasalni és volt olyan amelyik rongyosodott.Nem piaciak voltak.Fej alá vagy büfihez jó volt,de a pelenkázáshoz már nem lett volna jó.Ráadásul víz és áram ment volna pluszba,na meg az én időm.Van elég dolgom,mintsem az áztatott pelusokkal foglalkozzak!

De le a kalappal,ki ezt csinálja,biztos sok ideje van! :))

2010. nov. 14. 09:56
 15/26 anonim ***** válasza:
A mosható pelus se tetszik!Ez lemaradt!Ebből beruházni az elején is vagyon!
2010. nov. 14. 09:57
 16/26 anonim ***** válasza:
Megmondom őszintén én kipróbáltam a mosható pelenkát, de vissza kellett térnünk az eldobhatóra, mert a ksfiam nem bírta. Sírt ha ráadtam, és cibálta le magáról. Lehet ha rögtön születéstől adom rá akkor más lett volna, de így nem tudjuk hasznát venni. Most sajna ott tartok, hogy a szekrény televan mosható pelenkákkal, és betétekkel, és nem tudom mit tegyek velük, de már nem férek el tőlük, mert rengeteg van.
2010. nov. 14. 12:17
 17/26 anonim ***** válasza:

Én azért használok mosható nadrágpelenkát, mert sokkal olcsóbb. Tudtam, hogy ketten havi 100.000 Ft-ból fogunk élni, viszont terhesen, még egyedül ennél többet kerestem, így vettem mosható pelusokat. Használok eldobhatót is, de jóval több moshatót, így pelenkára alig költök. Én nem jönnék ki havi egy csomag megapackból, ami jelenlegi méretben 84 db, az átlag napi 2,5-3 pelus lenne, én ezt kicsit keveslem.

Nem a kakis pelus van beáztatva, hanem előtte ki kell öblíteni a pisit-kakit belőle, és akkor nem büdösödik, szerintem ez logikus. És amit én használok, egy éjszaka alatt megszárad.

Nem értem, miért kell azt magyarázni, hogy miért nem csípi ki a baba fenekét a textilpelus. Engem se érdekelt, hogy miért nem, a lényeg, hogy így van. 11 hónapos kislányomnál még nem fogyott el egy tubus popsikrém. Az eldobhatónál volt már kipirosodás (habár ott se gyakran), a moshatónál soha. Talán azért, mert csak természetes anyagból készülnek, és nem mű és vegyszerezett anyagba van csomagolva a baba napi 24 órát. És a moshatóból még soha nem folyt ki a cucc. Én nagyon szeretem, örülök, hogy ilyet vettem. És még kezelni se olyan macerás, mint egy laikus gondolná.

2010. nov. 14. 21:42
 18/26 anonim ***** válasza:

9:56: nem tetra pelusokról van szó. Egy mostani mosható pelust nem tudnál fej alá tenni, se büfiztetni nem tudnál rajta, mert FORMÁZOTT.

Nem értem, miért kellene megmagyarázni, hogy miért nem pirosodik ki a baba popsija moshatóban. Nem elég az a tényy, hogy nem pirosodik ki? :-) A baba bőre nem vegyszerrel kezelt papírral érintkezik, hanem puha pamuttal vagy bamusszal, és még popsikrémet se kell használni.

Valamint azt se értem, mire ez a nagy kirohanás a mosható pelus ellen. Senki se fikázta az eldobhatót használó anyukákat, csak megmagyaráztuk, hogy mi miért váltottunk moshatóra. A kérdés is azok felé szólt, akik moshatót használnak. Erre jönnek a három felkiáltójeles agresszív anyukák, hogy ők aztán soha, mert idő, pénz, víz, áram, kaki, pisi, büdi,meg különben is. De nem értem, ki támadta őket?

2010. nov. 14. 22:19
 19/26 anonim ***** válasza:
A kérdező a textilpelust kérdezte! 9:56-os voltam!
2010. nov. 15. 07:10
 20/26 anonim ***** válasza:
0%

Csak egy egyszerű számítást végzek, hogy lássátok, nem kerül fél millába az eldobható pelus. Pampers pelust veszek. Kisfiam soha nem használt napi 5-6 pelenkánál többet (még újszülött korban sem), leszámítva két fogzás miatti hasmarsos időszakot, ami tartott 1 hétig.

De most ötös méretet használunk, és az egészet ezzel számolom, ami alapból drágább, mint a kisebb méretek.

Tehát 55 Ft-ért szoktam venni darabját. Egy nap elhasznál 5 pelust. 5x55=275 Ft. Szorzom 30 nappal=8250 Ft. Szorzom 24 hónappal (2 évesen megy bölcsibe, addigra szeretném, ha szobatiszta lenne, a jövő nyár remek alkalom lesz erre, és ha addig nem sikerülne, a bölcsi miatt biztosan azzá válik majd) = 198.000 Ft. Nem félmillió!!!

2010. nov. 15. 07:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!