Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyi elavult nézetei, csendbe...

Nagyi elavult nézetei, csendben tűrjek vagy tegyek pontot még az elején ennek?

Figyelt kérdés

Még nem született meg a kislányunk, de már most hallgatom...

-Minek vettük meg a babakocsit, 6 hétig úgysem mehetünk sehová, szigorú ágynyugalom van és addig a babát hozzá kell szoktatnunk a levegőhöz amúgy is.

-Vegyek gyógyszertári alkoholt a köldökére, ha azzal törlöm át, hamarabb begyógyul.

-Beállított egy nagy fodros, kötögetős pólyával, hogy majd abban altassuk, és az úgy milyen jó lesz... Akkora, hogy 5-ször elveszik benne a gyerek.

-Ha nem lesz tejem, nehogy tápszert adjunk neki, keressek hasonló korú babával otthonlévő anyukát és tőle kérjek anyatejet.

-Kezdjük el minél előbb a hozzátáplálást, már 3-4 hónaposan is kóstoltathatok vele gyümölcsöket, így lesz erős a gyomra majd és allergiás sem lesz semmire.

Eddig az volt a taktikám, hogy bólogattam, aztán úgyis úgy csináljuk, ahogy nekünk jó. De számon is kér, hogy minek vettünk babakocsit, hát megmondta, hogy úgysem fog még kelleni. Vagy, hogy hozott alkoholt meg fürdetőkrémet a gyógyszertárból, mondván, én úgyis elfelejteném...

79 éves, szóval nem gondolom, hogy majd hirtelen megváltozna.

Első unokája, elhiszem, hogy örül és lelkes, de azért elég sok minden változott már.

jan. 20. 17:54
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
95%

En mindig nagyon kotom az ebet a karohoz es azt szoktam mondani, hogy koszi a tanacsot, majd meglatjuk hogy lesz, ugy csinaljuk, ahogy nekunk kenyelmes.

Lehet hogy ezt el kell mondanom 10x, viszont nem megyek bele a felesleges gyozkodesbe es megunjak. Van aki elsore, volt aki kicsit kesobb.

Kapcsolatot se kell feltetlenul olyan szorosan tartani, ha nem erti meg.

jan. 20. 18:05
 2/22 anonim ***** válasza:
40%

Első unoka, akkor ő valamelyikőtök anyja? 🤔

Egyébként edzeni kell az idegrendszeredet mert nem fogja úgy se abbahagyni hiába mondod el 100x is. Anyósom ezt csinálja, és mindenen forgatja a szemét én meg harcolhatok a fiával, hogy biztos csak mert az anyja mondta azért nem értek egyet 🤦‍♀️

jan. 20. 18:09
 3/22 anonim ***** válasza:
41%

Kapaszkodj meg, 8 éve a legnagyobb szülészeten is alkohollal kezelték a gyerek köldökét. Ugyanott 5 éve meg már az octenisept lett a nyerő.

Pedig egyik se az őskorban volt.

Az anyatejben meg még igaza is van. Annyi eltéréssel, hogy nem háztól. De többet ér, mint a tápszer. Mondom ezt két gyerek közül egy tápszeressel.

jan. 20. 18:22
 4/22 anonim ***** válasza:
93%

Elején a sarkatokra kell állni. Megmondani, hogy meghallgatjátok a tanácsot, de nem biztos, hogy meg is fogadjátok. Ti lesztek a szülők, ti döntötök. Néha amúgy lehetnek jó tippjei a nagyiknak is, nem kell azonnal elvetni. De ne hagyjátok a fejetekre nőni, tudni kell nemet is mondani.

Off: nekünk a gyerekorvos és védőnő is az alkoholt ajánlotta a köldölre, és tényleg szépen probléma nélkül rövid időn belül leesett a csonk.

jan. 20. 18:23
 5/22 A kérdező kommentje:
Elhiszem, hogy minden időszakban mást javasoltak. Ettől nem azt mondom, hogy az rossz, csak azt, hogy vannak már más megoldások. Senki ne vegye ezeket rossz néven. :)
jan. 20. 18:35
 6/22 A kérdező kommentje:
Igen amúgy, párom anyukájáról van szó.
jan. 20. 18:36
 7/22 anonim ***** válasza:
70%
Nekem nagymamám ilyen idős, ő is 80 volt, mikor született az első dédunokája. Mivel nem volt semmi ráhatása az életünkre, nem jött ide túl sűrűn, én ráhagytam egy csomó mindent, hogy jól van, persze. Ha hozzátok is odaeszi a fene évi 2x, hagyd rá. Tök más korban nőtt fel, más szellemiségben, eleve öreg, talán kissé demens is, ezt te tudod, nem sok értelme van bizonygatnod, hogy miért nincs igaza, mert nem fogja érdekelni a véleményed. Ezeket csak gondolkodás nélkül odahányják eléd, mert ebben szocializálódtak, hogy ez így normális, hogy mindenkinek minden dolgába bele kell ugatni.
jan. 20. 20:19
 8/22 anonim ***** válasza:
57%

-Minek vettük meg a babakocsit, 6 hétig úgysem mehetünk sehová, szigorú ágynyugalom van és addig a babát hozzá kell szoktatnunk a levegőhöz amúgy is.

-- ez nettó hülyeség

-Vegyek gyógyszertári alkoholt a köldökére, ha azzal törlöm át, hamarabb begyógyul.

-- alapban azt javasolják a dokik ebben nincs semmi rossz, az alkohol fertőtlenít és szárít

-Beállított egy nagy fodros, kötögetős pólyával, hogy majd abban altassuk, és az úgy milyen jó lesz... Akkora, hogy 5-ször elveszik benne a gyerek.

--azt lehet szorosabbra kötni és meglepő de tényleg sokkal jobban aludnak a babák ha melegben és megfelelően szorosan vannak altatva, pl jó alaposan körbetekered takaróval, de már vannak direkt erre ilyen tépőzáras "könnyűpolyák", na meg amik cseklik nyeklik a gyerek sokaknak könnyebb fogni bele a babát.

-Ha nem lesz tejem, nehogy tápszert adjunk neki, keressek hasonló korú babával otthonlévő anyukát és tőle kérjek anyatejet.

--nekem mindkét szülés után volt a gyerekeimnek tejtestvére 6-8hónapig és adtam le anyatejet. az anyatej egészségesebb mint a tápszer., de ki miben bízik

-Kezdjük el minél előbb a hozzátáplálást, már 3-4 hónaposan is kóstoltathatok vele gyümölcsöket, így lesz erős a gyomra majd és allergiás sem lesz semmire.

-- ezt nem ajánlják, de tápszer mellet sokan előbb kezdik a ismerkedést az ételekkel - ha kész a gyerek rá akkor nem árt, próba cseresznye

szóval nem minden megoldás hülyeség és van olyan amit most kezdenek elővenni ismét (pólya) semmi nem történik ha egy egy ötletét kipróbálod, lehet segíteni fog...

jan. 20. 20:31
 9/22 anonim ***** válasza:
86%
Pont kérdezni akartam, hogy mennyi idős, mert ennél nagyanyám is haladóbb szellemű, aki 83. De így érthető. Engedd el a füled mellett. Egyszer megpróbálhatod határozottan lezárni annyival, hogy ma már minden másképp van, de valószínűleg nem fog menni. Türelmesnek kell lenni, nekem is elég nehéz, de próbálok minél ritkábban használni az olyan mondatokat, hogy Mondtam már, hogy...
jan. 20. 20:34
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Ne bólogass ezután, hanem mondd el, hogy meghallgatod és majd eldöntöd a férjeddel, hogy mi a jó nektek és a babának. Meghallgatod és ketten döntötök, ezt mantrázd neki minden alkalommal, minden témában.

Engem messziről is felhívtak, hogy a bediktált módszer bevált-e a hasfájásra. Mondtam, hogy nem azt csináltam, de megoldottam. Csend volt a vonal végén.

A másik a pólya. Mi is kaptunk, de a baba nem maradt meg benne. Karjait, lábait szétvetve békésen aludt, de összeszorítva ordított. Azt mondtak, kössem bele és hadd sírjon, megszokja és majd megszereti. Az a pólya soha többé nem került elő és megmondtam, hogy az ösztönömre hallgattam, most nyugi van, ezért ezután is csak tanácsot kérek, de nem fogok mindent betű szerint követni.

Neked is valami ilyesmit javaslok.

jan. 20. 21:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!