Aki textilpelust használ pelenkázásra, miért?
Az újfajta textilpelus nem olyan, mint régen a tetra volt. Nekünk ilyen van: [link] Nem áztatva tárolom, hanem szárazon. A kakit felfogja egy papírbetét (mint régen az Ágnes betét), az mehet egyenesen a vécébe. Mosószer helyett mosószódával mosok, ecettel öblítek, sokkal-sokkal olcsóbb, és ez lebomlik, nem szennyezi a környezetet, mind a drága foszfátos mosószer.
Egy gyerek a szobatisztaságig 5000 eldobható pelenkét fogyaszt el, amik évszázadokig nem bomlanak le. Egy gyerek pelenkéázása kétéves koráig cirka félmillió forint, egy garnitúra pelenka megy 80 ezer. Azaz a mosható olcsóbb is, környezetbarát is. A gyerek bőrével nem vegyszeres papírpelus érintkezik, hanem pihepuha pelenka. Mivel érzi benne, hogy bepisilt, hamarabb lesz szobatiszta, ugyanakkor nem lesz pelenkakiütése sem. És igazán nem nagy meló háromnaponta behajigálni a gépbe, majd 5 perc alatt kiteregetni.
Ennyi előny elég? :-)
Bocsánat hogy belepofázom, csak kicsit sokallom hogy 2 gyerek = félmillió Ft pelusra.
1 gyerekem van, Liberót használunk, ami az egyik legdrágább pelus, havonta 2 megapackot veszek, DM pontjaimat levonják, így havi 6600 a pelus, amit ha beszorzok 24 hónappal, az 158.400 Ft.
Vagyis alig a duplája, mint a moshatónak, (és vannak jóval olcsóbb pelusok is!) és nem használok vizet, áramot, és a saját energiámat is fordíthatom másra :)
Semmi gond. De én is végiggondoltam. Mi eddig Huggiest és Pamperst használtunk (az olcsóbb pelusok nagyon nem jöttek be), mindig akciósan, és/vagy kuponokkal. Napi 5-6 pelus fogy, ez egy hónapban 150 db alsó hangon, az nagyobb babánál, nagyobb pelusméretnél már három megapack, nem kettő. Havi 10 ezer ment el pelenkára, az két évig - mire jó eséllyel szobatiszta lesz - 240 ezer Ft. Az két gyerekre 480 ezer. Őrült összeg! Mikor kiszámoltam, csak fogtam a fejemet, hogy mi mindenre lehetne ezt elkölteni...
Valamint nekem számít a környezetszennyezés is. Texttilszatyorral járunk vásárolni, szelektíven szemetelünk, még egy papírzsepit sem dobunk el az utcán, és igyekszünk teljesen lebomló tisztítószereket használni. Ha nem muszáj, nem termelünk egy tonna 500 év alatt lebomló szemetet, ráadásul jó drágán, amikor van olcsóbb megoldás is. Plusz egy mosást kiteregetni tényleg 5 perc, ennyi időt nekem megéri ráfordítani azért, hogy tisztább legyen a Föld az unokáim számára.
Plusz: moshatóban hamarabb lesz szobatiszta. :-)
Nem meggyőzni akarlak, csak magyarázatot adok.
21.20-as vagyok.
Igazad van, és nekem nagyon szimpatikus ez a hozzáállás, hogy figyeltek a környezetre!
Három kételyem van a mosható pelenkákkal szemben.Az első,h nem értem h ha jobban érzi h belepisil kakál a gyerek,akkor hogy nem csípi fel a fenekét a pisi,kai?Erre még senki nem tudott érdemleges választ adni.
A második,h milyen állapotúvá válik egy 2 éves,agyonmosott állandó durva szennyeződésnek kitett textil pelenka?
A harmadik h hogy lehet a használt mosható pelenkából is üzletet csinálni?Az lenne a legutolsó,amit megvennék a gyerekemnek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!