Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyi elavult nézetei, csendbe...

Nagyi elavult nézetei, csendben tűrjek vagy tegyek pontot még az elején ennek?

Figyelt kérdés

Még nem született meg a kislányunk, de már most hallgatom...

-Minek vettük meg a babakocsit, 6 hétig úgysem mehetünk sehová, szigorú ágynyugalom van és addig a babát hozzá kell szoktatnunk a levegőhöz amúgy is.

-Vegyek gyógyszertári alkoholt a köldökére, ha azzal törlöm át, hamarabb begyógyul.

-Beállított egy nagy fodros, kötögetős pólyával, hogy majd abban altassuk, és az úgy milyen jó lesz... Akkora, hogy 5-ször elveszik benne a gyerek.

-Ha nem lesz tejem, nehogy tápszert adjunk neki, keressek hasonló korú babával otthonlévő anyukát és tőle kérjek anyatejet.

-Kezdjük el minél előbb a hozzátáplálást, már 3-4 hónaposan is kóstoltathatok vele gyümölcsöket, így lesz erős a gyomra majd és allergiás sem lesz semmire.

Eddig az volt a taktikám, hogy bólogattam, aztán úgyis úgy csináljuk, ahogy nekünk jó. De számon is kér, hogy minek vettünk babakocsit, hát megmondta, hogy úgysem fog még kelleni. Vagy, hogy hozott alkoholt meg fürdetőkrémet a gyógyszertárból, mondván, én úgyis elfelejteném...

79 éves, szóval nem gondolom, hogy majd hirtelen megváltozna.

Első unokája, elhiszem, hogy örül és lelkes, de azért elég sok minden változott már.

jan. 20. 17:54
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
84%

A köldökével kapcsolatban nekem is voltak elveim...csak a legújabb ajánlás, max octeinsept meg szárazon tartás.

Aztán mikor 22 naposan még nem esett le, csak vettem egy üveg alkoholt. 3x kentem be és leesett.

Most lehet mondani hogy amúgy is leesett volna, de az alkohol látványosan szárította.

Uh persze értem én hogy ne pofázzanak bele mindenbe, de járj nyitott füllel azért.

jan. 20. 21:13
 12/22 A kérdező kommentje:

Huh, nem gondoltam, hogy itt is magyarázkodnom kéne, főleg, hogy csak példákat írtam, de rendben:

-Alkoholt a saját bőrömre sem tennék, nem még egy pár napos babának a bőrére. A gyerekorvosunk azt mondta, hogy ha nincs probléma, semmivel nem kell kenni, fújni a köldökcsonkot.

-A pólyával alapjáraton nincs problémám, vettünk is két swaddle-t. De azok normálisan néznek ki, nem úgy, mint egy nagy fodros paplan, megkötőkkel.

-Más anyának a tejét nem adnám a saját gyerekemnek. Már a gondolat is taszít, ez van. Nem gondolom, hogy akkora hibát követünk majd el, ha tápszerre váltunk.

-A korai hozzátáplálást sem ajánlják ma már egyáltalán, akár tápszeres a baba, akár nem.

jan. 20. 21:18
 13/22 anonim ***** válasza:
84%

a köldök csonk ha nem tisztítod ki rendesen (nem egyszerű azért) akkor be tud gyűlni a kosz és tádám begyullad ... ezt jobb megelőzni azért

oké h régifajta na a pólya :D de attól még hasznos lehet próbáld ki és meglátod - elvégre te is vettől hasonlót :)

ízlés kérdése - nem a mellemből ette, lefejtem - de nekem rengeteg tejem volt, már a szülés közben is folyt... az a 3 nap alatt majd 1 liter lejött, (nem nem túlzok tényleg annyi) vitték a PIC-re fel a korbabáknak.

ja és marha jó pénz volt a anyatej leadás, kicsit macerás a előkészület de hamar bele lehet jönni, kb annyi összejött mint a gyedem volt.

alapban tényleg nem ajánlják ez tény - de vannak kivételek, mindig vannak ...

jan. 20. 21:41
 14/22 anonim ***** válasza:
96%
Ez nekem megint valami esti anyós témájú hergelos kérdésnek tűnik, mert annyira erőltetett, izzadsagszagu ez a sok pont, amit összeszedtél. Például nem hiszem el, hogy még meg sem született a baba, de már az a téma, hogy mikor egyen majd gyümölcsöt, vagy belekot egy 80 éves néni abba, hogy babakocsit vettel...
jan. 20. 22:29
 15/22 anonim ***** válasza:
82%

-A köldököt végül alkohollal kellett kezelnem mert vérzett és nem javult(gyerekorvos írta fel) pikkpakk helyretette.

-a hozzátáplálást 3 hónapos kortól ajánlotta szintén a doki+a védőnő is (nagy súllyal született baba)

De mindenre magad fogsz rájönni mi jó nektek és mi nem. Valójában ez a lényeg

jan. 20. 22:31
 16/22 A kérdező kommentje:

Direkt nem akartam leírni, hogy az én anyukámról, vagy a pároméról van szó. Pont azért, hogy ne legyen ez az "anyósozás".

Attól, mert te nem hiszed el, még így van.

jan. 20. 22:33
 17/22 A kérdező kommentje:
A "80 éves néni" pedig még abba is beleköt, hogy éppen milyen ruha van rajtam, vagy, hogy miért pont esküvő előtt vágattam le a hajam. Abba is, hogy a szomszéd mikor húzza be a kukát, vagy, hogy a szembe szomszédnak miért van két kocsija, ha állandóan taxival jár. Attól, mert valaki idős, nem fog automatikusan a saját dolgával foglalkozni. :D
jan. 20. 22:35
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
De megkell vele márpedig értetni hogy a Te gyereked nem az övé, és úgy csinálod, eteted, neveled, altatod ahogy az neked jó. 60éves anyám megértette hogy nem akarok teát adni az újszülöttemnek meg vizet, nem is akartam szoptatni, egyből tápszert adtam a kutya nem ugatott hogy miért így úgy csinálom a gyerekemmel. Mit kell fosni, megmondod neki hogy ez a te gyereked, azt csinálsz amit akarsz. Nemtudom ki írta te vagy egy hozzászóló de tápszeres babánál 4 hósan ajánlják a hozzátáplálást más az ha 6hósan kezded persze, de nekem az orvos tukmálta, nem kezdtem el. Minek magyarázkodni fűnek fának. Akinek nem tetszik ott az ajtó, viszlát.
jan. 20. 22:52
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

A köldökre az alkoholt azért nem javasolják mert egy pici felszívódik és ezért nem tesz jót. Persze még egy baba se halt bele csak fölöslegesen nem kell rákenni.

Donor anyatej inkább csak a koraszülött babáknak jut, hiány van belőle mindig.

Szerintem vitatkozni nagyon nem érdemes, amiket itt írtak "szabvány szövegek" azok jók. Bármit mond ti úgy csináljátok ahogy akarjátok. A férjeddel beszéld át hogy hol húztok határt.

jan. 20. 23:32
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Parod beszelgessen el vele. Nincs mas ut, ha most nem rendezitek le, kesobb rosszabb lesz, verszemet kap es meg jobban beleszol majd a dolgokba. Jobb az ilyet csirajaban elfojtani.
jan. 21. 03:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!