Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kimenni vagy nem menni mínusz...

Kimenni vagy nem menni mínusz fokban babával?

Figyelt kérdés
Sziasztok, eddig próbáltam mindennap egy picit legalább levegőre kimenni de most egy kicsit mintha köhécselne is, nem merek kimenni de nem tudom nem-e baj,ha egy két nap a lakásban maradunk, 3 hónapos a babám. Ti kimentek mindennap? Nálunk jelenleg -3 fok van. Tudom,hogy -5 fokig van ajánlás de azért ez is elég hideg.

ma 10:05
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
93%
Norvégiában élünk, itt ha nem mennénk ki, akkor tavaszig bent lehetnénk 😅 komolyan, felöltözteted rétegeken és kész. Nincs rossz idő, csak nem megfelelő öltözet.
ma 10:07
 2/17 anonim ***** válasza:
7%

Nem baj, sőt, nem is szabad kivinni, ha köhög, taknyos.

Amikor szellőztetsz a szobájában, vidd át másik helyiségbe.

Szellőztetni nagyon fontos = oxigén, tiszta levegő.

ma 10:08
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi kimegyünk. Egyrészt, mert egyedül nevelem, így nem nagyon van olyan, hogy nincs valami elintézendő. Legalább a boltig menni kell. Másrészt nem is bírná bent. Út közben szokott aludni, óriási balhé lenne, ha nem mennénk. Tegnap is valamivel később indultunk, ment is a cirkusz.
ma 10:09
 4/17 anonim ***** válasza:
14%

1-es! A norvégok szervezete ahhoz a klímához alkalmazkodott.

De beteg alig 2 hónapos gyereket itt, Közép-Európában nem javasolt kivinni.

ma 10:10
 5/17 anonim ***** válasza:
84%
Semmi baj nem lesz, ha nem mentek ki egy két napot (gondolom szellőztetsz, így bent is friss a levegő, nem állott). Ahogy abból sem, ha kicsit köhécsel, de kiviszed kicsit (nyilván nem órákig lesztek a mínuszokban, meg fellesz öltöztetve, betakarva stb).
ma 10:11
 6/17 anonim ***** válasza:
90%

Hogy a francba ne lenne javasolt itt kivinni?

Nem -25 fok van.

Termeszetesen mindennap vittem a gyerekeket a friss levegőre, akkor is, ha kicsit köhecseltek, náthasak voltak, azon nem ront, hanem javit a friss levegő.

Én meg kint is altattam mindkettőt -3 fokig a teraszon bebugyolalva, semmi bajuk nem lett soha.

ma 10:12
 7/17 anonim ***** válasza:
83%

4-es: ezt már többször írtad, de attól még hülyeség! A kérdezö NEM norvég, csak Norvégiában élö MAGYAR, ennek ellenére nekik sem lesz semmio bajuk, ha télen nem a szobában ülnek!

Az olyanok meg, mint a 2-es teljesen el vannnal maradva legalább fél évszázaddal, a gyereknek csak jót tesz a kinti levegö, köhögös, náthás tünetek esetében meg kifejezetten jó, mert a légutak kitisztulnak.

A hozzá hasonló lények azok, akik szerint a gyereket szoktatni kell a elvegöhöz meg hasonló ostobaságok, és az ilyenek miatt lesz sok gyerek állandóan beteg.

ma 10:14
 8/17 anonim ***** válasza:

Lányom januári, és akkoriban amikor született 11 éve, nem -3 fok volt januárban.

Egy hónaposan már sétáltam vele.

Három éves volt amikor -20-ban sétáltunk az oviba (jó, akkorar ugye nem kisbaba, csak azért írtam le, hogy lásd, -3 nem egy sarkvidéki hideg azért)

ma 10:17
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Ki lehet persze, többször látom, hogy mások is ki viszik a gyereket. A rokonunk a kisfiát kint is altatja. Szerintem csak úgy tud a picúr elaludni. Fel kell öltözteni, a hidegtől nem, hiszem, hogy megbetegszik. Bacikkal, vírusokkal pedig fog találkozni. Ha beteg lesz kigyógyul ennyi.
ma 10:27
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

A köhögős, náthás tünetekre kifejezetten javasolják, hogy vidd ki a babát, mert valóban jót tesz a légutaknak. Nyilvan, ha nem viszed mk, akkor sem lesz semmi, de nem kell félni, nem lesz betegebb a -3 foktól.

Nem értem ezeket a kommentelőket, akik szerint 0 fok alatt egyenesen tilos gyereket kivinni. Sokan kint altatják télen a gyerekeket.

ma 10:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!